re:member

re:member har med sitt flex kreditkort seglat upp på kreditkortsmarknaden som en aktör att räkna med. Kreditkortet erbjuder ett stort reward-program samt reseförsäkring och andra populära förmåner.

remember logo

Vilket kort passar dig?

re:member erbjuder det populära kreditkortet flex vilket är ett kort helt utan årsavgift där över 300 webbbutiker ingår i deras reward system som ger upp till 25 % rabatt. Betalar du din resa med kreditkortet tillkommer en dessutom en kompletterande reseförsäkring.

re:member flex

5 out of 5 stars

Re:memeber Flex är ligger i topp bland de mest ansökta kreditkorten på Bästkreditkort.com. Ett perfekt kreditkort för dig som vill kombinera vardag och resor med mängder av kreditkortsförmåner.

Bonusprogrammet kallat “Reward” erbjuder flertal rabatter för dig som shoppar mycket online med upp till 25 % avdrag hos över 300 webbbutiker. En annan av sakerna som gör re:member unikt är att räntan är individuell och väljs utifrån den sökandes förutsättningar samt möjlighet till en kredit på upp till 120 000 kr.

En kompletterande reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd är inkluderat. Använd kortet när du betalar dina resor och få gratis skydd för bland annat missat anslutningsflyg, försening av allmänt färdmedel vid avresa, bagageförsening vid utlandsresa, självriskskydd vid utlandsresa, självriskeliminering hyrbil (utomlands) och ID-stöld.

Årsavgiften är 0 kr, helt gratis med andra ord. Din räntefria kredit är 8 veckor, vilket är i topp bland kreditkorten på sidan.

Krav: minst 20 år, min. inkomst 8 333  kr och ej arbetslös eller student.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta Individuell lägst 9.74 % högst 28.74 %
Effektiv ränta14.67 % i exempel
Räntefria Dagar Upp till 56 dagar
Kreditgräns Upp till 120 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.75 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vad är fördelarna med re:member flex kreditkort?

Det finns flera anledningar till varför re:member flex kan vara kreditkortet för dig. Framförallt är det viktigt att tänka på vilka levnadsvanor och köp som kommer göras via kreditkort. Är fokus resor, mat eller bara vardag?

Ingen Årsavgift

En stor fördel med re:member flex är att kortet helt saknar årsavgift. Enkelt att söka och slipper betala kostnad varje år för att ha kortet i plånboken.

Individuell Ränta

Räntenivån på re:member är flexibel och utgår från den som ansöker och vilka ekonomiska förutsättningar personen har. Den lägsta räntan som går att få ligger på 9.74 % med snitt 14.67 %.

re:member Reward

Brukar du handla produkter online kan re:members reward shop ge utmärkta rabatter på över 300 populära butikskedjor med upp till 25 % rabatt.

Försäkringar

Gällande försäkringar är re:member flex inget undantag och det finns flera olika försäkringar som ingår med kortet eller som går att teckna extra.

re:member Bonus

Reward bonus

re:member flex har tyvärr ingen bonus men däremot har kortet ett av marknadens mest förmånliga kreditkort rabattprogram. Förmånsprogramet kallas för re:member Rewards och ger upp till 25 % rabatt i över 300 utvalda webbbutiker. För att få tillgång till rabatterna går man in på re:members hemsida under fliken rewards.

  1. Logga sedan in via ditt kreditkort och välj butiken du vill handla på och till butik.
  2. Det är viktigt att sedan betala med ditt re:member flex kreditkort
  3. Rabatten kommer senare att dras av från fakturan
gift

re:member Försäkring

Med de flesta kreditkorten ingår förmånligt nog olika försäkringar. re:member flex är inget undantag och det finns flera olika försäkringar som ingår med kortet eller som går att teckna extra. I kortet ingår en kompletterande reseförsäkring, trygghetspaketet samt betalningskydd.

travel (1)

Kompletterande reseförsäkring

Om du betalar med än 50 % av din resa med re:member flex så ingår en kompletterande reseförsäkring som är i klass med de flesta andra kreditkort. Genom reseförsäkringen har du skydd för:

» Avbeställningsskydd
» Resestartskydd
» Missat anslutningsflyg
» Försening av allmänt färdmedel vid avresa
» Bagageförsening vid utlandsresa
» Kapitalbelopp vid olycksfall
» Självriskskydd vid utlandsresa
» Självriskeliminering hyrbil (utomlands)
» ID-stöld

Med andra ord täcker re:member flex det mesta men på informationen om kortet är man noga med att påpeka att försäkringen är just kompletterande och om man inte har en hemförsäkring som täcker sjukvård och läkekostnader så bör du teckna en separat reseförsäkring.

remember trygghetspaket

Trygghetspaketet

Trygghetspaketet är en försäkring som kan tecknas utöver reseförsäkringen som ingår och kostar 129 kr/år. Här har re:member valt att samla sina tidigare mest populära försäkringsalternativ till en produkt. I trygghetspaketet ingår:

1. Evenemangsavbeställning – Gäller upp till 10 000 vid sjukdom, olycksfall eller oförutsedd händelse i hemmet. Biljetten skall vara betald till 100 % med kreditkortet.

2. Allrisk – Vid köp av dyra hushålls apparater vill man att dem ska hålla år efter år. Köper du en produkt  för minst 1000 kr och 100% av varan betalas med kortet, kommer re:member att täcka kostnaden om den går sönder. Viktigt att veta är dock att försäkringen inte täcker mobil eller dator.

3. Prisgaranti 90 dagar -Köper du en vara och hittar en likadan billigare någon annanstans inom 90 dagar ersätter re:member med upp till 5000 kr. Varan skall vara betald till 100 % med kreditkortet.

Betalningsskydd Plus

Denna gäller om du blir sjukskriven heltid i mer än 21 dagar, eller uppsagd till följd av arbetsbrist i mer än 30 dagar, skulle drabbas av sjukdom eller vid dödsfall. Beställningsskydd plus täcker 12,5 % av skulden på kortet varje månad baserat på skulden du hade på kortet då skadan inträffade. Sedan betalas den ut månadsvis i ett år eller till dess att skulden är avbetalad.

re:member Kredit & Ränta

Kredit

En av anledningarna till att re:member flex har fått sitt namn är att krediten går att påverka på så många olika sätt. Hur du använder kreditkort avbetalningar, vilken ränta som ska utgå och rabatter. På kreditkortet går det att få upp till 8 veckors räntefri kredit (ca 56 dagar). Om du betalar hela fakturan slipper du helt och hållet att betala extra avgifter för krediten. Som de flesta andra kreditkort går det också att göra avbetalningar över flera månader men ett villkor är att minst 3 % av skulden som lägst 200 kr betalas av vid varje fakturering.

ranta

Ränta

Räntenivån på re:member är flexibel och utgår beroende på den som ansökers ekonomiska förutsättningar. Den lägsta räntan som går att få är 9.74 % vilket är en riktigt låg räntesats för att vara ett kreditkort och ett av de lägsta på den här sidan. För den som inte har de allra bästa förutsättningarna kan räntan dock bli väldigt hög och som mest kan räntan bli 28.74 % vilket är relativt högt.

Månad utan betalning

Det finns varje år möjlighet att välja två betalningsfria månader. Om du använder detta alternativ slipper du betala fakturan även om krediten har använts. Du kan då vänta med att betala skulden till nästa månad. Ränta utgår dock från det uppskjutna beloppet.

Räntefri delbetalning

Ett alternativ som re:member framhäver är att det finns möjlighet att utnyttja en räntefri delbetalning. Med detta menas att man kan göra inköp av varor som kostar mellan 3000 – 20 000 kr räntefritt och sedan avbetala dessa under mellan 6- 24 månader.

Även om re:member framhäver att det är räntefritt så tillkommer en administrativ avgift på 57 kr/mån. Alltså blir detta alternativ först lönsamt om du har ett större lån under en kortare tid. Om du exempelvis lånar 10 000 kr på avbetalning i 12 mån kommer avgiften att motsvara räntan 14,62 % (684 kr).

re:member Avgifter

Ett av re:member flex stora fördelar är att kredit och betalkortet är helt gratis. Du betalar ingen årsavgift. Det är dock viktigt att kolla på helheten i kortet då gratis ofta betyder att försäkringarna täcker ett något lägre belopp eller att bonusarna och rabatterna inte är lika höga. En annan avgift som är bra att tänka på om man vill använda kortet på resan och/eller gillar att använda kontanter är valutaväxlingspåslag och uttagsavgiften.

Valutapåslag

Valutaväxlingspåslaget på re:member flex är 1.75 %. I vanliga fall brukar påslaget vara mellan 1.5 % – 3 % men det finns också kreditkort där den här avgiften helt är borttagen. Detta kan vara en viktig kostnad att tänka på eftersom att kostnaden adderas på alla köp och uttag som man gör i utlandet.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kreditkortet är 3 % vilket är relativt högt när det kommer till kort. Kostnaden kan minst vara 35 kr både i och utanför EU. Detta gör att re:member flex troligtvis inte är för dig som gillar att använda kontanter. Även här finns det kreditkort där det är helt kostnadsfritt men dem brukar också ha en årsavgift.

Om re:member

re:member kreditkort är ett av alternativen för dig som vill ha ett betal och kreditkort som är helt utan årsavgift. Fokus på kortet ligger framförallt i dess fördelaktiga rabattsystem med re:member reward där det går att få upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker. Ordet flex kommer antagligen i den flexibla räntan där re:member sätter en individuell ränta på varje kortägare vilket är positivt för den som har bra betalningsförutsättningar.

Kortet riktas framförallt till den som handlar mycket över nätet och det finns möjlighet att skaffa extra försäkringar såsom förlängd garanti och prisgaranti. re:member kreditkort är ett registrerat varumärke under EnterCard Group AB.

re:member Sammanfattning

re:member flex är ett kort helt utan årsavgift där över 300 webbbutiker ingår i deras reward system som ger upp till 25 % rabatt. Om man betalar sin resa med kreditkortet tillkommer en kompletterande reseförsäkring. Det går även att teckna andra försäkringar som kan vara bra att ha såsom allrisk i upp till två år och prisgaranti. Uttagsavgiften är relativt hög och därför är detta inte ett kreditkort för dig som vill använda det att ta ut kontanter. Valutaväxlingsavgiften är på en normal nivå.

Krav för att ha ett re:member flex kort:

  • Minst 20 år
  • Lägsta årsinkomst om 100 000 kr
  • Ej arbetslös eller student

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Re:member

4.6 (91.32%) 53 vote[s]remember logo
Bäst Kreditkort