Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort är ett flexibelt allt-i-allo kort med många fördelar. Bland annat är kortet gratis, kortet har inte någon uttagsavgift i utlandet och ger CashPoints på resor på upp till 10 %.

Vilket kort passar dig?

Bank Norwegian i samarbete med VISA erbjuder marknadens populäraste resekort. Norwegian kreditkort kommer helt utan månadsavgift, uttagsavgift och ett unikt bonusprogram. Köp rabatterade eller helt gratis flygbiljetter med dina intjänade CashPoints.

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian

5 out of 5 stars

Bank Norwegian kreditkort kommer helt utan årsavgift och har sedan lanseringen legat i topp inom kategorin resekort, men även visat sig fungera utmärkt som kreditkort för vanligt bruk. Fokus ligger på bra villkor för den som är ute och reser med bland annat inkluderad reseförsäkring och 0 kr i uttagsavgift vilket gäller i Sverige, EU och resten av världen.

På senare år har flygbolaget Norwegian blivit en stor aktör inom flyg vilket gjort att kortets bonussystem kallat CashPoints blivit ännu bättre. En 10 % bonus ingår vid köp av biljetter via flygbolaget eller någon av dess samarbetspartners. Andra köp kommer med en 0,5 % bonus. Bank Norwegians kreditkort är därför perfekt för den som vill få rabatterade flygresor till semestern.

Bank Norwegian har utvecklat en smidig mobilapp som fungerar för iOS och Android. Via appen går det sedan att få full koll på utgifter, bonuspoäng och annat viktigt. Kortet har blipp funktion samt pinkod som går att välja själv.

Krav: minst 23 år, folkbokförd i Sverige sedan 3 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 19.99 %
Effektiv ränta21.93 %
Räntefria Dagar Upp till 45 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift0 kr
Valutapåslag utlandsköp1.75 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr (40 kr vid delbetalning)
Bonus0.5 % - 10 % CashPoints

Vad är fördelarna med Bank Norwegians kreditkort?

Det finns flera anledningar till varför man ska ha Bank Norwegians kreditkort. Den största anledningen är att det är ett kort som är gratis men kommer med alla kreditkortets fördelar. För den som inte använder ett kreditkort i vanliga fall är detta ett bra alternativ för att beställa resor eftersom att en reseförsäkring då ingår utan extra kostnad om man betalar räkningen i tid som annars inte hade funnits.

Utöver detta fungerar kreditkortet också som ett medlemskort där erbjudanden, rabatter och CashPoints tillkommer.

CashPoints

Norwegians CashPoints är riktigt bra med upp till 10 % för varje resa med Norwegian. Dessa kan användas för att boka nya resor med flygbolaget och varje poäng motsvarar en norsk krona som är i nära kurs med den svenska.

Heltäckande Försäkring

Reseförsäkring och avbeställningsskydd är inkluderad när du betalar resan med Bank Norwegian kortet. Dessutom tillkommer två extra val som kan läggas till: betalskydd och självriskeliminering hyrbil.

Ingen Årsavgift

Få kreditkort erbjuder sina tjänster helt utan årsavgift, Bank Norwegian är dock ett av dem. Fördelarna med kortet är många, vilket gör den borttagna avgiften extra omtyckt.

Ingen Uttagsavgift

Bank Norwegian är ett populärt resekreditkort. För att fokusera även mer på fördelarna har de valt att erbjuda ett kort utan avgift för kontantuttag i Sverige och utomlands.

Bank Norwegian Bonus

En av de stora anledningarna till att välja Bank Norwegians Kreditkort förutom att det inte har någon avgift är bonussystemet. När du köper något med kortet får du alltid 0.5 % CashPoint. Vid köp av flygresor hos Norwegian själva går det att få betydligt högre mängd CashPoints och som mest går det att få 10 % av köpbeloppet på Flex-biljetter. Dessutom har Norwegian vissa samarbetspartners som Hotels.com där 5 % CashPoints ingår.

CashPoint Värde

Som med många andra kreditkort kan man fråga sig hur bra kreditkort bonusen faktiskt är. När det kommer till Norwegian motsvarar en CashPoint en norsk krona vilket i dagsläget är snarlikt en svensk korna. Eftersom att dina CashPoints går att använda till resor på Norwegian som redan är billiga kan denna bonusen vara riktigt bra och motsvarar nästan mängden Cashpoints i rabatt.

Cashpoints går att använda till att boka resor på Norwegian:

1 CashPoint = 1 NOK

10 % av Biljettpriset i CashPoints på Flex-biljetter

4 % av biljettpriset i Cashpoints på Lowfare-biljetter

0.5 % CashPoints på kortanvändning upp till 100 000 kr/år

Du får 0,5 % CashPoints på kortanvändning upp till kr 100.000 per år.

Rabatter 

Via Norwegians kreditkort har du möjlighet att ta del av en mängd olika rabatter från deras Reward eShop. Här finner du lite drygt 200 webbutiker som kommer med rabatter, allt från leksaker, CDON.com till Bokus. När du handlar dina rabatterade varor kasserar du dessutom in CashPoints som sedan kan användas när du handlar billigare flygbiljetter hos Norwegian Air.

cashpoints norwegian

Bank Norwegian Försäkring

Med Bank Norwegians kreditkort ingår flera försäkringar som kan vara bra att ha. Fokus i kortet är reseförsäkringen vilket inte är så konstigt då Norwegian är ett flygbolag. Tänk på att du måste betala minst 75 % av resan via Bank Norwegians bankkort för att reseförsäkringen och avbeställningsskydden ska gälla.

travel (1)

Reseförsäkring

I reseförsäkringen ingår många olika saker. Vid försening av allmänt färdmedel så som flyg, båt, tåg eller buss som är mer än 4 timmar utbetalas 500 kr och vid 24 timmar som max 1500 kr. Detta kan vara ett bra komplement till resegarantin som ingår i exempelvis SJ. Som många andra reseförsäkringar ingår också ersättning för försenat bagage med upp till 7000 kr per kort. En olycksfallsförsäkring med ett maxbelopp på 1 000 000 kr samt självriskskydd för hem, villa och personbil.

» Försening vid allmänt färdmedel 4 timmar utbetalas 500 kr
» Försening vid allmänt färdmedel 24 timmar utbetalas upp till 1500 kr
» Försenat bagage upp till 7000 kr per kort
» Olycksfallsförsäkring upp till 1 000 000 kr

Självriskeliminering Hyrbil

Alla som har hyrt en bil vet att det finns en trygghet i att slippa betala självrisken. Dessutom är det ofta väldigt dyrt att ta bort självrisken helt hos biluthyrningsbolagen. Försäkringen tar helt bort självrisken när du hyr bilar och kostnaden är 249 kr per år. Denna försäkring är med andra ord bra att ha om du ofta hyr bilar men annars kan det vara en onödig extrakostnad.

» Ta helt bort självrisken när du hyr bil för 249 kr per år

Betalskydd

Betalskydd är en försäkring som inte ingår men går att teckna till kortet. Skyddet hjälper dig att betala av skulden på kreditkortet även om inkomsten skulle minska. Exempelvis vid ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning. Denna ersättning är upp 7000 kr i 6 månader och kostnaden för den är 0.8 % av skulden på kreditkortet varje månad.

Bank Norwegian Kredit & Ränta

Kredit

På Bank Norwegians kreditkort finns ett max kredit belopp som är 100 000 kr. Detta beror dock på sökarens ekonomiska förutsättningar och i många fall går det inte att få ett kredittak som är så högt. Varje månad kommer en faktura med det belopp som har använts på kortet, om man bara betalar delvis av denna så tillkommer ränta på beloppet som inte är betalt till nästa månad. 3 % av beloppet måste dock betalas varje månad och minst 300 kr, detta villkoret finns med bland de flesta kreditkorten.

Ränta

Räntan på Bank Norwegian kortet är 19.99 % men den effektiva räntan som inkluderar alla kostnader som tillkommer om man använder krediten på kortet och inte betalar tillbaka inom 45 dagar är 21.93 %. De flesta bankkorten med kredit brukar ha en något högre ränta och detta är inom det normala intervallet. Om du som kortägare inte tänker använda dig av krediten utöver de 45 första dagarna är detta inte något som kommer ha någon påverkan.

» Ränta: 19,99 %

» Effektiv ränta: 21,93 %

ranta

Bank Norwegian Avgifter

En av de stora fördelarna med Bank Norwegian kreditkort är att det inte finns någon årsavgift, med andra ord är kreditkortet helt gratis om man inte väljer till något av extratilläggen. Om du vill ha en pappersfaktura kostar detta dock 40 kr/faktura så det är viktigt att välja e-faktura eller autogiro för att undvika denna onödiga kostnad.

Valutapåslag

En faktor som är viktigt att titta på vid utlandsvistelser brukar vara valutapåslaget och uttagsavgiften. Eftersom Bank Norwegians kreditkort till stor del marknadsför sig som ett resekort är det viktigt att det ska vara bra att använda just på resan. Kortet har ett valutapåslag som är 1.75 % vilket är lite lägre än genomsnittet. Det finns dock kreditkort som inte har något valutapåslag alls.

Uttagsavgift

När det kommer till uttagsavgiften är den desto bättre. Bank Norwegian har nämligen ingen uttagsavgift alls i Sverige, EU eller resten av världen. Detta betyder att du kan ta ut kontanter var som helst utan att betala någon extrakostnad förutom valutaväxlingspåslaget. Ett stort plus!

+ Ingen uttagsavgift med Bank Norwegian Kreditkort

Övriga saker som är bra att veta

» Kontaktlös betalning – Med Norwegians kreditkort har du möjlighet att använda kontaktlös betalning vilket innebär att

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian grundades 2007 för att skapa en plattform för flygbolaget Norwegian och dess fördelsprogram. Det finns många anledningar till att Bank Norwegians kreditkort kan vara något för dig. Bland annat är kortet gratis, kortet har inte någon uttagsavgift i utlandet. Flyger du dessutom mycket med Norwegian så finns det stora fördelar med att ha kortet eftersom att det ger CashPoints på resor på upp till 20 %. Har du dessutom bokat en större del av resan med Norwegian-kortet ingår en reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Bank Norwegian Sammanfattning

Ett enkelt kreditkort för dig som vill ha ett kort helt utan årsavgift. Om du betalar resan med kortet ingår en reseförsäkring och du är även med i Bank Norwegians bonusprogram som ger CashPoints som är riktigt vasst. Sist men inte minst så är det ingen uttagsavgift för kontanter på kortet vilket gör detta till ett bra kort för den som vill kunna ta ut pengar på resan.

Krav för Bank Norwegian Kreditkort:

  • Minst 23 år
  • Folkbokförd i Sverige sedan 3 år tillbaka
  • Ej arbetslös
  • Saknar betalningsanmärkningar

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Bank Norwegian

4.5 (90.16%) 61 vote[s]Bäst Kreditkort