Ecster

Ecster kreditkort är kopplat till Mastercard och kan ses som lite av en uppstickare på kreditkortsmarkndaden, speciellt bland de som vill åt ett gratis kreditkort med flera fördelar. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken, vilket i sig är en trygghet för många kunder.

ecster kort

Vilket kort passar dig?

Ecster är ett populärt alternativ för dig som letar efter ett gratis kreditkort men som fortfarande vill åt en hög kredit, försäkringar, bonuspoäng och mycket mer. Dessutom jobbar Ecster med flertal hjälporganisationer så som Barncancerfonden, Rädda Barnen och Sjöräddningssällskapet.

Ecster Kreditkort

4.5 out of 5 stars

Ecster Mastercard är ett modernt kreditkort med flertal smarta funktioner och tjänster. Kreditkortet kommer helt utan årsavgift och kan enkelt kopplas till Ecster-appen. Härifrån kan du se dina köp och eventuella delbetalningar, höja din kreditgräns samt dela upp dina köp. Mobilbetalningar via Samsung Pay är en annan funktion som börjar bli allt mer populärt.

Med Ecster får du bonuspoäng på alla köp. Poängen kan du sedan använda i bonusshoppen som erbjuder allt från biocheckar, presentkort till donationer för välgörande ändamål. Ecster-kortet kommer med en kompletterande reseförsäkring via Mastercard likt andra kreditkort och täcker därmed exempelvis försenat bagage och läkarkostnader.

Sammanfattningsvis är Ecster ett smidigt kreditkort inom gratis-kategorin med relativt hög kreditgräns på upp till 100 000 kr. Väldigt bra delbetalningslösningar erbjuds och dessutom kommer kortet med 60 räntefria dagar vilket är generöst jämfört med andra kreditkort.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 14,30 %
Effektiv ränta19,31 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,5 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 29 kr

Vad är fördelarna med Ecster kreditkort?

Ecster är ett kreditkort utan årsavgift vilket är den största fördelen. Du har 0 kr i årsavgift men får flertal bra tjänster kopplade till Ecster-kortet. Bonuspoäng, kompletterande reseförsäkring, delbetalning är bara några av fördelarna.

Bonus

När du handlar med ditt Ecster-kort får du 1 poäng per krona. I nästa steg kan du sedan använda samtliga poäng i bonusshoppen där du kan finna ett stort urval av bonusprodukter. Bonuspoängen kan du spara i upp till 2 år för dig som vill spara ihop till exklusiva premier eller presentkort.

Delbetalning

Delbetalning kan hjälpa dig att få ihop ekonomin eller göra det smidigare vid större köp. Du väljer själv hur du vill lägga upp din betalning via Ecster-appen. Köp över 2 000 kr ger dig möjlighet att skjuta upp betalning i 3 månader, och köp över 4 000 kr kan delas upp i flera mindre betalningar.

Reseförsäkring

Via Ecster Mastercard får du automatiskt en kompletterande reseförsäkring via Zurich när du handlar minst halva summan via kortet. Här ingår bland annat försening av allmänt transportmedel (flyg eller annat transportmedel), bagageförsening och självriskskydd. Försäkringen kommer på köpet utan självrisk vilket ger dig en ekonomisk trygghet om något inträffar.

Köparskydd

Ecster erbjuder alla kreditkortsanvändare ett köparskydd. Betalar du med ditt Ecster-kort i en butik eller webbshop skyddas du automatiskt. Köparskyddet gäller till exempel när en vara eller tjänst du köpt inte levereras på grund av fraktproblem eller om varan du köpt levereras skadad, defekt eller felaktig. Bedrägeri och identitetsstöld är ytterligare en tjänst som ingår.

Ecster Bonus

Ecster kreditkort kommer med bonuspoäng på alla köp. Bonuspoängen går sedan att använda i Ecster Bonusshop som erbjuder en rad olika produkter och tjänster. Här kommer en sammanfattning av Ecsters bonussytem.

ecster bonussida

Ecster bonusshop fungerar som en egen webbshop

Bonuspoäng på varje krona med Ecster

Tillskillnad från andra kreditkort med ibland krångliga bonussystem är Ecster lite enklare att förstå. Bonuspoängen motsvarar antal kronor du handlar via Ecster-kortet, en krona ger 1 bonuspoäng. Ett bonussystem som gör det enkelt att samla poäng från både större och mindre köp. Bonuspoäng använder du sedan i Ecster bonusshop som erbjuder allt från presentkort till reseprodukter och tjänster. Poängen som är giltiga i två år kan användas månadsvis eller samlas ihop för dig som vill åt en exklusivare premie.

Handla i Ecster bonusshop

Bonuspoäng används i Ecster bonusshop, en webbshop sorterad i olika kategorier. Hur mycket bonuspoäng behövs? Svaret är att det skiljer sig åt från 1000 poäng till flera hundratusen bonuspoäng. Även värdet av bonuspoängen skiljer sig från produkt till produkt vilket ses som lite oklart i vissa fall.

Exempel på bonusprodukter 

» Spotify Premium 3 Månader kostar 79 000 poäng i bonusshoppen, presentkortet är värt 298 kr.

» En SF Biobiljett kostar 20 000 poäng vilket blir ungefär en bonus på 0,5 procent.

» Elgiganten presentkort laddat med 100 kr kostar 30 000 poäng vilket blir en bonus på 0,3 procent.

ecster bonusprodukter

Större produkter ger ibland mer bonus och andra mindre. Generellt ligger bonusen på lite drygt 0,5 procent vilket kan ses som standard bland kreditkort i denna klass. Att bonuspoängen är bundna till produkter eller tjänster är dock en nackdel gentemot cash back systemet som bland annat Norwegian kreditkort använder.

Donera Ecster bonuspoäng

Vill du hjälpa barn runt om i världen, bidra till cancerforskning eller hjälpa människor i sjönöd? Ecster samarbetar med tre stora organisationer:

 • Rädda Barnen
 • Barncancerfonden
 • Sjöräddningssällskapet

Genom att donera dina bonuspoäng bidrar du till ekonomisk hjälp för någon av de valda organisationerna. Ett populärt alternativ för dig som vill skippa nya prylar och resor.

Ecster Försäkring

Ecster är kopplat till Mastercard vilket gör att en kompletterande reseförsäkring ingår. För att försäkringen ska gälla är det viktigt att du betalar minst 50% av resan eller hyran av stugan/lägenheten med kreditkortet. Reseförsäkringen kommer helt utan självrisk vilket alltid är ett stort plus.

zurich logo

Det här ingår i Ecster reseförsäkring

Kompletterande reseförsäkring skyddar dig mot en rad olika saker. Försäkringen är utfärdad av Zurich Insurance Company vilket är ett av de större försäkringsbolagen i Europa. Bra att känna till är att även din make/maka, registrerad partner, sambo och barn som inte fyllt 23 år även när de reser på egen hand skyddas av försäkringen.

Behöver du avboka din resa kan du vara trygg då försäkringen omfattar avbeställningsskydd, vilket ofta är en dyr tilläggstjänst hos många bokningsbyråer. Vid skada eller sjukdom under resan täcker försäkringen läke- och resekostnader och i särskilda fall även  invaliditetsersättning och dödsfallsersättning.

Försäkringen omfattar följande delar:

 • Bagageförsening
 • Försening av allmänt transportmedel
 • Självriskskydd för hem eller privat personbil samt utländsk hyrbil
 • Outnyttjade tjänster
 • Hole in one

Ecster Kredit & Ränta

Kredit och räntefria dagar

Ecster kreditkort sticker ut med bra villkor inom kredit och ränta. Framförallt 60 räntefria dagar är väldigt generöst mot genomsnittliga 45 dagar. Det ger dig gott om tid att kunna utnyttja kreditsumman utan att behöva betala något extra. Ecster-kortet erbjuder upp till 100 000 kr i kredit vilket är ett relativt högt kredittak.

När du gör en ansökan är det kreditbolaget som avgör hur hög kredit som beviljas för den som ansöker. Med andra ord är det inte alltid krediten uppgår till maxtaket. Om den ekonomiska situationen förändras finns det möjlighet att kontakta Ecster för att höja upp krediten.

Räntor

Den aktuella skuldräntan (feb 2020) är för närvarande 14,06 % per år, vilket motsvarar en månadsränta på 1,17 %. Om du använder en kredit på 10 000 kr blir totalbeloppet att betala 10 992 kr beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader. Den effektiva räntan blir då 19,02 %. En ränta som gör att Ecster hamnar strax under de konkurrerande kreditkorten vilket är positivt.

» Ränta: 14,06 %

» Effektiv ränta: 19,02 %

Delbetalning med Ecster

När du handlar med Ecster-kortet har du möjlighet att delbetala. Det finns två sätt att lägga upp delbetalningen, antingen direkt i butiken eller själv via Ecster-appen.

Delbetalning direkt i butiken

Ecster samarbetar med en lång rad av butiker vilket gör det enkelt att lägga upp delbetalningen direkt i butiken. Flertal butiker erbjuder kampanjer med 0 % ränta när du lägger upp delbetalningen. Antal månader som du betalar tillbaka väljer du själv.

Delbetalning med Ecster-kortet

För att hjälpa ekonomin går det att dela upp köp över 2 000 kr via Ecster-kortet. Du betalar som vanligt och ordnar sedan i efterhand en delbetalningsplan. Bra för dig som vill få full koll på månadskostnaderna och enkelt med inloggning via BankID.

Om utgifterna är många en viss månad kanske du vill dela upp ett större köp för att jämna ut månadskostnaden. Med Ecster-kortet kan du göra om ett kortköp till en delbetalning i efterhand. Du fixar det själv genom enkel inloggning med BankID.

»  Fakturan kommer månaden efter ditt köp. Mer information har du via Ecster-appen.

Betala fakturor med Betalo

betalo ecster

För dig som vill ha möjlighet att skjuta upp på betalningen, eller göra den till en delbetalning finns också Betalo kopplat till Ecster. Samarbetet med betaltjänsten gör att det går att betala fakturor via Betalo. Du betalar fakturan och kostnaderna adderas på din kortkredit. En smart lösning då kortet kommer med 60 dagars räntefri betalning.

Välj mellan att betala allt eller delbetala när din kreditkortsfaktura skickas ut. Om du väljer delbetalning får du en lösning där du delbetalar en faktura som kanske annars inte hade godkänt delbetalning. Betalo tar en avgift på 1,9 % men med Ecster-kortet är kostnaden endast 1 %.

ranta

Ecster Avgifter

Årsavgift

Ecster-kortet kommer helt utan årsavgift. Ansökan kostar med andra ord 0 kr att göra.

Valutapåslag

När du är utomlands och vill ta ut pengar eller handla tillkommer en valutapåslagsavgift. Detta är en växlingsavgift som banken tar för att ha växlat dina pengar från kronor till en annan valuta. Valutapåslagsavgiften för Ecster är 1,5 % vilket är godkänt jämfört med andra kreditkort. Handlar du för exempelvis 100 kr i utlandet med annan valuta kommer 101.50 kr att debiteras från kortet.

Uttagsavgift

Uttagsavgift är en annan avgift som är bra att känna till när du framförallt är ute och reser. Uttagsavgiften är 2 % men är också kopplad till en minimum summa, vilket i Ecsters fall är 30 kr både inom och utanför EU.

Om Ecster

Ecster är kanske inte det mesta kända av kreditkorten på svenska marknaden. Företaget är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken vilket bör ses som en trygghet för nya kunder. Vissa känner också till Ecsters förgångare som hette Multicard, vilket var ett populärt kreditkort tidigare.

Affärsidén med Ecster är att erbjuda olika betallösningar via en allt större skara samarbetspartners. På så sätt skriver Ecster på sin hemsida att “Det ger våra konsumenter möjlighet att betala allt från de små vardagsköpen till de större investeringarna på miljontals inköpsställen, världen över.”

Ecster Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att Ecster är ett genomsnittligt kreditkort med bonusen att kortet är kostandsfritt. Ett godkänt utbud av försäkringsförmåner och lösningar som betalning via mobilen. Ecster är framförallt fördelaktigt för dig som vill ha bra delbetalningsupplägg, här sticker kortet ut som ett väldigt bra alternativ.

Krav för att ha ett kort

 • Minst 18 år
 • Boende i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ej arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Ecster

3.9 (77.02%) 47 vote[s]Bäst Kreditkort