Coop

Även om Coop inte är den typiska kortutgivaren så finns det flera anledningar att välja ett av deras kreditkort. Bra reseförsäkring och avsaknad av valutaväxlingspåslag är ett stort plus samt deras bonussystem med poäng vid köp hos Coop.

coop kreditkort

Vilket kort passar dig?

Coop konkurrerar i toppen med sina två kreditkort Coop Mer Mastercard och Coop Betala Efter Mastercard. Skillnaden är är relativt stor mellan korten, där Coop Mer erbjuder bra lösningar för resan och ett bra bonusprogram.

Coop Mer Mastercard

coop kreditkort mer

4 out of 5 stars

Coop Mer har mycket bra villkor på det mesta och är till för dig som behöver ett bra kreditkort till vardags eller på resan. Kortet har en väll tilltagen reseförsäkring där allt från avbeställningsskydd till bagageförsäkring ingår. Dessutom saknar Coop Mer helt ett valutaväxlingspåslag och uttagsavgift både i Sverige och i resten av världen vilket är väldigt ovanligt bland kreditkort.

Prisgarantin är också en bra förmån som innebär att om du hittar en billigare produkt inom 90 dagar efter ett köp så kan du få tillbaka mellanskillnaden. Med andra ord är Coop Mer ett riktigt bra alternativ bland kreditkorten som vi har jämfört.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 348 kr/år
Ränta 15.45 %
Effektiv ränta21.91 %
Räntefria Dagar Upp till 54 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift0 kr
Valutapåslag utlandsköp0 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr / 35 kr vid delbetalning
Bonus0.5 poäng/kr (1 poäng i Coop butiker)

Coop Betala Efter Mastercard

coop kreditkort mer

5 out of 5 stars

Coops Betala Efter är ett bra alternativ för dig som vill ha ett kreditkort som är gratis. I kortet finns en reseförsäkring och det ingår en bonus på alla köp, dock som är lägre än på Coop mer. Kreditkortet saknar dock vissa av de fördelarna som kommer med Coop Mer så som avsaknaden av en valutaväxlingsavgift och uttagsavgift.

Då kortet är gratis är detta ett bra alternativ till den som inte vill betala för sitt kreditkort men ändå ha fördelarna som kommer med att betala med det såsom försäkringar och reseförsäkring samt bonus.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 13.95 %
Effektiv ränta18.53 %
Räntefria Dagar Upp till 54 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.75 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr / 30 kr vid delbetalning
Bonus0.25 poäng/kr (0.75 poäng i Coop butiker)

Vad är fördelarna med Coop kreditkort?

Kunderna äger Coop och därför är det inte konstigt att företaget strävar efter deras intresse. Med Coop kreditkort finns inga kostnader som är orimligt höga i förhållande till andra kreditkort och man får känslan av att det helt enkelt är ett bra kort att ha.

Bonus

Bonusen på båda kreditkorten gäller på alla köp och handlar du dessutom i Coops butiker i vanliga fall så får du en extra bonus och slipper att ha med ett medlemskort.

Ingen Årsavgift

En stor fördel med Coop är dess fria årsavgift. Betala Efter Mastercard är helt gratis årsavgift medans Coop Mer Mastercard bjuder på första året för att sedan endast kosta 348 kr.

Fria Uttag

Ingen uttagsavgift och inget valutaväxlingspåslag. Coop Mer är ett av korten på sidan som helt saknar båda dessa vilket är väldigt bra när man är utomlands.

Reseförsäkring

Med Coop Mer Mastercard ingår reseförsäkring + som är en väldigt täckande reseförsäkring perfekt för den som vill åt extra fördelar med ett resekort.

Coop Bonus

För dig som har Coop Betala Efter eller Coop Mer ingår bonus. För Coop Betala efter är bonusen 0.25 poäng/kr i alla butiker och 0.5 poäng/kr på Coop butiker. För Coop Mer är bonusen 0.5 poäng/kr i alla butiker och 1 poäng/kr på Coop butiker. Kreditkort bonusen kan bland annat användas för värdecheckar i butiken eller olika föremål eller resor i poängshoppen.

»  Coop Betala Efter – 0.25 poäng/kr i alla butiker och 0.5 poäng/kr på Coop butiker

»  Coop Mer – 0.5 poäng/kr i alla butiker och 1 poäng/kr på Coop butiker

Du kan även betala dina räkningar med kreditkortet och då få bonus på kortet. Ett exempel från poängshoppen är att om du handlar i en Coop butik får du ungefär 1 % av beloppet tillbaka i värdecheckar om du handlar på Coop. Det går även att få värdecheckar som ger 5 % rabatt på Coop butikerna, vilket om man storhandlar då man använder värdechecken kan leda till att bonusen är riktigt bra.

Erbjudanden och rabatt

För att få ha ett kreditkort hos Coop måste man vara medlem. Kreditkortet fungerar därefter som ett medlemskort och därmed får du förutom bonusen ta del av Coops erbjudanden och rabatter. Om man ändå handlar hos Coop sedan tidigare är detta väldigt smidigt eftersom att medlemskortet bara byts ut mot ett kreditkort som det går att betala med också.

gift

Coop Reseförsäkring

Beroende på vilket av Coops kreditkort som du väljer så ingår olika försäkringar. Coop Betala Efter Mastercard har ett något mindre täckande försäkring eftersom att kortet är avgiftsfritt. Det ingår dock en reseförsäkring och självriskskydd bilbärgning och assistans i båda korten.

travel (1)

Kreditkort

Coop har en reseförsäkring på båda sina kreditkort. På Coop Betala Efter ingår en lite enklare reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd, personförseningsskydd, baggageförsening, ersättning vid olyckor och självriskskydd. Coop Mer har reseförsäkring Plus som täcker något mer än Betala Efter. Här ingår även Resestartskydd, missat anslutningsflyg och outnyttjade aktiviteter under resan.

Prisgaranti

Prisgarantin är något som kan vara riktigt bra om man kommer ihåg att nyttja den. Om du köper en vara och därefter hittar samma vara till ett billigare pris som skiljer sig med mer än 300 kr ersätter kortet upp till 2500 kr av mellanskillnaden.

–  Exempelvis om du köper en cykel för 5000 kr och senare hittar samma cykel i en annan butik för 3000 kr kommer Coop Mer att stå för mellanskillnaden.

Coop Kredit & Ränta

Kredit

Coop har två olika kreditkort och på båda korten går det som max att ha en kredit på 100 000 kr. Fördelen med att ha tillgång till kredit är att du alltid har tillgång till pengar på kontot. Eftersom att Coop erbjuder räntefri kredit upp till 54 dagar på samtliga kreditkort behöver du inte heller tänka på räntan de första dagarna. Detta kan ses som ett räntefritt lån så länge du betalar räkningarna. Tänk bara på att Coop tar ut ränta från och med första dagen vid kontantuttag.

Ränta

Det går att dela in räntan i en vanlig ränta och den effektiva räntan. Den effektiva räntan är den där banken räknar ut alla kostnader som tillkommer vid användning av krediten på kortet. Coops vanliga räntor på kreditkorten är mellan 13.95 % på det billigaste kortet och 15.45 % på det dyraste. Den effektiva räntan, dvs, den kostnaden som du egentligen kommer att få betala är 18,53 % på det billigaste kortet och 21,91 % på det dyraste av Coops kreditkort.

» Ränta:  13.95 % – 15.45 %

» Effektiv ränta: 18,53 % -21,91 %

Räntan är ungefär vad genomsnittet är på de korten som vi har jämfört på denna hemsida. Coop sticker med andra ord inte ut vare sig upp eller ner i räntevillkor.

ranta

Coop Avgifter

Jämfört med andra kort har Coop riktigt låga årsavgifter 348 kr samt 0 kr. Dessutom har Coop Mer väldigt bra villkor när det kommer till valutapåslag och uttagsavgifter och därför är det här ett väldigt bra kreditkort att ha på resan.

Valutapåslag

Coop Mer är som gjort för att ha på resan. Förutom att den har en bra reseförsäkring så är också valutaväxlingspåslaget 0 %. Detta kan jämföras med valutaväxlingspåslaget som i normala fall är ungefär 1.5 % vilket betyder att allt som du köper med ditt kreditkort i ett annat land blir motsvarande belopp dyrare. Betala Efter har dock inte riktigt lika bra villkor med en valutaväxlingspåslag på 1.75 %

Uttagsavgift

Gällande uttagsavgift är Coop Mer väldigt attraktivt med 0 kr i uttagsavgift i hela världen. Coop Efter har lite sämre villkor med 2 %, som lägst 40 kr per uttag. En klar fördel till Coop mer när det kommer till uttagsavgift.

Om Coop

I Sverige finns idag 655 Coop butiker som ägs av 3.4 miljoner medlemmar. Denna ägandestruktur förpliktar Coop att stå på konsumentens sida. Coop som kortutgivare har två olika kreditkort och ett bankkort. Coop betala mer, Coop betala efter samt Coop kontokort.

Även om Coop inte är den typiska kortutgivaren så finns det flera fördelar med att välja ett kreditkort från företaget. Bland annat är det väldigt bra villkor när det kommer till utlandsvistelse där en bra reseförsäkring och avsaknad av valutaväxlingspåslag är ett stort plus. Dessutom ger korten bra med bonus om man handlar på Coop och det är en låg årskostnad.

Coop Sammanfattning

Coop har två kreditkort som båda har en låg årskostnad och som har bra villkor. Coop kreditkort är till för dig som vill ha ett kreditkort till vardags med bra villkor. Det finns inga speciella erbjudanden när det kommer till butiker förutom deras egna eller rabatter på exempelvis drivmedel. Det ingår inte heller några funktioner utöver dem vanliga, men för den som vill ha ett kreditkort till vardags eller till resan är Coops kreditkort riktigt bra.

Krav för att ha ett Coop Kreditkort:

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ej arbetslös
  • Saknar betalningsanmärkningar

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Coop

3.9 (78.18%) 11 votesBäst Kreditkort