Kortutgivare

Välj bland de olika kreditkortsutgivarna

Välj kortutgivare

Vilken kreditkortsutgivare är bäst?

Bäst kortutgivare för din ekonomiska situation och livsstil

Att välja kreditkortsutgivare är inte alltid lätt. Det finns många kreditkortsleverantörer på marknaden där alla tävlar om att vara bäst. Vårt tips är att alltid börja med att undersöka dina egna behov och köpvanor. Beroende på om du t.ex. är ute och reser mycket eller kör bil dagligen kommer fördelarna hos vissa kreditkortsutgivare bli större än andra.

För att göra det lite lättare för dig kan du börja med att ställa ett par frågor kring dina behov. Frågorna kan fungera som guide för att hitta rätt bland kreditkorten och utgivarna.

1) Vad ska du använda kreditkortet till?

2) Årsavgift, hur mycket kan du tänka att betala om året?

3) Hur många dagar behöver du på dig för att betala?

4) Vilka förmåner är viktiga för dig, bonus, reseförsäkring, rabatter och andra erbjudanden?

Kortleverantörer med olika fokus

Fundera över frågorna för att sedan kunna välja de bästa alternativet för dina behov. Kreditkortsleverantörer finns inom alla typer av områden, vissa med fokus på matkort och andra med fokus på bensinkort, bonuskort eller resekort.

Årsavgiften skiljer sig mellan kortutgivarna

När du valt vilket område du tror kommer bli det viktigaste för dig kan du sedan uppskatta hur mycket du kan tänka dig att betala i årsavgift. Erbjudanden från kortutgivarna skiljer sig åt från helt gratis till flera tusenlappar om året.

» Gratis – Populära kreditkort som är kostnadsfri finner du hos Ikano Bank, Bank Norwegian och Shell.

» Billiga – Om du istället är beredd att betala ett par hundralappar om året finns bland annat Marginalen Traveller, Coop Mer och Everydaycard.

» Premium – För dig som vill åt premium segmentet med högre årsavgift men också ännu fler och lyxigare fördelar kan vi rekommendera Swedbank Betal- och Kreditkort PlatinumMarginalen Gold och American Express SAS Elite.

kreditkortutgivare

Tänk på ränta och räntefria dagar

Kreditkortsutgivarna erbjuder olika antal räntefria dagar, räntan och effektiva räntan skiljer sig också relativt mycket mellan de olika leverantörerna. Därför är det bra att fundera på hur många dagar du behöver på dig för att betala. Beroende på om du vill använda ditt kreditkort endast för fördelarna och alltid betala inom den räntefria perioden, eller om du kanske behöver kredit under några veckor där räntan så fall kommer spela roll för dig.

Det finns bolag med många räntefria dagar, men med lite högre ränta, bra för dig som vill betala utan ränta men sämre om du behöver betala med fördröjning. Det finns också kreditkortsleverantörer med låg effektiv ränta men mindre antal räntefria dagar.

kortavgift

Vilka förmåner är viktiga för dig?

En stor fördel med kreditkort är att utgivarna erbjuder en produkt på en marknad med stenhård konkurrens. De gör att fördelarna som de olika företagen erbjuder är många för att sticka ut som den bästa kreditkortsugivaren. För dig som konsument betyder det med högre procent bonus, mer återbäring och bättre erbjudanden.

Är du intresserad av bra rabatter för drivmedel är fokus bensinkort, kanske vill du åt bonusar och rabatter på shopping? Då passar en kreditkortsutgivare med fokus på bonusar bra. Det skiljer sig med andra ord åt, men gemensamt är att fördelarna erbjuds från alla kortutgivare.

Populärast Idag

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Kortutgivare

4.6 (92%) 5 vote[s]Bäst Kreditkort