Shell

Som många andra bensin- och drivmedelsbolag har Shell ett kreditkort som kan förenkla och göra vardagen billigare. Det finns många fördelar med att ett Shell Mastercard bland annat 15 öre rabatt på drivmedel.

shell fordelar

Vilket kort passar dig?

Shell erbjuder ett gratis kreditkort med flera förmåner som kan göra din vardag billigare. Ingen årsavgift, billigare drivmedel och bonuspoäng som betalas ut direkt till ditt konto är några av fördelarna.

Shell Kreditkort Mastercard

Shell Mastercard

4.5 out of 5 stars

Shell Mastercard är bra för dig som vill ha alla kreditkortets fördelar men inte vill betala någon årsavgift. Till kortet kommer en kompletterande reseförsäkring och en feltankningsförsäkring. På alla köp utgår en bonus om 0.5 % förutom vid tankning av bensin på Shell stationer eftersom man då får en rabatt om 15 öre.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Räntefria Dagar Upp till 30 dagar
Effektiv ränta24.56 %
Ränta 18.40 %
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Avi och administrationsavgift 0 kr med e-faktura (35 kr med pappersfaktura)
Bonus0.5 % på alla köp

Vad är fördelarna med Shell kreditkort?

Shell är en av de stora aktörerna inom drivmedel och det märks även på de generösa villkor som kreditkortet erbjuder. Allt från rabatt på drivmedel till bonus på alla köp går att finna i villkoren.

Drivmedelsrabatt

Alla nya kunder får dubbel drivmedelsrabatt i 3 månader. 15 öre rabatt per liter gäller alltid för alla kunder vilket motsvarar cirka 1% bonus.

Bonus

Shell har ett enkelt bonussystem där 0.5 % av alla inköp (gäller ej drivmedel). Direkt cashback på fakturan utan restriktioner att återanvända beloppet på station.

Ingen Årsavgift

En av de mer fördelaktiga delarna med kortet är att det är helt gratis och saknar därmed årsavgift.

Reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring ingår när du betalar mer än 75 % av resekostnaden på kortet.

Shell Bonus

En av anledningarna till att man väljer att ha ett kreditkort är oftast bonusprogrammen. Shell Mastercard har också ett relativt bra bonusprogram som är indelat i en bonus och en rabatt.

Bonus på alla köp

Bonusen utgår från 0.5 % av alla köp förutom konkurrerande bensinmackar. Detta inkluderar även köp utomlands men exkluderar dock drivmedel eftersom att det finns ett separat rabatt program för detta. Bonusen betalas sedan ut vid fyra olika tillfällen varje år (feb, maj, aug, nov) och bonusen sätts in direkt på ditt konto.

Jämfört med många andra bolag är detta ett väldigt bra bonussystem eftersom de flesta kreditkort ofta har ett svårförstått bonussystem där det är nästintill omöjligt att förstå hur mycket bonus man har fått och där man måste handla i kortets egna reward shop.

Drivmedelsrabatt

Just nu får du som ny kund 30 öre rabatt per tankad liter drivmedel. Erbjudandet gäller i 3 månader och rabatten går sedan ned till den vanliga nivån på 15 öre rabatt per liter. Ansök nu!

shell bonus

Shell Försäkring

Även om Shell Mastercard är gratis tillkommer en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Viktigt att tänka på är att minst 75 % av resekostnaden måste betalas med ditt Shell Kreditkort för att reseförsäkringen ska gälla.

shell reseforsakring

Reseförsäkring

Avbeställningsskydd

Vid en resa som kostar minst 1000 kr/person så går det att få ersättning upp till 15 000 kr per person. Detta gäller vid olycksfall, oförutsedd sjukdom eller dödsfall av dig eller närstående. (resans utgångspunkt ska vara norden)

Försening av allmänt färdmedel vid avresa

Blir du försenad med ett tåg, buss, båt eller flyg i mer än 4 timmar utgår en ersättning om 500 kr max 2000 kr för en familj. Detta gäller inte om det beror på en strejk eller andra fackliga åtgärder.

Bagageförsening på utresan vid utlandsresa

Bagageförsening är vanligt förekommande och alltid tråkigt när det händer. Däremot kan du få ut ersättning så länge du sparar dina kvitton. Ersättningen utgår ifrån följande:

»  
1000 kr max 3000 kr för familj vid 6 timmar försening

»  2000 kr max 6000 kr vid föresning om 48 timmar.

Självriskskydd vid utlandsresa 

Försäkringen tänker självrisken om det skulle hända något i din permanenta bostad eller på din bil med upp till 10 000 kr.

Tankning av fel bränsle

En tankning av fel bränsle försäkring kanske inte är så konstigt då Shell är ett bensinbolag. Om man tankar minst 20 liter bränsle på en av Shells bensinstationer så ersätter Shell saneringen av bränsletank, bränslesystem och bränslefiltret med 3000 kr. Detta gäller i 60 dagar fr.o.m. varje tankningstillfälle.

Shell Kredit & Ränta

Kredit

Med Shell Mastercard finns det möjlighet att få en kredit som är mellan 5 000 – 100 000 kr. Hur hög kredit du kan få är individuellt anpassat och beror på vilka ekonomiska förutsättningar du har. Det också att vara två medsökande för att få betalkortet och då framhäver Shell också att det är större chans att få en högre kreditgräns. Att ansöka är enkelt och efter att ha fyllt i sina uppgifter i fliken ansökan samt signerat med BankID så går det att få besked direkt.

Vid köp med kreditkortet samlas alla inköp på en faktura som kommer nästa månad. Här går det att välja på att betala hela beloppet direkt eller att skjuta upp betalningen till nästkommande månad. Ränta tillkommer på det belopp som inte har betalats, dock måste minst 100 kr eller 5 % av skulden betalas varje månad.

Ränta

Räntenivån på Shells kreditkort är 18.40 % och den effektiva räntan är 24.56 % Detta är ungefär i nivå med genomsnittet av kreditkorten på den här sidan.  Men det finns flera kreditkort på den här sidan som har en betydligt lägre effektiv ränta om man vill använda kortet utöver den räntefria perioden.

» Ränta: 18.40 %

» Effektiv ränta: 24.56 %

Den räntefria perioder är 30 dagar vilket betyder att om du betalar alla fakturor i tid utgår ingen ränta. Detta är att föredra eftersom räntekostnaderna snabbt kan bli höga.

ranta

Shell Avgifter

En av Shell bensinkorts största fördelar är att det helt saknar årsavgift. Betalar du dessutom dina fakturor med e-faktura eller autogirot så blir kostnaden 0 kr. Andra avgifter som kan vara viktigt att hålla koll på är valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften. Detta eftersom att kostnaden kan vara påtaglig när man är ute och reser samt vill ta ut kontanter via kortet.

Valutapåslag

Shell Mastercard har ett valutaväxlingspåslag som är 2 %. Detta innebär att allt som du betalar i utlandet kommer att bli motsvarande belopp dyrare. Valutaväxlingspåslag är vanligt bland de flesta bank- och kreditkorten och genomsnittligt brukar detta belopp vara ungefär 1.5 – 2 %. Det finns dock kort som inte har något valutapåslag alls.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kreditkortet är 3 % vilket är relativt högt när det kommer till kort. Kostnaden kan minst vara 35 kr både i och utanför EU. Detta gör att Shell Mastercard troligtvis inte är för dig som vill ta ut mycket kontanter. Även här finns det kreditkort där det är helt kostnadsfritt men dem brukar också ha en årsavgift.

Om Shell

Shell grundades 1907 när två oljeföretag slogs samman, Royal Dutch Petroleum Company och brittiska Shell Transport and Trading Company Ltd of England. Sedan dess har Shell varit en gigant i branschen och det är inte förvånande att kreditkortet som erbjuds håller hög standard.

Med betalkortet får du 0.5 % bonus på allt du handlar (utom på konkurrerande bensinbolag). Denna bonus betalas ut direkt till kontot. Shell Mastercard är dessutom helt gratis vilket betyder att du inte betalar någon årsavgift. Intressant att veta är att det Finska bolaget St1 köpte den svenska delen av Shell.

Shell Sammanfattning

Shell Mastercard är ett kreditkort som är helt utan årskostnad. En kompletterande reseförsäkring ingår tillsammans med en feltankningsförsäkring. Kortet erbjuder 15 öre rabatt på Shell stationer i Sverige och 0.5 % i bonus på alla köp som utförs. Shell Mastercard är helt enkelt ett bra kreditkort för dig som vill ha ett kreditkortsfördelar men som inte vill betala något extra för det. Maxtaket på kreditkortet kan som mest vara 100 000 kr.

Krav för att ha ett Shell Mastercard kort

  • Minst 18 år
  • Boende i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej vikarie, student eller arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Shell

4.4 (88%) 10 vote[s]shell bensinkort logo
Bäst Kreditkort