Everydaycard

Everydaycard är ett dotterbolag till Nordea finans och erbjuder ett av de mest förmånliga betal-och kreditkorten på den svenska marknaden. Du får bland annat bonus på allt du handlar, försäkring och upp till 100 000 i kredit.

everyday card

Vilket kort passar dig?

Everydaycard är till för dig som vill ha ett kreditkort med en låg avgift men fortfarande ta del av alla kreditkortets fördelar. Låg ränta, bonusprogram, försäkring och gratis första årsavgift är några av fördelarna.

Everydaycard Mastercard

everyday mastercard

4.5 out of 5 stars

Med Everydaycard får du ett kort som med låg årsavgift och som är lätt att förstå. Bonusprogramet är 0.5 – 1 % på alla köp och pengarna går sedan att få ut som cashback vilket är väldigt bra. Till detta kommer också en kompletterande reseförsäkring samt andra försäkringar som kan vara bra i vardagen. Till sist har Everydaycard en förmånlig ränta om du skulle gå över den räntefria perioden.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, minsta månadsinkomst 10 417 kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös eller student.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 195 kr/år
Ränta 10.5 %
Effektiv ränta12.71 %
Räntefria Dagar Upp till 55 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.55 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr / 35 kr vid delbetalning
Bonus0.5 - 1 % i bonus på alla köp

Vad är fördelarna med Everdaycard kreditkort?

Everydaycard är till för dig som behöver ett bra balanserat kreditkort till vardagen och resan. Med kortet får du både en reseförsäkring och bonus.

Reseförsäkring

Med Everydaycards kompletterande reseförsäkring kan du känna dig trygg på resan om det skulle uppkomma oförutsedda händelser.

Bonus

Med Everydaycard får du 0.5 – 1 % bonus på alla köp du gör och dessa kan sedan användas som cashback vilket betyder att du kan få pengarna i handen.

Förlängd Garanti

Med allriskförsäkringen och den förlängda garantin kan du vara lite tryggare till vardags. Ersättning betalas ut för plötslig och oförutsedd fysisk skada på din vara eller förlust av inköpt vara.

Låg Ränta

Everydaycard har en riktigt låg ränta i förhållande till de flesta andra kreditkorten. Den effektiva räntan som inkluderar alla kostnader är 12.71 % vilket är betydligt lägre än många konkurrenter.

Everydaycard Bonus

Everyday Card påstår att dem har en av marknadens mest förmånliga kort bonussystem, detta vill vi självklart gå in närmare på för att se om det stämmer. Everyday Card har endast ett bonusprogram och det är en cashback när du handlar. Detta betyder att du som kund får en utbetalning 2 gånger om året som sätts in på ditt kredit och betalkort. På matvaror och drivmedel samt vid köp som är över 19 999 kr tillkommer en bonus om 1 % av inköpskostnaden. Vid andra inköp är bonusen mellan 0.5 % – 1 %.

 » Utbetalning 2 gånger om året som sätts in på ditt kortkonto

Att Everyday har valt att ha sin bonus i procent och som cashback är ett stort plus. Det gör det lättare att räkna ut vilken bonus du kommer att få. Till skillnad från många andra kreditkort där det finns en bonusshop som gör det nästintill omöjligt att förstå sig på hur bra bonuspoängen är.

 » 0.5 – 1 % av pengarna spenderade med kortet kommer tillbaka som en cashback direkt in på kortet!

everydaycard bonus

Everydaycard Försäkring

Everyday Card har flera försäkringar som kan vara bra att ha i vardagen och på resan. Bland de andra kreditkorten på sidan står sig Everyday Card bra men det finns inget speciellt som gör att kortet står ut. I kreditkortet så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, självriskskydd för bilbärgning och assistans, allrisk för hemelektronik och hushållsmaskiner och leveransförsäkring för internetköp.

Reseförsäkring

1. Avbeställningsskydd

Denna försäkring gäller om någon skulle råka ut för en akut sjukdom, olycka dödsfall eller oförutsedd händelse i bostaden. Ersättning utgår om max 20 000 kr/person och 60 000 kr/kort

2. Restartsskydd

Det är inte speciellt trevligt att missa flyget till resan. Denna ersättning hjälper till med skäliga merkostnader för att återuppta resan. Maxbeloppet är 10 000 kr/kort

3. Missat anslutningsflyg

Missar du anslutningsflyget kan du få ersättning med upp till 10 000 kr/kort

4. Försening av färdmedel

Om ditt tåg, flyg, buss eller båt blir försenat mer än 4 timmar går det att få en ersättning om 600 kr/person och 3000kr/kort. Tänk bara på att det är viktigt att kunna redovisa utgifter på kvitto.

5. Bagageförsening

Om bagaget är försenat ersätter kortet skäliga utgifter så som hygienartiklar, kläder och annat etc. Beloppet är max 1500 kr/person och 6000 kr/kort. Detta måste styrkas med kvitto.

6. Ansvarsskydd

Om den försäkrade blir skadeståndsskyldig på grund av personskada på resan kan försäkringsbolaget komma att täcka upp till 5 000 000 kr per kort. Vid sakskada täcker det 1 000 000 kr per kort. Detta täcker dock inte alla lägen och det är viktigt att läsa på försäkringsvillkoren då det finns många tillfällen då kortet inte täcker den försäkrade.

7. Kapitalbelopp vid olycksfall

Vid olycka under resan som innebär invaliditet om 20 % eller mer går det att ansöka om 200 000 kr i ersättning. Dödsfall 100 000 kr.

8. Överfallsskydd

Upp till 500 000 kr per kort

9. Självriskskydd (villa/lägenhet eller bil)

Självriskskyddet gäller medan du är på semester och det skulle hända något i din villa eller lägenhet. Då kan Everydaycard täcka självriskkostnaden på din hemförsäkring eller bilförsäkring.

10. Självriskskydd för bilbärgning och assistans

Denna försäkring gäller då du betalar 100 % av ditt drivmedel med kreditkortet, minst 20 liter. Maxbelopp 3000 kr/kort

Allmän försäkring

Allrisk för hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år

Om varan är till 100% betald med kortet gäller en allriskförsäkring i upp till två år. Detta gäller inte mobiltelefoner eller datorer mfl.

Leveransförsärking för internetköp

Upp till 20 000 kr om varan är 100% betald med kortet.

everydaycard forsakring

Everydaycard Kredit & Ränta

Kredit

Med Everyday Card har du möjlighet att få upp till 100 000 kr i kredit. Detta varierar beroende på vilka förutsättningar du har. Den räntefria perioden är upp till 55 dagar vilket är bra eftersom att det innebär att du helt slipper att betala någon ränta om du betalar alla räkningar inom den perioden.

Ränta

När det kommer till räntan på Everyday Card är den förvånansvärt bra. Den vanliga räntan är 9.55 % och den effektiva räntan som är den slutgiltiga ränta du kommer betala om du använder krediten är 12.71 % (beräknad med kontinuerligt utnyttjad ränta om 20 000 kr). Detta är betydligt mycket mindre än många andra kreditkort som brukar vara mellan 15 % – 22 % men lägre bland storbankerna. Att ha en låg effektivränta är bra om man planerar att använda krediten utöver de 55 räntefria dagarna.

» Räntefria dagar: 55

» Ränta: 9,55 %

» Effektiv ränta: 12,71 %

ranta

Everydaycard Avgifter

Everydaycard kostar 195 kr per år och med tanke på det förmånliga bonussystemet samt försäkringarna som ingår är detta ett av sidans billigare kreditkort. Andra avgifter som kan vara bra att hålla koll på är valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften. Eftersom att dessa avgifterna ofta adderas på betalbeloppet eller uttagsbeloppet som en procentsatts kan det bli riktigt dyrt.

Valutapåslag

Everydaycard har ett valutaväxlingspåslag som är 1.55 %. Detta betyder att alla uttag och betalningar som du gör utomlands kommer att vara motsvarande procentsats dyrare. Det är vanligt att de flesta bank- och kreditkorten har ett valutaväxlingspåslag och genomsnittet brukar att vara mellan 1.5 – 3 %. Det finns dock kreditkort som helt saknar denna avgiften.

Uttagsavgift

Vill du ta ut pengar med ditt Everydaycard Mastercard är uttagsavgiften 2 % av det beloppet du tar ut men som minst uppgår det till 40 kr.

Om Everdaycard

Everyday Card är skapat av Nordea finans och är enligt företaget ett av de mest förmånliga betal och kreditkorten som finns på marknaden. Med kreditkortet Everyday Card får du bonus på allt du handlar. I betal-och kreditkortet ingår också en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd samt allriskförsäkring och en leveransförsäkring. Kortet är helt enkelt till för dig som vill ha ett bra kreditkort till vardagen. Beroende på vilka köpvanor du har kommer bonusen på kortet att vara olika förmånlig i förhållande till andra kreditkort på sidan.

Everydaycard Sammanfattning

Everydaycard är ett bra kort för dig som vill ha ett kreditkort med en låg avgift men fortfarande få alla kreditkortets fördelar. Med kortet får du en bonus om 0.5 – 1 % på alla köp som sedan går att få tillbaka via cashback. Dessutom ingår en kompletterande reseförsäkring samt både allriskförsäkring och förlängdgaranti. Räntan på Everydaycard är också mycket förmånlig och få kort på den här sidan har en lika låg ränta.

Krav för att ha ett Everdaycard kort:

  • Minst 18 år
  • Boende i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Minsta månadsinkomst 10 417 kr
  • Ej student eller arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Everydaycard

3.7 (74%) 20 vote[s]everyday logo
Bäst Kreditkort