Mastercard Kreditkort

Topplista med de bästa Mastercard kreditkorten

Mastercard kreditkort

Kreditkort Mastercard

Bästa Mastercard kreditkorten för 2024

Mastercard är en av de stora inom kredit- och betalningstjänster. Via samarbeten med kreditinstitut kan kunder runt om i Sverige ta del av mängder av fördelar som kommer med ett Mastercard, allt från kompletterande reseförsäkring till det populära Mastercard Priceless programmet. Här listar vi de bästa Mastercard kreditkorten som är aktuella på den svenska marknaden.

Topplista - Mastercard Kreditkort

remember flex bonuskort
Re:member Flex
Mastercard
Toppval
0krdärefter 0 kr/år
 • 300 webbutiker - rabatt upp till 25%
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Låga kreditkrav vid ansökan
 • Re:member Flex Mastercard blev utsett till bästa kreditkortet 2018. Ett kreditkort med 0 kr i årsavgift som erbjuder upp till 25% rabatt i 300 stora webbutiker. Upp till 100 000 kr i kredit, 56 räntefria dagar tillsammans med reseförsäkring, ID-skydd, indiviudell ränta och låga kreditkrav.
 • Upp till 56 räntefria dagar - Effektiv Ränta 14.67 % i exempel
 • Krav: minst 20 år, min. inkomst 8 333 kr/mån samt ej arbetslös/student
Easyliving
Collector Easyliving
Mastercard
Bensinkort
0krdärefter 195 kr/år
 • Gratis första året med koden “COLLEASY”.
 • 0% valutapåslag
 • Omfattande reseförsäkring ingår
 • Collector Easyliving kreditkort är kortet för dig som är på jakt efter ett bra resekort med ett par extra fördelar. Förutom 0% valutapåslag tillkommer en omfattande reseförsäkringmed avbeställningsskydd och upp till 100 000 kr i kredit.
 • Upp till 56 räntefria dagar - Effektiv Ränta 17.25 %
 • Krav: minst 20 år, årsinkomst på 120 000 kr, boende i Sverige & inga betalningsanmärkningar
mastercard bakgrund

Vad är Mastercard kreditkort?

Mastercard kommer strax bakom världsledande VISA kreditkort inom elektroniska betallösningar via kredit-, betal- och bankkort. Företaget sköter transaktionsprocessen av betalningar, varje transaktion innehåller en avgift vilket ligger till grunden för deras företagsmodell.

Mastercard Priceless

Priceless är ett lojalitetsprogram för alla med ett Mastercard. Med utgångspunkt i olika städer fokuserar Mastercard Priceless på att berika kortanvändarnas liv med resor och upplevelser.

Priceless är uppdelat i olika kategorier:

 • Underhållning
 • Konst & Kultur
 • Sport
 • Mat
 • Resor
 • Shopping

Flera olika Mastercard kort på marknaden

Kreditinstitut och företag som samarbetar med Mastercard bestämmer vilka villkor som ska erbjudas för det specifika kortet. Därför är marknadens Mastercard helt olika inom avgifter, försäkringar, räntor, villkor etc. Re:member kreditkort kan t.ex. fokusera på bonus och shopping fördelar samtidigt som Marginalen Traveller fokuserar på villkor som är fördelaktiga vid resor.

Om Mastercard

Mastercard grundades redan 1966, 8 år efter VISA. Då under namnet Interbank card association ett samarbete mellan flera finansinstitut i USA. När kreditkort introducerades för den internationella marknaden ändrades namnet till Mastercard, detta var 1979 och skulle förtydliga bolagets varumärke. Idag är de två runda cirklarna som bildar logotypen en välkänd symbol runt om i världen. Företagets huvudkontor ligger i Purchase, New York och sammanlagt anställer Mastercard över 13 000 anställda.

Vilket Mastercard är bäst?

Bästa Mastercard-kreditkortet är det kortet som passar dina behov bäst! Tänk på att kreditkort utgår från olika typer av fördelar som passar bra för endel personer men mindre bra för andra. Det finns flera Mastercard kreditkort som sticker ut med extra bra fördelar eller bäst inom olika fokusområden så som bonus kreditkort eller rese kreditkort. I denna artikeln hittar du kreditkort som vi tillsammans med de som ansökt tycker är bäst.

Är Mastercard ett kreditkort?

Mastercard i sig är inget kreditkort utan företaget sköter elektroniska betallösningar för kreditinstitut som vill erbjuda sina kunder kreditkort, betalkort eller bankkort. Via samarbeten kan sedan bankerna eller företagen använda sig av Mastercards tjänster och logotyp.

Mastercard Kreditkort Sverige

Mastercard i Sverige är väldigt utbrett och populärt bland kreditkort. Du hittar Mastercard hos flera av de stora bankerna i Sverige så som SEB och Swedbank. Tillsammans med VISA dominerar Mastercard marknaden i hela Norden och övriga delar av världen.

Mastercard Kreditkort Försäkring

Mastercard kommer med en rad olika försäkringar. Beroende på vilket försäkringsbolag som är kopplat till utgivaren kommer försäkringsvillkoren att variera.

» Att tänka på – för att en kompletterande reseförsäkring ska gälla behöver du oftast betala 50 till 75 procent av resan med kreditkortet.

Mastercard ger reseskydd för hela familjen

Betalar du resan med ditt Mastercard ingår en kompletterande reseförsäkring för hela familjen. Det behövs med andra ord bara ett Mastercard för att få ersättning för samtliga i familjen om en olycka eller försening skulle inträffa.  Vid fall där barnbarn resa tillsammans med far- eller morföräldrar är även de försäkrade.

Mastercard Försäkringsskydd

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd via Mastercard Reseförsäkring är en populär förmån. Slipp betala tilläggssummor när du bokar biljetter, istället har du avbeställningsskyddet inkluderat när du köper resan via Mastercard kortet. Ersättningen skiljer sig mellan de olika kreditinstituten, men standard är att resans kostnad är minimum 1 000 kr, exklusive skatter och avgifter.

Bagageförsening

Bagageförsening är den reseförsäkring som används flitigast av Mastercard kunder. Olika typer av kort ger olika ersättningsnivåer, standard brukar vara från några hundralappar till ett par tusen kronor. Bagageförseningsförsäkring täcker utresan och per bagage/person, du får ingen ersättning när du åker hem.

Olycksfall

Mastercard Reseförsäkring inkluderar skydd för invaliditet/dödsfall vid olycka under din resa. En trygghet om den värsta sortens olyckor inträffar. Hur mycket är ersättningen? Kolla med försäkringsbolaget som är kopplat till ditt Mastercard, då skillnaderna kan vara rätt stora mellan de olika försäkringsbolagen.

Hyrbilsförsäkring

En självrisk för bostads- eller bilförsäkring inklusive hyrbilsförsäkring är en trygghet om det sker något oväntat i hemmet när du är på resan. Din Mastercard Reseförsäkring täcker självrisken du har på din hemförsäkring. Även hyrbilsförsäkring inkluderas om en olycka sker när du hyrt en bil på resan.

Barn under 23 år

Barn som bor hemma och är under 23 år skyddas av Mastercard Reseförsäkring både vid resor med kortägaren eller om barnet reser själv.

mastercard

Mastercard Reseförsäkring - Ett komplement till hemförsäkring

Gå igenom dina försäkringsvillkor

Tänk på att Mastercard Reseförsäkring inte är en heltäckande försäkring alla gånger. Se försäkringen som ett komplement på resan utöver din hemförsäkring. Hemförsäkring inkluderar också andra områden så som t.ex. läkarvård och överfallsersättning. Däremot kan du få både ersättning från Mastercards försäkring och din hemförsäkring om ditt bagage är försenat eller andra saker som inkluderas inom kortförsäkringen.

Olika kort ger olika ersättning då försäkringarna inte är identiska. Oftast ger premium eller platinum kort betydligt högre ersättning än t.ex. enklare gratis kreditkort. Innan resan är det därför viktigt att du läser villkoren om vad som ingår i ditt kreditkort.

Mastercard Reseförsäkring gäller i 60 dagar

Giltighetstiden för Mastercard Reseförsäkring är som standard 60 dagar. Det skiljer sig mellan de olika korten så tänk på att dubbelkolla vad dina villkor innefattar. Har du t.ex. ett platinum kort kan försäkringstiden vara upp till 90 dagar.

Liknande populära sidor

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Mastercard Kreditkort

4.6 (92%) 20 vote[s]Bäst Kreditkort