Kreditkort Student

Bästkreditkort hjälper dig att hitta det bästa kortet för dig som är student. Se jämförelsen och välj mellan flera olika kreditkort och bankkort.

Få ut det mesta av ditt liv som student!

För många är studenttiden en fantastisk och spännande period i livet men det kan också vara svårt att få ihop ekonomin. Dyr kurslitteratur och aktiviteter utanför skolan gör att det som student kan det vara svårt få pengarna att räcka till. Ett kreditkort kan vara ett bra och tryggt sätt få din ekonomi att gå runt om du håller dig inom den räntefria perioden. Över sommaren brukar exempelvis juni vara en extra svår period som student eftersom det blir ett glapp mellan CSN och sommarjobbet, då kan rätt kreditkort hjälpa till.

Finns det kreditkort för studenter?

Det är lätt att tro att det inte går att få ett kreditkort som student eftersom att det ofta står i villkoren att du inte får vara arbetslös eller att du inte får vara student. Det finns dock vissa kort som även studenter kan få och som är bra. På den här sidan av vi samlat de bästa kreditkorten för dig som är student.

Easycard Collector Bank

För dig som är student är Easycard ett av de bättre korten  som går att teckna. Med kortet har du tillgång till en kredit som är upp till 30 000 kr samt kreditkortets fördelar så som reseförsäkring med självriskskydd och olycksfallsförsäkring. Den räntefria perioden är 56 dagar vilket betyder att om du betalar fakturan innan denna perioden är slut så blir det inga extra avgifter. Viktigt att tänka på när det kommer till Collector är att du fortfarande behöver ha en deklarerad inkomst som uppgår till 120 000 kr innan skatt.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 290 kr/år
Ränta 19.00 %
Effektiv ränta21.53 %
Räntefria Dagar Upp till 56 dagar
Kreditgräns Upp till 30 000 kr
Uttagsavgift4 % (min. 50 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 19 kr

Swedbank Nyckelkund Student

För dig som är student har Swedbank tagit fram något som dem kallar nyckelkund. Här går det bland annat att få ett betalkort helt utan årsavgift. Om det sedan beviljas kredit avgör Swedbank i en prövning.

För att få tillgång till detta kortet gratis behöver du bara låta ditt CSN bidrag gå direkt in på ditt Swedbank kort. Om prövningen tillåter ett kreditkort går det att ansöka om max 100 000 kr till en relativt låg effektiv ränta för att vara ett kreditkort om 10.74 %.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr/år
Ränta 10.45 %
Effektiv ränta10.74 %
Räntefria Dagar 55 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.5 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

ICA Bankkort Student

ica banken kreditkort plus

Som studerade på högskolenivå kan du välja att teckna ICA-student som är ett kreditkort som är extra bra för dig som handlar på ICA och är student. Med studentkortet får du tillgång till massor av rabatter på mat och nöjen. Som student får du också dubbelt så många poäng när du handlar på ICA vilket betyder att du får 2 % istället för 1 % bonus. Med kortet ingår också en hel del smarta funktioner så som att kortet går att blippa trådlöst för att det ska gå snabbare att betala. Dessutom går det att få en billigare hemförsäkring och rabatt på bolåneräntan.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr/år
Ränta 0
Effektiv ränta0
Räntefria Dagar 0
Kreditgräns Ingen kredit
Uttagsavgift2 % (min. 40 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.55 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr
Bonus2 %

Vilket är det bästa studentkortet?

Om du som student vill ha ett kreditkort så finns det något färre alternativ på marknaden. Här presenteras de bästa kreditkorten för dig som är student i en enkel topplista. Bland alternativen finns det vissa kort som är helt inriktade på dig som är student och något som tillåter studenter att ansöka.

Går det att ha ett kreditkort utan en fast inkomst?

Det korta svaret på denna frågan är ja! Detta beror på att några kreditkortsutgivare och banker ser CSN studielånet som en inkomst snarare än ett lån. Det vanligaste är dock att bankerna vill att du ska jobba åtminstone lite vid sidan av studierna för att ha någon typ av inkomst. Vanligtvis brukar detta beloppet vara ca 120 000 innan skatt. Det är vanligt att krediten på dessa kort är något lägre än på vanliga kort och kredittaket för studenter brukar vara runt 15 000 – 20 000 kr

Vad är fördelarna med ett bankkort som student?

Det finns många fördelar för dig som student att välja ett specifikt studentkort. Detta beror på att många kreditkortsutgivare och banker riktar sig specifikt till studenter med erbjudanden och kort. Här är det en hög konkurrens och därför brukar studentkorten vara riktigt bra i förhållande till andra kort. Dessa fördelar är allt från en lägre årsavgift till bra erbjudanden och extra bonus.

Låg eller ingen årsavgift

En av de största fördelarna som kommer med studentkreditkort är att de ofta inte har en årsavgift alternativt en väldigt låg årsavgift. Detta gör att kostnaderna är billigare för studenter som vill ha ett kreditkort än för andra grupper.

Årsavgifterna är oftast 0 kr och i de fall där det finns en årsavgift får erbjudande som ger dig första året gratis och därefter en låg årsavgift.

Bra erbjudanden och bonus

Många erbjudanden som kommer med ditt kreditkort för studenter är specifikt inriktade till just studenter och detta betyder att det går att få betydligt bättre rabatter än med andra kreditkort.

Med studentkorten är det inte helt ovanligt att det ingår mer bonus än med ett vanligt kreditkort. Ett exempel på detta är ICAs studentkort där de erbjuder dubbelt så många poäng för alla köp inne på ICA.

Sammanfattning

Ett kreditkort kan vara ett bra sätt för den som är student att dryga ut pengarna så länge fakturan betalas innan den räntefria perioden är slut. Det finns några kortföretag som tillåter studenter att teckna kreditkort. Vanligtvis brukar dessa kräva någon typ av inkomst vid sidan av studierna.

Liknande populära sidor

Bäst Kreditkort