Coop

Coop Mastercard är ett lämpligt kreditkort för dig som vill samla bonus på alla köp. Bonusen kan bytas mot produkter, resor och upplevelser i Coops Poängshop.

coop kreditkort

Vilket kort passar dig?

Coop Mastercard är ett kreditkort med generösa förmåner såsom bonus och flera omfattande försäkringar. Bonusen består av en poängtrappa vilket innebär att ju mer du spenderar, desto mer bonus tjänar du per köp.

Coop Mastercard Mer

Coop Mastercard

3.5 out of 5 stars

Coop Mastercard är ett förmånligt bonuskort som ger dig poäng på alla köp. Kortet är helt gratis första året och därefter tillkommer en årsavgift på 295 kr. Med kortet har du tillgång till 55 räntefria dagar vilket innebär att du har god tid på dig att betala för dina köp. Dessutom ingår flera försäkringar vilket gör det tryggare att resa och handla med kortet. Försäkringarna inkluderar bland annat reseförsäkring, köpskydd och förlängd garantitid.  

Bonusen som samlas kan växlas in i Coops Poängshop. Där kan du bland annat växa dina poäng mot hotellnätter, resor, produkter och välgörenhet. Ju mer du spenderar ned kortet desto högre bonus genererar dina köp.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift295 kr/år - Första året gratis
Ränta 18,45 %
Effektiv ränta19,10 %
Räntefria Dagar Upp till 55 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift1,5 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,75 %
Sparränta-
Avi och administrationsavgift 29 kr (e-faktura 0 kr)
Bonus0,5 poäng

Vad är fördelarna med Coop kreditkort?

Kunderna äger Coop och därför är det inte konstigt att företaget strävar efter deras intresse. Med Coop Mastercard finns inga kostnader som är orimligt höga i förhållande till andra kreditkort.

Bonus

Coop Mastercard Mer erbjuder poäng på allt du handlar med kreditkortet. Det gäller när du handlar på Coop och vid andra köp. Kreditkortet ger dig 0,5 poäng per krona på alla dina köp. När du handlar på Coop får du 0,5 poäng/kr utöver poängen du tjänar enligt deras poängtrappa.

Första årsavgiften fri

Just nu bjuder Coop på första årsavgiften. Därefter ligger den på 295 kr/år vilket är en sänkning av årsavgiften från deras tidigare kort inom samma segment.

Fria Uttag

Coop Mastercard erbjuder flexibla betalningar, där väljer du själv mellan att dela upp betalningen eller betala hela beloppet. Köpen samlas på en månadsfaktura och betalas hela beloppet tillkommer ingen ränta.

Reseförsäkring

Kreditkortet kommer med en inkluderande reseförsäkring, ett komplement till din hemförsäkring eller separata reseförsäkring. Dubbel reseförsäkring perfekt för den som vill åt extra fördelar med ett resekort.

Coop Bonus

Coop använder sig av en poängtrappa, den syftar till att öka poängen desto mer du handlar. Handlar du för över tusen kronor hos Coop flyttas du upp i poängtrappan. Fördelen är att du tjänar fler poäng per krona.

» Första 1000 kr ger 0,5 poäng/kr

» Ytterligare 1000 kr ger 1 poäng/kr

» Hela vägen upp till  upp till 5 poäng/kr.

Det betyder att allt du handlar för över 5 000 kr/mån kommer ge dig 5 poäng/kr. När du handlar med ditt Coop Mastercard får du dessutom 0,5 poäng/kr på alla köp med kortet.

Erbjudanden och rabatt

För att få ha ett kreditkort hos Coop måste man vara medlem. Kreditkortet fungerar därefter som ett medlemskort och därmed får du förutom bonusen ta del av Coops erbjudanden och rabatter. Om man ändå handlar hos Coop sedan tidigare är detta väldigt smidigt eftersom att medlemskortet bara byts ut mot ett kreditkort som det går att betala med också.

gift

Coop Reseförsäkring

Coop Mastercard Mer samarbetar med ERV för att kunna erbjuda en kompletterande reseförsäkring. ERV är en av de större aktörerna på marknaden och har under längre tid varit en populär reseförsäkringsförmedlare.

travel (1)

Kompletterande Reseförsäkring

Coop Mastercard Mer inkluderar en kompletterande reseförsäkring. Skydd för bland annat avbeställningsskydd, försenat bagage, försenat allmänt färdmedel och självriskskydd på hemförsäkringen.

Reseförsäkringen täcker inte enbart kortinnehavaren utan omfattar även familjemedlemmar upp till tre medföljande resenärer (vänner, släkt osv.).

Prisgaranti

Prisgarantin är något som kan vara riktigt bra om man kommer ihåg att nyttja den. Om du köper en vara och därefter hittar samma vara till ett billigare pris som skiljer sig med mer än 300 kr ersätter kortet upp till 2500 kr av mellanskillnaden.

–  Exempelvis om du köper en cykel för 5000 kr och senare hittar samma cykel i en annan butik för 3000 kr kommer Coop att stå för mellanskillnaden.

Förlängd garanti

När du handlar med Coop Mastercard Mer får du en förlängd garanti på 1 år. Denna garanti gäller vid inköp av hemelektronik och hushållsmaskiner (fabriksny) och erbjuder med andra ord ytterligare 1 års garanti, motsvarande den garanti som den ursprunglige tillverkaren lämnade, dock inte mer än till totalt 3 år från och med inköpsdatum. Garantin täcker 25 000 kr/produkt 150 000 kr/kort och år.

Coop Kredit & Ränta

Kredit

Coop erbjuder en max kredit på 100 000 kr. Fördelen med att ha tillgång till kredit är att du alltid har tillgång till pengar på kontot. Eftersom att Coop erbjuder räntefri kredit upp till 55 dagar på sitt Coop Mastercard Mer kreditkort behöver du inte heller tänka på räntan de första dagarna. Detta kan ses som ett räntefritt lån så länge du betalar räkningarna. Tänk bara på att Coop tar ut ränta från och med första dagen vid kontantuttag.

Ränta

Det går att dela in räntan i en vanlig ränta och den effektiva räntan. Den effektiva räntan är den där banken räknar ut alla kostnader som tillkommer vid användning av krediten på kortet. Coops Mastercard Mer ränta ligger på 18,45 %. Den effektiva räntan, dvs, den kostnaden som du egentligen kommer att få betala är 19,10 % vilket är relativt likt den nominella räntan.

» Ränta:  18,45 %

» Effektiv ränta: 19,10 %

Räntan är ungefär vad genomsnittet är på de korten som vi har jämfört på denna hemsida. Coop sticker med andra ord inte ut vare sig upp eller ner i räntevillkor.

ranta

Coop Avgifter

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften, eller ofta kallat valutapåslag hamnar på 1,75 % med Coop Mastercard.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften ligger på  1,50 %, som lägst 35 kr per uttag. Avgiften ligger på en nivå likt många andra kreditkort inom liknande segment.

Om Coop

I Sverige finns idag 655 Coop butiker som ägs av 3.4 miljoner medlemmar. Denna ägandestruktur förpliktar Coop att stå på konsumentens sida. Coop som kortutgivare har två olika kreditkort och ett bankkort. Coop betala mer, Coop betala efter samt Coop kontokort.

Även om Coop inte är den typiska kortutgivaren så finns det ett par fördelar med att välja ett kreditkort från företaget. Bland annat är det bonuspoäng från Coop butikerna som lockar. Dessutom en bra reseförsäkring och flexibla möjligheter till delbetalning är ett plus.

Coop Sammanfattning

Coop Mastercard är ett kreditkort med en relativt låg årskostnad på 295 kr, gratis första året. Coop Mastercard är till för dig som vill ha ett kreditkort till vardags, och gillar att handla på Coop kedjan överlag.

Det finns inga speciella erbjudanden när det kommer till butiker förutom deras egna eller rabatter på exempelvis drivmedel. Dock ges bonus på alla köp vilket är en bra förmån för dig som planerar att använda kortet regelbundet. Dessutom har kortet många räntefria dagar och flera förmånliga försäkringar.

Krav för att ha ett Coop Mastercard Mer Kreditkort:

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ej arbetslös
  • Saknar betalningsanmärkningar

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Coop

3.7 (74.55%) 22 vote[s]Bäst Kreditkort