Bensinkort

Billigare bränsle, bonuspoäng och rabatter

Populära Bensinkort 2021

POPULÄR

Shell Mastercard

4.5 out of 5 stars

 

Få 0,5% cash back på allt
Shell är världens största drivmedelsföretag men är faktiskt på väg ut från Sverige. 2010 köpte St1 samtliga av Shells bensinstationer i Sverige och är just nu mitt i en övergångsprocess då man till 2020 skall ha slussat bort namnet Shell från sina bensinstationer och istället låta dem gå under St1’s varumärke. När det kommer till kreditkort från St1/Shell så har de ett bra drivmedelskort med 0,5% cashback på allt du handlar och 15 öre rabatt på deras bensin. Mer information »

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

 

Få 0,5 % i bonus på samtliga inköp

0 kr i årsavgift och avi-avgift

15 öre rabatt på varje liter

 Ränta på 18,15%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
30 dagar
24.31 %

 

ANSÖK NU 


OKQ8 VISA Kreditkort

4 out of 5 stars

 

Populärt bensinkort
OKQ8 är ett av de största bensinbolagen i Sverige med en marknadsandel på 26.1%. Bolaget har två olika kreditkort, OKQ8 VISA Kreditkort och OKQ8 betalkort samt ett medlemskort.

 

Rabatt och reseförsäkring
På kreditkortet ingår 20 öre rabatt på drivmedel och 2% rabatt på andra artiklar på bemannade stationer. Det ingår även en bra reseförsäkring vid köp av resan på tankkortet och vissa erbjudanden vid sidan om. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

2 % rabatt på bemannade stationer

20 öre rabatt på drivmedel

Reseförsäkring

 3% i avgift vid kontantuttag

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
45 dagar
17.52 %

 

ANSÖK NU 


Preem Mastercard

4.5 out of 5 stars

Bensinkort med rabatt och bonus

Preem innehar en stark ställning på den svenska marknaden och deras Preem MasterCard kreditkort erbjuder både rabatt och bonus. Använder du bensinkortet på en av Preems stationer ingår en rabatt på 25 öre och på obemannade stationer 10 öre. Dessutom är bonusen relativt hög med en 0,5 % på allt du handlar utanför företaget förutom konkurrerande bensinstationer. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar, ej student, ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

+ 0,5 % bonus på köp

Reseförsäkring ingår

+ Upp till 25 öre/l rabatt på drivmedel

 Lägre rabatt på obemannade stationer

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
60.000 kr
56 dagar
21.82%

 

ANSÖK NU 


Circle K (Statoil) Mastercard

4 out of 5 stars

 

Statoil övergår till Circle K
Circle K är en av de stora aktörerna på den Svenska marknaden när det kommer till drivmedel. Tidigare hette företaget i Sverige Statoil men 2012 blev dem uppköpta av Circle K och 2016 byttes också namnet.

 

Bonuspoäng, rabatt och försäkring
Med Circle K Mastercard kreditkort ingår många bra erbjudanden. För det första tillkommer en bonus på 0.3% av alla köp och om man tankar över 1000 liter bensin per år höjs bonusen till 1%. Dessutom är det 15 öre rabatt på drivmedel när man tankar på Circle K stationer. Utöver detta ingår likt OKQ8 VISA Kreditkort också en bra reseförsäkring om en större del av beloppet tecknas via kortet. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

Försäkring vid feltankning

Bonuspoäng på alla köp

 Bonus gäller endast Circle K:s stationer

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
60 dagar
16.95 %

 

ANSÖK NU


Vad är fördelarna med bensinkort?

Idag har i stort sett alla bensinkedjor har valt att erbjuda sina kunder kreditkort med olika förmåner för att kunden ska tanka hos dem istället för andra. Bland annat har Cirkle K, St1, Preem och OKQ8 var sitt drivmedelskort. Genom att lämna rabatt och bonusar gör dessa bensinkort att det blir mer lönsamt att handla på en och samma kedja istället för att alltid gå efter det lägsta priset. Detta är dock inte något dåligt för oss som konsumenter då många av erbjudanenda väldigt bra och i längden kan man tjäna mycket på att välja det rätta bensinkortet.

Att välja rätt tankkort är dock inte alltid så lätt, vissa kort har högre årsavgift och vissa har ingen årsavgift alls. Dessutom skiljer det både på rabatten och försäkringen som korten erbjuder. Nedanför har vi skapat en lista på de tre populäraste bensinkorten 2021 på vår sida. Dessutom har vi försökt att gå igenom de vanligaste faktorerna som folk kollar på när de ska skaffa ett kreditkort och de som vi på sidan tycker är viktigast.

Vilket kreditkort är bäst?

Det finns flera saker att tänka på när du väljer vilket som är det bästa kortet för dig. Vanligtvis brukar en av de viktigaste faktorerna vara att kreditkortet ska ha en hög bonus när du tankar alternativt en bra rabatt.

Andra saker som kan vara bra att hålla koll på är vilken ränta som tankkortet tar på lånat belopp samt hur hög kreditnivån är. Tillsammans med detta kommer också antalet räntefria dagar samt den effektiva räntan om du vid något tillfälle vill låna pengar eller inte skulle ha betalt fakturan i tid.

Bonus på köp med bensinkort

När det kommer till bonus på bensinkorten finns det olika varianter och det är inte alltid lätt att veta vilket som är bäst. Vissa bensinkedjor ger ut kort där du får tillbaka din bonus i pengar på kontot, andra ger det i form av värdecheckar som går att använda hos den specifika bensinkedjan.

Bonusprogram

Upp till 1% bonus på köp

Vanligt är dock att kortägaren endast får bonus om den tankar på samma station som har gett ut tankkortet. Om man vill använda sitt kort på olika kedjor finns det även kreditkort som ger bonus på drivmedel hos alla återförsäljare. En sista punkt är att det finns olika bonusnivåer hos företagen exempelvis höjs bonusbeloppet hos Circle K om man tankar över ett visst antal liter varje år.

Rabatt på bensin och diesel

I stort sett alla bensinkort ger någon typ av rabatt på bensin och diesel. Dessa varierar dock mellan kedja och om stationen är bemannad eller obemannad. Exempelvis har Shell 15 öre rabatt på drivmedel om man använder deras kreditkort. Preem ger 25 öre rabatt på bemannade stationer men endast 10 öre på obemannade och båda bensinföretagen ger rabatt på vissa produkter om du använder kreditkortet för att köpa andra varor i bensinmacken.

» Shell ger 15 öre rabatt på drivmedel

» Preem ger 25 öre rabatt på bemannade stationer och 10 öre på obemannade

Extra försäkring

I stort sett alla tankkort erbjuder någon typ av försäkring när du använder kreditkortet till att beställa en resa eller att hyra en bil. I reseförsäkring ingår oftast ett enklare typ av försäkring om väskan skulle komma försent eller om något skulle hända under resan. Vid biluthyrning tillkommer oftast en försäkring som täcker upp för självrisken vilket ofta om man vill teckna den via uthyrningsbolaget gör att bilen kostar rätt så mycket extra att hyra.

Erbjudanden

En lite mindre viktig bonus är att många av bensinmackarna har erbjudanden vid användning av kreditkortet på bensinstationerna utöver rabatten. Ett exempel på detta är att vissa mackar har köp 6 st kaffe och få en gratis osv. 

Ränta

Flera av bolagen som vi jämfört har en ränta på sitt bensinkort som är nästan 20 % detta betyder att det kan bli ett dyrt lån om man ej betalar fakturan i tid.

Bensinbolag med kreditkort

Det finns flera olika bensinkedjor som erbjuder ett tankkort. Om det finns ett bensinbolag som du föredrar så kan det ofta löna sig att skaffa kortet dem erbjuder då de flesta bonusprogrammen och rabatterna endast gäller på den egna bensinbolaget med deras egna kreditkort. Nedan kommer en sammanställning med alla bensinbolag med kreditkort.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det många saker att ta hänsyn till när du väljer ett drivmedelskort. Vilken bensinmack du föredrar kan vara en indikation på vad du ska teckna men det är också viktigt att kolla på vilka bensinpriser macken har i vanliga fall och om rabatten och bonusen gör det värt att teckna det specifika kreditkortet eller om det blir billigare på en annan station. Dessutom är vissa av kreditkorten kostnadsfria på en årsbasis vilket kan göra rätt mycket om man inte använder tankkortet så ofta.

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Bensinkort

4.4 (88.89%) 18 vote[s]Bäst Kreditkort