Bensinkort

Billigare bränsle, bonuspoäng och rabatter

Populära Bensinkort 2024

re:member flex

4 out of 5 stars

 

Kreditkort med flera rabatter
re:member flex ger tillgång till ett brett utbud av olika rabatter, därtill även drivmedelsrabatt. Med kortet kan du ta del av 15 öre per liter i rabatt på alla Preems bemannade stationer.

 

Rabatter och försäkringar
Med re:member flex ges upp till 25% rabatt i över 300 butiker online. Därtill erbjuds rabatt på alla Preems bemannade stationer i Sverige och utomlands. Kortet erbjuder en kompletterande reseförsäkring samt ett Trygghetspaket som tillval där ytterligare omfattande försäkringar kan läggas till.  Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

Drivmedelsrabatt på alla Preems bemannade stationer

+ Upp till 25% rabatt i över 300 e-butiker

 Inget bonussystem

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
56 dagar
8.12 - 21,62 %

 

ANSÖK NU


Vad är fördelarna med bensinkort?

Idag har i stort sett alla bensinkedjor har valt att erbjuda sina kunder kreditkort med olika förmåner för att kunden ska tanka hos dem istället för andra. Bland annat har Cirkle K, St1, Preem och OKQ8 var sitt drivmedelskort. Genom att lämna rabatt och bonusar gör dessa bensinkort att det blir mer lönsamt att handla på en och samma kedja istället för att alltid gå efter det lägsta priset. Detta är dock inte något dåligt för oss som konsumenter då många av erbjudanenda väldigt bra och i längden kan man tjäna mycket på att välja det rätta bensinkortet.

Att välja rätt tankkort är dock inte alltid så lätt, vissa kort har högre årsavgift och vissa har ingen årsavgift alls. Dessutom skiljer det både på rabatten och försäkringen som korten erbjuder. Nedanför har vi skapat en lista på de tre populäraste bensinkorten 2024 på vår sida. Dessutom har vi försökt att gå igenom de vanligaste faktorerna som folk kollar på när de ska skaffa ett kreditkort och de som vi på sidan tycker är viktigast.

Vilket kreditkort är bäst?

Det finns flera saker att tänka på när du väljer vilket som är det bästa kortet för dig. Vanligtvis brukar en av de viktigaste faktorerna vara att kreditkortet ska ha en hög bonus när du tankar alternativt en bra rabatt.

Andra saker som kan vara bra att hålla koll på är vilken ränta som tankkortet tar på lånat belopp samt hur hög kreditnivån är. Tillsammans med detta kommer också antalet räntefria dagar samt den effektiva räntan om du vid något tillfälle vill låna pengar eller inte skulle ha betalt fakturan i tid.

Bonus på köp med bensinkort

När det kommer till bonus på bensinkorten finns det olika varianter och det är inte alltid lätt att veta vilket som är bäst. Vissa bensinkedjor ger ut kort där du får tillbaka din bonus i pengar på kontot, andra ger det i form av värdecheckar som går att använda hos den specifika bensinkedjan.

Bonusprogram

Upp till 1% bonus på köp

Vanligt är dock att kortägaren endast får bonus om den tankar på samma station som har gett ut tankkortet. Om man vill använda sitt kort på olika kedjor finns det även kreditkort som ger bonus på drivmedel hos alla återförsäljare. En sista punkt är att det finns olika bonusnivåer hos företagen exempelvis höjs bonusbeloppet hos Circle K om man tankar över ett visst antal liter varje år.

Rabatt på bensin och diesel

I stort sett alla bensinkort ger någon typ av rabatt på bensin och diesel. Dessa varierar dock mellan kedja och om stationen är bemannad eller obemannad. Exempelvis har Shell 15 öre rabatt på drivmedel om man använder deras kreditkort. Preem ger 25 öre rabatt på bemannade stationer men endast 10 öre på obemannade och båda bensinföretagen ger rabatt på vissa produkter om du använder kreditkortet för att köpa andra varor i bensinmacken.

» Shell ger 15 öre rabatt på drivmedel

» Preem ger 25 öre rabatt på bemannade stationer och 10 öre på obemannade

Extra försäkring

I stort sett alla tankkort erbjuder någon typ av försäkring när du använder kreditkortet till att beställa en resa eller att hyra en bil. I reseförsäkring ingår oftast ett enklare typ av försäkring om väskan skulle komma försent eller om något skulle hända under resan. Vid biluthyrning tillkommer oftast en försäkring som täcker upp för självrisken vilket ofta om man vill teckna den via uthyrningsbolaget gör att bilen kostar rätt så mycket extra att hyra.

Erbjudanden

En lite mindre viktig bonus är att många av bensinmackarna har erbjudanden vid användning av kreditkortet på bensinstationerna utöver rabatten. Ett exempel på detta är att vissa mackar har köp 6 st kaffe och få en gratis osv. 

Ränta

Flera av bolagen som vi jämfört har en ränta på sitt bensinkort som är nästan 20 % detta betyder att det kan bli ett dyrt lån om man ej betalar fakturan i tid.

Bensinbolag med kreditkort

Det finns flera olika bensinkedjor som erbjuder ett tankkort. Om det finns ett bensinbolag som du föredrar så kan det ofta löna sig att skaffa kortet dem erbjuder då de flesta bonusprogrammen och rabatterna endast gäller på den egna bensinbolaget med deras egna kreditkort. Nedan kommer en sammanställning med alla bensinbolag med kreditkort.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det många saker att ta hänsyn till när du väljer ett drivmedelskort. Vilken bensinmack du föredrar kan vara en indikation på vad du ska teckna men det är också viktigt att kolla på vilka bensinpriser macken har i vanliga fall och om rabatten och bonusen gör det värt att teckna det specifika kreditkortet eller om det blir billigare på en annan station. Dessutom är vissa av kreditkorten kostnadsfria på en årsbasis vilket kan göra rätt mycket om man inte använder tankkortet så ofta.

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Bensinkort

4.4 (88.89%) 18 vote[s]Bäst Kreditkort