Swedbank

Swedbank har 3 olika kreditkort att välja på med olika årsavgift och villkor. Det gör Swedbank kreditkort till ett populärt alternativ som passar de flesta personerna som är på jakt efter ett bra kreditkort.

kreditkort swedbank

Vilket kort passar dig?

Swedbank erbjuder ett kreditkort för dem flesta. För dig som vill ha billigare årsavgift och använder kreditkortet endast till vardags finns ett standard betal- och kreditkort. Utöver det vanliga kortet finns betal- och kreditkort Mastercard Guld samt premium kreditkortet Mastercard Platinum.

Swedbank Betal- och Kreditkort Mastercard

swedbank mastercard

4 out of 5 stars

Swedbank Betal- & kreditkort Mastercard är till för dig som vill ha ett kreditkort med en lägre årsavgift men fortfarande ha tillgång till en hög kredit och fördelar. På kreditkortet ingår 55 dagars räntefri kredit, en reseförsäkring om man som kund betalar minst hälften av resan via kortet samt en kompletterande köpförsäkring som ger förlängd garanti på vissa vitvaror med 1 år.

Krav: minst 18 år, minsta månadsinkomst 16 667 kr, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift195 kr
Ränta 10.95 %
Effektiv ränta11.18 %
Räntefria Dagar 55 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Swedbank Betal- och Kreditkort Mastercard Guld

swedbank mastercard gold

5 out of 5 stars

Swedbank Betal- & kreditkort Mastercard Guld är för dig som vill ha ett exklusivare kort med en lägre årskostnad än dem flesta andra preminumkorten. Här finns både fördelar på resan och under vardagen. På Swedbanks guldkort har du tillgång till ett bonusprogram som drar av på kreditfakturan. Dessutom får du 15 öre/liter rabatt på Preems bemannade stationer.

I kortet ingår också en reseförsäkring som är mer heltäckande än den på Swedbanks betal- och kreditkort. Här ingår bland annat vägassistans, skydd mot id stöld, bagage och nyckelbrickor, samt reseförsäkring guld. Till detta kommer också en högre kreditgräns som uppgår till max 500 000 kr

Krav: minst 18 år, minsta månadsinkomst 16 667 kr, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift495 kr
Ränta 10.95 %
Effektiv ränta10.65 %
Räntefria Dagar 39 dagar
Kreditgräns Upp till 500 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Swedbank Betal- och Kreditkort Mastercard Platinum

swedbank mastercard kreditkort platinum

5 out of 5 stars

Swedbank Betal- & kreditkort Mastercard Platinum är Swedbanks premium kort och är till för dig som vill ha ett exklusivt kort. Här finns ett bonusprogram som drar av kostnader på kreditfakturan vilket är bra då många andra bonusprogram endast ger saker i deras bonusshop. Det finns också en heltäckande reseförsäkring där bland annat vägassistans, skydd mot id stöld, bagage, nyckelbrickor och reseförsäkring platinum ingår. Som många andra premium kort ingår concierge service, lounge access samt en utökad garanti på vitvaror. Swedbank Kreditkort Platinum är med andra ord till för dig som vill ha det lilla extra.

Krav: minst 18 år, minsta månadsinkomst 16 667 kr, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift1700 kr
Ränta 10.45 %
Effektiv ränta12.27 %
Räntefria Dagar 39 dagar
Kreditgräns Upp till 750 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vad är fördelarna med Swedbanks kreditkort?

Swedbank är en av Sveriges fyra storbanker, en bank där du som kund kan känna dig trygg och med bra tillgång till kundservice med breda öppettider. Om du dessutom har Swedbank sedan tidigare så är det lätt att skaffa kreditkortet och det blir enklare att samla alla bankkonton under en bank.

En av fördelarna med att ha en av storbankerna istället för andra kortutgivare är att räntan är lägre. I vissa fall går det att få upp till 10 % lägre ränta mot andra jämförda kreditkort och om du planerar att använda krediten kan detta göra stor skillnad. Det finns också andra självklara fördelar så som Lounge Access, Concierge Service och bank appen.

På Swedbank Mastercard Platinum ingår även concierge service. Detta är en service som man kan ringa vid nödsituationer eller om man endast behöver hjälp med att boka en biljett eller restaurang.

Lounge Access

På Swedbanks exklusivare kort så som platinumkortet finns det ofta loungeaccess när du är ute och reser. Enligt Swedbank själva gäller detta på mer än 600 flygplatser världen över och för den som är ute och reser kan detta vara riktigt bra. 

Concierge Service

På Swedbank Mastercard Platinum ingår även concierge service. Detta är en service som man kan ringa vid nödsituationer eller om man endast behöver hjälp med att boka en biljett eller restaurang.

Hjälp på vägen

Med Mastercard Platinum får du tillgång till vägassistans, det betyder att du garanteras hjälp inom en timma om det händer något med din bil. Utöver vägassistans kan du få ersättning för bortappade bilnycklar och tankning av fel bränsle i bilen.

Mobilanpassad App

Att ha tillgång till en bra app där alla kontouppgifter finns med är alltid bra. Genom att ha en av storbankerna är det lätt att få en översikt över sin ekonomi och gå in och säkerställa att det inte finns några oönskade utgifter eller obetalade fakturor.

Swedbank Bonus

För dig som är ute efter bonus till kreditkortet är de Swedbanks Guld och Platinum kort som erbjuder ett bonussystem. På detta får du 1 bonuspoäng per spenderad krona. Det krävs dock 25 000 poäng för att det automatiskt ska göras ett 100 kronors avdrag på din faktura.

Erbjudanden

Swedbank presenterar löpande erbjuden som kommer med guld och Platinumkortet. Dessa kan vara allt från evenemang till hemelektronik eller resor.

Rabatt

På Mastercard Guld och Platina ingår en drivmedelsrabatt på bensin och diesel som är 15 öre när man tankar på bemannade Preem stationer.

gift

Swedbanks Försäkringar

När det kommer till försäkringar har alla Swedbanks kreditkort något att erbjuda. I korten ingår både en kompletterande reseförsäkring samt en köpförsäkring. Skillnaden mellan kreditkorten är att dem i premium klassen; Betal- och kreditkort Mastercard Guld samt Platinum täcker lite fler områden. Årsavgiften fungerar som en indikator på ersättningsbeloppen, en högre årsavgift betyder i detta fall högre belopp som försäkringen ersätter.

travel (1)

Reseförsäkring

I reseförsäkringen ingår flera eventuella händelser, samtliga kort täcker:

  Avbeställningsskydd
•  Anslutningsskydd
•  Försening
•  Försenat bagage
•  Självrisk hyrbil eliminering
•  Olycksfallsförsäkring
•  Självriskskydd för egendom hemma när du reser

Dessutom täcker kreditkort Mastercard Platinum även strejkskydd och outnyttjad aktivitet. Med andra ord har Swedbank en riktigt bra reseförsäkring för den som vill ha ett kreditkort på resan.

Köpförsäkring

Köpförsäkring är en extra trygghet för dig som använder något av Swedbanks kreditkort. I köpförsäkringen ingår många saker som kan vara bra för vardagen eller vid större köp.

» Allrisk – Allriskförsäkringen är en täckande försäkring som gäller köp för privat bruk, t.ex. förlust på grund av stöld, brand eller om olyckan är framme. Försäkringen täcker eventuella reparationer, byten eller ersättning för varans kostnad. Detta skydd gäller från inköpsdatum och 90 dagar framåt.

» Prisskydd – Prisskyddsförsäkringen fungerar som en prisgaranti, skulle du hitta en motsvarande vara till ett lägre ordinarie pris så får du ersättning för mellanskillnaden. Prisskydd gäller de flesta varor som är avsedda för privat bruk och är giltigt 90 dagar från och med inköpsdatum.

» Förlängd garanti – Förlängd garanti ger dig ytterligare ett år i garanti för vitvaror och hemelektronik, det vill säga en förlängd garanti på ett år efter det att tillverkarens garanti upphört – max 3 år bör tilläggas.

Swedbanks Ränta

En av fördelarna med att ha ett kreditkort från en av storbankerna mot privata kortutgivare är att räntan brukar vara betydligt bättre. Man brukar dela in räntan i två delar, den vanliga räntan och den effektiva räntan. Den vanliga räntan är räntan som företaget tar ut på krediten medan den effektiva räntan är kostnaden som blir för krediten om man räknar med alla avgifter som tillkommer, med andra ord den riktiga räntan.

» Ränta: 9,95 % – 10,45 %

» Effektiv ränta: 10,19 % – 11,83 %

När det kommer till Swedbanks olika kreditkort varierar räntan mellan 9,95 – 10,45 % i vanlig ränta och 10,19 – 11,83 % i effektiv ränta beroende på vilket kort du väljer. Detta är relativt lågt bland konkurrerande kreditkort då genomsnittliga räntan brukar ligga kring 20 %.

swedbank kreditkort ranta

Swedbanks Avgifter

Swedbank har många olika kreditkort med varierande avgifter. Exklusivare kort har en högre årsavgift men innehåller också fler fördelar. Swedbanks billigaste kreditkort vilket är Betal och Kreditkort Mastercard kostar endast 195 kr i årsavgift. Det exklusivaste däremot, Mastercard Premium kostar 1700 kr i månadsavgift.

Valutapåslag

En annan avgift som kan bli hög om kortägaren är ute och reser mycket är valutaväxlingspåslaget som tillkommer på dem flesta kreditkorten som vi har på vår sida. Samtliga av Swedbanks kreditkort har ett valutapåslag som är 1.5 % av köpbeloppet alternativt uttagsbeloppet. Valutaväxlingspåslaget brukar vara mellan 1.5 % – 3% på de flesta kreditkorten men det finns också några där denna avgift är helt borttagen.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften är den avgift som du betalar för att ta ut pengar i automater. När det kommer till kreditkort är ofta denna avgift relativt hög och Swedbank är inget undantag. Om du tar ut pengar i en kortautomat utomlands eller i Sverige tillkommer en uttagsavgift som är 3 % av uttagsbeloppet och minst 35 kr. Därför är det att rekommendera att inte ta ut kontanter med något av kreditkorten.

Om Swedbank

Swedbank är den bank som har flest antal kunder i Sverige och företaget räknas till en av de fyra storbankerna i Sverige. Företagets historia går hela vägen tillbaka till år 1820 då banken etablerades i Sverige. Totalt har banken 8 miljoner privatkunder och 600 000 företags och organisationskunder. Fördelen med att välja en av de Svenska storbankerna är att du alltid kan känna dig trygg med Servicen. Om man dessutom har banken till vardags går det smidigt att se saldo och annan relevant information om man går in på deras hemsida eller på deras app.

Kreditkort eller bankkort?

Swedbank har både vanliga bankkort som inte har någon kredit samt kreditkort med kredit. Kreditkorten är ett väldigt populärt alternativ och lönar sig i nästan alla situationer. Framförallt behöver du inte oroa dig om du snabbt skulle behöva tillgång till pengar på kontot, alla kreditkort har en friperiod under ett visst antal dagar där du inte betalar någon ränta. Detta innebär i praktiken att du har ett räntefritt lån via kreditkortet. Nedan finner du en lista över Swedbanks kortlösningar.

Swedbanks Kreditkort

 • Mastercard Kreditkort

 • Mastercard Gold

 • Mastercard Platinum

Swedbank Bankkort

 • Maestro Bankkort

 • Mastercard Bankkort

 • Mastercard Bankkort Ung

Swedbank Sammanfattning

Sammanfattningsvis har Swedbank många kreditkort som passar alla tillfällen. En av de största fördelarna är att banken har bland de lägsta räntorna på marknaden när det kommer till kreditkort. En annan är att det alltid ingår reseförsäkring med varierande täckningsgrad beroende på vilket kort du väljer.

Väljer du att teckna Betal- och kreditkort Platinium får du en av marknadens bästa reseförsäkringar. Sist men inte minst ingår en förlängd garanti på vitvaror på samtliga korten och det kommer kontinuerligt ut rabatter och andra erbjudanden vilket inkluderar lägre pris på drivmedel. Swedbanks Kreditkort är med andra ord ett riktigt bra alternativ när det kommer till bankkortsmarknaden.

Krav för Swedbank Kreditkort

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ej arbetslös
 • Saknar betalningsanmärkningar
 • Månadsinkomst minst 16 667 kr

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Swedbank

4.9 (97.5%) 16 vote[s]swedbank logo
Bäst Kreditkort