Revolut

Revolut grundades i juli 2015 och har idag över 8 miljoner kunder. Revoluts populära betalkort är kopplade till deras app, här ingår fria valutatransaktioner och uttag utan dolda avgifter. Ett unikt erbjudande och väldigt intressant alternativ inom kortmarknaden.

revoluts kreditkort

Vilket kort passar dig?

Revolut erbjuder idag tre olika kort i Sverige, korttyperna är standard, premium och metal. Precis som American Express kommer Revolut inte med någon kredit, utan kortet är istället kopplat till deras konto-app. Fokus på förmånliga resevillkor men erbjuder även fördelar som ett vanligt kreditkort så som bonus och försäkringar.

Revolut Metal

revolut metal kort

5 out of 5 stars

Revolut Metal är en ny typ av betalkort och kan närmast likna en uppdaterad variant av premiumkorten från American Express. Den exklusiva känslan går att ta på, utformat från ett enda ark av stål och med en vikt på hela 18 gram drar kortet automatiskt till sig blickar. Vilka är då för- och nackdelarna med Revolut Metal?

Metal från Revolut är precis som ett vanligt premium kreditkort i avseendet förmåner. Tydligast fokus har Revolut på resor och förmånliga resevillkor med 0 % i valutapåslag, fri valutaväxling och gratis uttag på upp till 6 000 kr i månaden. Detta är utöver en kompletterande reseförsäkring och 1 % cashback på köp utanför Europa. I det exklusiva segmentet av kort tillkommer lounge access och concierge service vilket även gäller för Revolut Metal. Samarbetet med Lounge Key ger tillgång till lounger runt om i världen.

Vad är då nackdelarna? Vill du åt en stor kredit då är Revolut fel val. Kortet kommer utan kredit, men det betyder att ingen kreditupplysning görs vilket är bra för dig som inte är sugen på att hålla koll på luriga räntor och fakturor. Pengar förs över till Revolut via t.ex. din bank. Priset på nästan 1 700 kr/år kan låta avskräckande, men jämfört med t.ex. Amex Platinum för 6000 kr/år är årsavgiften extremt prisvärd.

Krav: minst 18 år.

Kortfakta 
Månadsavgift139,99 kr/månad
Ränta 0 %
Effektiv ränta0 %
Räntefria Dagar 0 dagar
Kreditgräns 0 kr
Uttagsavgift0 kr (upp till 6 000 kr/mån)
Valutapåslag utlandsköp0 %
Cashback0.1 - 1 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Revolut Premium

revolut premium

4.5 out of 5 stars

Revolut Premium är kortet för dig som inte nödvändigtvis behöver riktigt alla exklusiva förmåner som kommer med Revolut Metal. Det betyder dock inte att kortet är utan fördelar, framför allt är Premium för kortanvändare som vill ha marknadens bästa resevillkor.

Med Premium kan du köpa och byta valutor kostnadsfritt, inget valutapåslag eller dolda kostnader samt fria uttag på upp till 4 000 kr/mån. Få kreditkort är i närheten av denna typ av reseförmåner. Kompletterande reseförsäkring tillkommer med Revolut Premium, här ingår allt från bagageförsening till om det händer en olycka på resan.

Kortet tillhör kategorin debitkort, du fyller helt enkelt på kortet som sedan är kopplat till Revoluts app där användaren får full insyn i aktuella valutakurser, ditt digitala kort, saldo och mycket annat.

Krav: minst 18 år.

Kortfakta 
Månadsavgift76,99 kr/månad
Ränta 0 %
Effektiv ränta0 %
Räntefria Dagar 0 dagar
Kreditgräns 0 kr
Uttagsavgift0 kr (upp till 4 000 kr/mån)
Valutapåslag utlandsköp0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Revolut Standard

revolut standard kort

4 out of 5 stars

Standard är Revoluts populära debitkort utan årskostnad. För många erfarna “travellers” är detta kort ett självklart val att ha i plånboken i och med fria valutatransaktioner upp till 50 000 kr i månaden. Med ett knapptryck blir svenska kronor växlade till dollar eller euro, allt till dagens kurs utan extra påslag. Dessutom tillkommer gratis uttag upp till 2 000 kr i månaden.

Eftersom Revolut inte erbjuder kreditkort sköts allting via deras app. Skicka över pengar via bank, e-bank eller andra kort till appen där du sedan har full koll på allt från pinkod, kortspärr till saldot.

Vid ansökan görs ingen kreditkontroll, vilket gör det betydligt enklare för många med t.ex. lägre inkomst eller studerar men som fortfarande vill ta del av förmånerna hos många kreditkort.

Krav: minst 18 år.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr/år
Ränta 0 %
Effektiv ränta0 %
Räntefria Dagar 0 dagar
Kreditgräns 0 kr
Uttagsavgift0 kr (upp till 2 000 kr/mån)
Valutapåslag utlandsköp0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vad är fördelarna med Revolut?

Revolut som räknas som ett elektroniskt pengainstitut är Europas snabbast växande FinTech bolag. Förutom det tydliga globala fokuset på schyssta resevillkor och online aspekten så är det intressant att ett debitkort kan erbjuda precis lika bra förmåner som ett traditionellt kreditkort. Nedan finner du sex förmåner som Revolut erbjuder sina kortkunder.

Resor med 0 % avgift

Ett Revolutkort öppnar upp för en billigare resa. Tillhandahåll och växla 29 olika valutor direkt i appen tillsammans med lokala kortköp i 150 olika valutor utan dolda avgifter. Du slipper spendera hundralappar i valutapåslag, växlingsavgifter och transaktionsavgifter.

Reseförsäkring

Metal och Premium kommer med en kompletterande reseförsäkring. Ett utmärkt komplement på resan till den vanliga hemförsäkringen. Utöver reseförsäkring finns en medicinsk försäkring som tillkommer vilket är ett stort plus om olyckan är framme.

Lounge Access

Gillar du att resa komfortabelt? Lounge access är en av det vanligaste premium kreditkort förmånerna. Revolut Metal och Premium ägare får tillgång till Lounge Key, ett nätvärk av lounger runt om i världen. Gratis och rabatterade priser för loungerna ingår i Revolut Metal och Premium.

Cashback med Metal

Revolut Metal erbjuder 1 % i cashback, pengar tillbaka in på kontot, vid köp utanför Europa. För köp inom Europa inkluderas 0.1 % cashback. Kortanvändaren slipper bonusar kopplade till produkter eller varumärken utan väljer själv vilken valuta pengarna ska betalas tillbaka i.

Kryptovalutor

Revolut tillhandahåller även 5 olika kryptovalutor som enkelt kan omvandlas från någon av de traditionella 29 valutorna som finns tillgängliga. Kryptovalutorna hos Revolut är Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash och XRP.

Concierge Service

Revolut Metal användare får tillgång till exklusiv concierge service direkt i mobilen. Ett klick bort och du har Revoluts concierge service team som hjälper med allt från restaurangbokning till tips på bästa nattklubbarna i stan.

Revolut Bonus

Revolut har två olika bonussystem, ett för samtliga kortanvändare och ett enbart för metallkort användare. Ett system Revolut kallar för “Revolut Perks” kommer med rabatter och utlottningar medans Revolut Metal inkluderar upp till 1 % cashback. Perks är tillgängligt för ett begränsat urval fram tills lanseringen som sker inom en snar framtid.

Rabatter med Revolut Perks

Ett helt nytt bonussystem kallat Revolut Perks håller på att lanseras vilket för tillfället endast är tillgängligt i beta version. Upplägget är relativt simpelt, vid varje 10:e tillfälle tilldelas du en cashback perk. Med andra ord, mer inköp ger fler tilldelade perks. För att hålla koll på bonussystemet går det att använda en funktion som kallas för “Perk-O-Meter”, här ser du också hur många köp kvar tills nästa perk. Lojalitetssystemet är i en tidig fas men kommer inkludera allt från rabatter på shopping, resor, underhållning och mycket mer.

revolut perks bonus

Cashback med Revolut Metal

Alla Revolut Metal användare inkluderas i bonussystemet som kommer i form av en cashback. En stor fördel då cashback ofta är det populäraste alternativet inom bonusprogrammen då det ger pengar direkt tillbaka på kontot. Alla köp i fysiska butiker och online räknas, även de virtuella debitkorten från Metal räknas. Undantag för cashback gäller återförsäljare inom finansiella tjänster, casino och spel.

» 1 % cashback på alla köp utanför Europa

» 0.1 % cashback på alla köp inom Europa

Revolut Försäkring

Revolut kortförsäkring tillkommer för alla Metal och Premium kunder utan extra kostnad, precis som med vanliga kreditkortsförsäkringar. För Revolut Standard användaren går det att köpa till reseförsäkring med ett dag-för-dag upplägg. Kostnaden ligger på drygt 10 kr om dagen. Mobilappen ser sedan till att du endast betalar för dagarna du är utomlands via geo-lokalisering.

revolut reseforsakring

Reseförsäkring

Revolut samarbetar med White Horse Insurance Ireland Ltd och omfattar allt från akut tandbehandling utomlands till föresenat bagage. White Horse Insurance ägs av den ledande researrangören Thomas Cook och är specialiserade på reseförsäkringar. Metal och Premium användare omfattas automatiskt av följande:

  • Akutmottagning, evakuering och repatriering
  • Akut tandbehandling utomlands
  • Tillgång till ett omfattande globalt nätverk av vårdcentraler
  • Försäkring mot försenat bagage efter 4 timmar utan avdrag
  • Försäkring mot reseförsening efter 4 timmar
  • Kostnader för resor och boende om behandlingen försenar din återkomst

Ersättningsgränsen för läkarvård ligger på £15 miljoner, £300 för akut tandbehandling, £320 för försenat bagage och reseförseningar. Den maximala reselängden är 40 dagar. Försäkringsersättning sker väldigt smidigt direkt till ditt konto hos Revolut.

Revolut Avgifter

Årsavgifter

Revolut har valt att erbjuda kort i allt från gratiskategorin till det exklusivare premium segmentet. Gratis kreditkort är väldigt populärt och Revolut Standard debitkort är utmärkt alternativ för den som vill åt kreditkortsfördelar men utan kredit och kreditprövning. Revolut Premium ligger på 77 kr i månaden och motsvarande kostnad för Metal är 140 kr i månaden. Betalas kortet på helårs basis får kortanvändaren en viss rabatt gentemot månadsbasis.

Valuta- och växlingspåslag

Den stora fördelen med Revolut är valutapåslag och växlingsavgifterna. Anledningen? Kostnaden är 0 kr vilket är unikt bland konkurrenterna. Här går det att spara en årsavgift för Premium och Metal på bara en eller två utlandsresor. Valutapåslag är en procent som läggs på varje gång ett köp görs utomlands, allt från 1-3 % är vanligt bland kreditkorten. Växlingsavgifter är kostnaden som bank- eller kreditinstitutet tar ut för att växla mellan en valuta till en annan. Revolut erbjuder sina kunder att göra det helt gratis inom 29 valutor.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften för Revolut är 0 kr, i vissa länder tillkommer en uttagsavgift från den lokala banken. Olika månadstak kommer med de olika korten, därefter tillkommer en mindre avgift per uttag. Det går att göra gratis uttag på upp till 6 000 kr i månaden med Revolut Metal, 4 000 kr med Premium och 2 000 kr med Standard.

» Tänk på att alltid betala i den lokala valutan när du använder ditt Revolut kort. Det gäller även vid uttag från bankomater i utlandet.

Hur fungerar Revolut?

Mobilapp, betalkort och e-kort

Revolut är ett enkelt förklarat ett betalkort kopplat till en app på din smartphone. Via appen sköter du samtliga funktioner som Revolut erbjuder, allt från att sätta upp ett konto i den lokala valutan t.ex. Thai Baht om du reser till  Thailand. Ingen växlingsavgifter tillkommer när du byter mellan valutor på vardagar. I appen kan du också styra ditt betalkort, ändra pinkod, spärra kortet och mycket mer.

För dig som vill öka säkerheten går det också att använda sig av virtuella debitkort också kallat e-kort. När betalningen är genomförd försvinner e-kortet som använts och ett nytt med nya siffror finns tillgängligt till nästa köp. Med ett Revolut konto får du ett individuellt konto med IBAN-nummer. Här kan användaren se alla transaktioner, budget analyser, skicka och ta emot pengar kostnadsfritt.

Revolut - Ansökan steg för steg

1. Ladda ner Revoluts App

Det första steget är att ladda ner Revoluts App för iOS eller Android. Tryck på knappen “Gå till Revolut” nedanför och välj “Get the App” i högra hörnet. Skriv in ditt mobilnummer för att få instruktioner skickat till dig kort därefter.

2. Registerera dig gratis

Därefter behöver du fylla i registreringsformuläret med dina uppgifter. Registreringen tar ungefär 1-2 minuter att göra. Eftersom Revolut inte är ett kreditkort utan ett debitkort så behöver ingen kreditupplysning göras. Krav över 18 år.

3. Välj Revolut kort

När Revolut är installerat på din smartphone och kontot registrerat trycker du på fliken “Kort” i appen. Här kan du enkelt välja om du vill ansöka om ett Revolut Metal, Revolut Premium eller Standard kort. Både Revolut Metal och Premium skickas via Global Express delivery och leveransen går att följa i Revolut i samma flik som ansökan.

Om Revolut

Revolut Limited grundades 2015 och är idag Europas snabbaste FinTech bolag. Tillskillnad från vad många tror är Revolut inte en bank utan räknas som ett elektroniskt pengainstitut (Electronic Money Institution), auktoriserat av Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet (Financial Conduct Auhority) under lagen om e-pengar 2011 (Electronic Money Regulation 2011).

Med över 450 anställda globalt och snart 5 miljoner kunder har Revolut snabbt blivit väldigt populärt inom resekategorin men också som ett alternativ till de traditionella kreditkorten. Fokus på en intuitiv mobilapp med samma förmåner som kreditkorten men med ännu bättre resevillkor.

Revolut Sverige har varit i skymundan då större marknader i Europa, USA och Australien varit fokus. Under 2019 började dock den svenska marknaden bli allt mer intressant vilket säkert kommer märkas framöver.

revolut sverige

Revolut Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Revolut en unik uppstickare på kortmarknaden. Är du ute efter ett kort med kredit är detta fel, då finns t.ex. Re:member Flex eller Bank Norwegian. Med det sagt så är Revolut precis lika bra, om inte ännu bättre en de traditionella kreditkorten. Kortförmåner som gratis uttag, inget valutapåslag, inga valutaväxlingsavgifter gör att mycket pengar finns att spara. Revolut Metal hamnar direkt i toppen av premium kort segmentet med lounge access, concierge service, reseförsäkringar och det exceptionellt snygga metallkortet.

Att ingen kreditupplysning behövs för debitkort gör att det blir betydligt enklare att skaffa även för dig som är student, arbetslös eller vill ett helt enkelt vill ha ett platinumkort men saknar t.ex. en hög årsinkomst.

Krav för att ansöka om ett Revolut kort:

  • Minst 18 år
revolut logo

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Revolut

4.1 (81.21%) 132 vote[s]Bäst Kreditkort