Jämför kreditkort

Komplett jämförelse av marknadens bästa kreditkort

Jämför Kreditkort

Jämför kreditkort snabbt och enkelt! Att på egen hand jämföra kreditkort och villkor är tidskrävande och svårt. Det finns många olika kortutgivare, oklara villkor och luriga räntor. Därför har vi samlat och jämfört de mest populära kreditkorten på marknaden 2024. Denna jämförelse är till för att ge dig en så bra, konkret och varierad information som möjligt så att du kan vara säker på att du väljer kreditkort.

Jämför Bonuskort
Resurs Bank Gold
Resurs Gold
Populär
245krdärefter 245 kr/år
 • Samla bonuspoäng på alla köp och mer
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Kontaktlösa betalningar
 • Upp till 60 räntefria dagar - Effektiv Ränta 18.78 %
Bank Norwegian
Bank Norwegian
0krdärefter 0 kr/år
 • Cashback eller Cashpoints på alla köp
 • Reseförsäkring ingår
 • Upp till 100 000 kr kredit
 • Upp till 45 räntefria dagar - Effektiv Ränta 21.93 %

» Tänk på att när du jämför bonuskort ligger fokus på vad du brukar köpa och hur mycket du tänker använda kortet för dessa köp. Det kommer spela stor roll när det gäller bonuspoäng, cashback och återbäring. Undersök även hur mycket kreditbeloppet är samt ränta, räntefria dagar och försäkringsvillkor.

Jämför Resekort
Resurs Bank World
Resurs World
1,068krdärefter 1068 kr/år
 • Lounge access & Concierge Service
 • 1% Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring för hela familjen
 • Upp till 60 räntefria dagar - Effektiv Ränta 33.91 %
Bank Norwegian
Bank Norwegian
0krdärefter 0 kr/år
 • Flygbonus eller cashback på alla köp
 • Fria kontantuttag
 • Flera försäkringar för resor och shopping
 • Upp till 45 räntefria dagar - Effektiv Ränta 21.93 %

» Tänk på att när du jämför resekort ligger fokus på reseförsäkring, lounge access, uttagsavgift samt valutapåslag. Självklart bör du också fundera över kreditbelopp, antal räntefria dagar samt ränta. Dessutom inkluderar korten olika typer av bonusprogram och återbäring.

Jämför Bensinkort
Shell Mastercard
Shell Kreditkort
Populär
0krdärefter 0 kr/år
 • 0.5 % bonus på alla köp
 • 15 öre/l drivmedelsrabatt
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Upp till 54 räntefria dagar - Effektiv Ränta 24.56 %
Preem Mastercard
Preem Mastercard
Toppval
0krdärefter 0 kr/år
 • 0.5 % bonus på alla köp
 • 25 öre/l drivmedelsrabatt
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Upp till 39 räntefria dagar - Effektiv Ränta 22.07 %
circle k kreditkort
Circle K Kreditkort
0krdärefter 0 kr/år
 • 0.3 % bonus på alla köp
 • 15 öre drivmedelsrabatt
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Upp till 54 räntefria dagar - Effektiv Ränta 16.26 %

» Tänk på att när du jämför bensinkort ligger fokus på drivmedelsrabatt, bonusar och försäkring. Det är också viktigt att fundera på vilken bensinstation du oftast tankar hos för att dra maximal fördel. Vilket kreditbelopp, hur många räntefria dagar samt den effektiva räntan spelar också roll.

Jämför Matkort
komplett-bank kreditkort
Komplett Bank
Mat & Bonus
0krdärefter 0 kr/år
 • 1-2 % bonus när du handlar mat
 • Upp till 100 000 kr i kreditgräns
 • Ingen årsavgift & avgiftsfria uttag
 • Upp till 50 räntefria dagar - Effektiv Ränta 24,90 %
Ica-banken-Mastercard
ICA Bankkort Plus
0krdärefter 324 kr/år
 • Bonus på ICA
 • 0 kr uttagsavgift i utlandet
 • Försäkring ingår
 • Upp till 60 räntefria dagar - Effektiv Ränta 11.24 %
Coop Mastercard
Coop Mer Mastercard
0krdärefter 295 kr/år
 • Poäng på alla köp
 • Flera försäkringar
 • Första året gratis
 • Upp till 55 räntefria dagar - Effektiv Ränta 19.10 %

» Tänk på att när du jämför matkort ligger fokus självfallet på matköp och andra liknande varor som du kan få bonus eller cashback från. Frågan du bör ställa dig är därför vilken matbutik du oftast handlar i? Kolla även på årsavgift, försäkringar, kreditbelopp och hur många räntefria dagar du kan få ut.

Allt du behöver veta när du jämför kreditkort

Att på egen hand jämföra kreditkort är inte alltid helt lätt. Olika bonusprogram, varierande ränta och kredit är bara ett fåtal av viktiga faktorer som spelar roll när du ska välja kreditkort. På denna sida får du en komplett och lättbegriplig sammanfattning av marknadens kreditkort. Längre ner på sidan finner du utförlig och transparent information om vår kreditkort jämförelse 2024 och vad som är bra att tänka på. För att göra ditt val enklare har vi delat upp kreditkorten i följande kategorier: ResekortBonuskortMatkort och Bensinkort.

Denna jämförelse är baserad på de populäraste kreditkorten i Sverige 2024. Genom en stor granskning av de olika kortens villkor när det kommer till faktorer som bonus, försäkringar, valutapåslag, ränta och krav, har vi fått fram en lista av de förmånligaste korten för just dina behov. De olika korten varierar i stor grad, speciellt då vissa kreditkortsutgivare valt att fokusera på fördelar till ett avgränsat område så som t.ex. matkort eller bensinkort. Däremot finns det även kort som erbjuder bra och mångsidiga fördelar för blandat användande.

Vad vill du använda ditt kreditkort till?

När du ska välja kreditkort finns det en viktigt sak att tänka på och det är att du väljer ett kreditkort som passar bra för dig, som uppfyller just dina behov. Om du exempelvis gillar att resa och behöver ett kreditkort som passar bra utomlands, finns det flera faktorer som du bör titta på. Reseförsäkringen som tillkommer med vissa kreditkort kan vara en god anledning att betala en majoritet av resan med kortet. En annan fördel kan vara att det är ett lågt valutapåslag och en låg uttagsavgift vilket betyder att det inte kostar så mycket att betala eller ta ut pengar utomlands.

Vill du istället ha ett kort som passar bra för mathandling? Då kanske något av de stora matkedjornas kort passar bättre eftersom rabatter, bonusar och medlemskap ingår. Om det snarare är billig bensin du är ute efter, då är det nog en av de stora bensinkedjorna som uppfyller dina behov bäst.

» Bonus
» Rabatt
» Cashback
» Försäkringar
» Avgifter
» Ränta

jamforelse-kredit
Jämför olika bonusprogram

Bonuspoängen är A och O när det gäller förmåner hos många kreditkortsutgivare. Att få en bonus på kortet kan innebära många saker. Vanligtvis går det att växla in bonuspoäng hos kreditkortsutgivaren eller någon av deras samarbetspartners.

Har du ett resekort är det exempelvis vanligt att bonusen går att använda för att handla flygresor eller betala av en del av biljettpriset. När det kommer till matkort så har bland annat Coop en bonusshop där det går att handla olika varor men också växla in bonuspoängen mot pengar att handla för.

gift
Jämför olika rabattprogram

När det kommer till kreditkort så kan rabatten vara avgörande för vilket kort man väljer. Det är vanligt att matkort erbjuder bra rabatter när man handlar i deras mataffärer. Därför kan det också vara bra att välja ett kort hos den du föredrar att handla hos. Detta gäller även många drivmedelskort där det ingår ett billigare pris för tankning, om du tankar hos den specifika kedjan.

rabattkalender
Jämför Cashback

Kreditkort med cashback fungerar ofta på ett liknande sätt som kreditkort med bonus. Cashbacken innebär att du får en procentuell andel av summan du har spenderat med kortet, genom att få pengar tillbaka på kontot. Detta gör att det är enkelt att räkna på cashbacken och man slipper att tänka på konverteringen mellan bonus och pengar som behövs på många typer av kort när det gäller bonusen. Fördelen med cashback är att det oftast är rena pengar du får in på kontot vilket alltid är ett plus. Då har du möjlighet att spendera pengarna på precis vad du vill!

cashback
Jämför olika försäkringar

När du väljer mellan olika kort brukar en av de viktigare faktorerna vara vilka försäkringar som kortet erbjuder. Utöver reseförsäkringen så finns det ofta andra försäkringar som kan vara bra att ha koll på när du ska välja kort. De olika skydden varierar mellan olika kort, därför är det fördelaktigt att läsa på och jämföra de olika allmänna försäkringarna som erbjuds av olika kort. Med det bästa kreditkortet kan du ta del av försäkringar så som leveransförsäkring, evenemangsförsäkring, tanka-fel försäkring och mycket mer!

Ett exempel på detta är ICA bankkort plus, som har ett allriskskydd när kortinnehavaren köper hemelektronik eller vitvaror. Försäkringen gäller vid ”plötsliga och oförutsägbara händelser”. Det ingår också ett extra garanti år som lämnas på det som ges av återförsäljaren. I vissa fall har korten också en försäkring som kan tecknas om man skulle råka ut för ett oväntat inkomstbortfall. I detta läget kan kreditkortet betala en del av skulden varje månad.

jamfor kortforsakring
Jämför olika reseförsäkringar

Reseförsäkring är också en viktig del när man väljer kreditkort. Standard om det ingår en reseförsäkring brukar vara ett avbeställningsskydd med varierande täckningsgrad. Utöver detta ger resekortet en ersättning om du skulle råka ut för ett försenat eller borttappat bagage.

En annan vanlig reseförsäkringsfördel är att kortet täcker upp självrisken om man hyr en bil. Det finns med andra ord många anledningar att välja ett kredikort som har en reseförsäkring.

reseforsakring kreditkort
Jämför årsavgifter

För många spelar årsavgifter en stor roll när dem jämför kreditkort. Årskostnaderna skiljer markant mellan de olika korten. Vissa kreditkort är helt gratis. Detta beror på att många av kortutgivarna istället tar betalt av affären du handlar på för att du använder kort vid betalning. En annan anledning till att vissa kort är gratis är att kortutgivare får in pengar på att du konsumerar mer av deras varor eller service.

Ett exempel på detta är Norwegians bankkort, vilket är gratis, som erbjuder en extra bonus när du köper din flygbiljett hos dem. På den lite dyrare korten som ligger inom kategorin premium kan det dock tillkomma en rätt så stor årsavgift. Den dyra årsavgiften brukar innebära att kortet erbjuder en bättre service och vanligtvis bättre villkor. Det dyraste kortet på vår sida kostar över 2000 kr om året.

kortavgift
Jämför olika avgifter för resan

Valutapåslag

En viktig faktor att ta hänsyn till då du väljer och jämför ditt kreditkort för resan är ifall kreditkortet har valutapåslag. Valutapåslaget brukar oftast vara mellan 1 – 3%.  Valutapåslag är en typ av extrakostnad som tillkommer när du köper en vara eller service i en annan valuta. Med andra ord bidrar valutapåslaget till en ökning på priset. Bor du eller handlar mycket i utlandet kan detta bli en hög kostnad som kan vara viktig att kolla på innan du fattar ett val kring kreditkort.

Uttagsavgift

En kostnad som finns på vissa kort som många inte tänker på är uttagsavgiften. Denna avgift missas ofta eftersom avgiften endast går att se på kortinnehavarens kontosaldot, men inte i bankomaten. Om du tar ut pengar på en ATM tillkommer oftast en avgift om 20 – 40kr, på denna avgift tillkommer även uttagsavgiften som vanligtvis är 30 – 40 kr. Om  du tar ut pengar ofta kan detta bli väldigt mycket pengar som du betalar i enbast avgift. Det är få kreditkort som helt saknar en uttagsavgift, däremot finns det vissa kreditkort som har valt att ta bort den.

reseavgifter
Jämför Ränta

Jämför ränta

Beroende på vad du ska använda kortet till är räntan mer eller mindre viktig att jämföra. Vanligtvis ligger räntan på kreditkorten mellan 18 – 22 %. Det blir med andra ord ett dyrt sätt för dig att dryga ut din budget, ifall du skulle använda kreditkortet för att låna pengar att handla för.

På fakturan framkommer hur stor del av beloppet som gått över de räntefria dagarna. Om du väljer att delbetala summan så kommer den delen som skjuts framåt att vara den du betalar ränta på. Att räntan är så hög på kreditkort gör att du behöver tänka en eller två gånger kring om du verkligen vill använda krediten, eftersom den kan vara en skuldfälla.

Håller du dig inom de 30 – 60 räntefria dagarna, kommer du inte att behöva betala någon ränta. Det finns även kort som har något lägre ränta, ungefär 12%.

Sparränta

Sparräntan är vanligen inte det som avgör vilket kreditkor man väljer att skaffa.  Däremot kan det vara bra att veta att det finns vissa kedjor och kortutgivare som har en bra sparränta. Förvånansvärt nog har de stora bensinkedjorna en relativt bra sparränta.

Övriga avgifter

Oftast tillkommer ingen avgift när du har ett kreditkort utöver ränta, förseningsavgifter, årsavgift samt tillägg. Men det är vanligt att man får betala en avi-avgift för att få hem fakturan i pappersformat med posten. Därför kan det löna sig att aktivt välja e-faktura eller autogiro för att undvika onödiga extrakostnader.

budget
Sammanfattning

Sammanfattningsvis har vi på Bästkreditkort.com genomfört en opartisk och noggrann jämförelse, för att du ska kunna hitta rätt kreditkort som passar dig. Det finns många saker att ta hänsyn till, så var noga med att läsa på väl om kortet som du vill ha.

Att hålla alla kreditkort uppdaterade till dagen är en heltidssyssla och vi gör vårt absolut bästa för att alla ska vara nöjda med informationen som finns på sidan. Det händer dock att villkoren uppdateras innan vi hinner göra det och därför är det viktigt att du läser på om kortet som du har valt i vår jämförelse på kreditkortets egna hemsida.

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Jämför Kreditkort

4.5 (90.86%) 81 vote[s]podium
Bäst Kreditkort