ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett allround kreditkort med mängder av fördelar, speciellt för dig som är ICA-kund. Med Kreditkortet tillkommer ett bra bonussystem och konkurrenskraftiga försäkringar till en låg årskostnad.

Ica banken

Vilket kort passar dig?

ICA Banken är ett kreditkort som kan användas för ett fleratal olika typer av köp och passar därför många som är på jakt efter rätt kort. Populäraste är kreditkortet Bankkort Plus men det finns också ett bankkort med kredit och Maestro kort utan kredit.

ICA Banken Kreditkort Plus

Ica Banken Mastercard

4 out of 5 stars

ICA Banken kreditkort Plus är ett billigt kreditkort som endast kostar 324 kr/år där de flesta av kreditkortens fördelar finns med. I kortet ingår en bra reseförsäkring så länge resan är betald med kortet. Dessutom ingår en allriskförsäkring och förlängd garanti. När det kommer till den vanliga och effektiva räntan är ICA banken riktigt bra. I förhållande till många andra kort på sidan är detta bland de lägre vilket är viktigt om du planerar att använda krediten på kortet utöver de 60 räntefria dagarna.

Om du dessutom handlar på ICA till vardags slipper du ha ett extra medlemskort och du får dina bonuspoäng rabatter och erbjudanden direkt via kreditkortet. Sist men inte minst har ICA Kreditkort Plus ingen uttagsavgift inom EU och ett lågt valutaväxlingspåslag vilket gör detta till ett bra resekort.

Krav: minst 18 år, min. inkomst 16 667, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/student.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 324 kr/år
Ränta 11.20 %
Effektiv ränta11.79 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift0 kr inom EU - 0.20 % kr min. 35 kr utanför EU
Valutapåslag utlandsköp1.25 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr / 35 kr vid delbetalning
Bonus1 – 2 % på ICA

Vad är fördelarna med ICA Bankens kreditkort?

ICA är ett välkänt varumärke och deras kreditkort är enkelt att förstå både när det kommer till försäkringar och bonus. Tydliga vilkor ger bra överblick och hjälper dig att utnyttja kreditkortet till max.

Försäkringar

Både ICA Bankkort och ICA Kreditkort Plus har tillgång till en bra reseförsäkring. På ICA kreditkort plus ingår även en allrisk försäkring och en förlängd garanti när du handlar med kortet.

Låg Årsavgift

ICAs bankkort och kreditkort är inte speciellt dyra sett till årskostnad. Att ICA Banken dessutom bjuder på första årets årsavgift är alltid ett plus.

Medlemskort

Handlar du på ICA i vanliga fall fungerar dessutom bank och kreditkorten som ett vanligt medlemskort där du får ta del av erbjudanden, rabatter och självscanning. Korten är helt enkelt bra för dig som vill ha fördelarna av ett kreditkort i vardagen.

Blipp Funktion

Blipp funktion där betalningar under 350 kr går att göra trådlöst utan att behöva slå in en kod. Snabbt, enkelt och smidigt.

ICA Banken Bonus

På ICA bankens olika kort alternativ så är  det lätt att förstå bonus och rabattsystemen. Detta är positivt eftersom att det ofta är svårt att förstå de olika kreditkortens poängsystem och hur mycket pengar man tjänar på att använda korten. Ibland kan en lockande bonus leda till en nästan obefintliga avdrag på produkter som måste köpas i kreditkortens rewardshop.

Bonus

Med både ICA Banken – Kreditkort Plus och ICA Banken – Bankkort får du 1 % bonus vid alla köp på ICA. Har du även en försäkring, ett lån eller ett fondkonto med minst 5000 kr hos ICA får du 2 % bonus. Om du handlar på ICA mycket så kan den här bonusen vara bra eftersom att den är enkel att använda i ICA butiker och du behöver inte handla i en speciell rewardshop där det finns ett begränsat utbud.

Nackdelen med bonusen är att du inte får den på andra köp utan att det endast gäller på deras egna butiker. Det är dock relativt enkelt att få tillgång till 2 % bonus vilket är bra.

» 1-2 % bonus på köp i ICA butiker

Rabatter och erbjudanden

Samtliga ICA Bankens kort fungerar också som ett medlemskort på ICA. Detta gör att du alltid får ta del av ICAs erbjudanden och rabatter när du använder kortet och du slipper att bära med dig medlemskortet.

gift

ICA Banken Försäkring

Både ICA Bankkort och ICA kreditkort plus har tillgång till en bra kreditkort reseförsäkring. På ICA kreditkort plus ingår även en allrisk försäkring och en förlängd garanti när du handlar produkterna med kortet. När det kommer till reseförsäkringen så är det viktigt att tänka på att du måste betala resan med ICAs kort och inte ett annat för då fungerar inte försäkringen.

travel (1)

Reseförsäkring

I ICAs reseförsäkring ingår avbeställningsskydd, försening av allmänt färdmedel, bagage försening. På ICAs kreditkort plus ingår också ett resestartskydd, och ett skydd för missat anslutningsflyg med upp till 10 000 kr per person. Dessutom ingår självriskskydd på hyrbilen i denna försäkringen. Vad som är viktigt att tänka på med ICAs reseförsäkring är att den ej ersätter olyckor vilket betyder att den fungerar som ett bra komplement till hemförsäkringen men att den inte är heltäckande i sig.

Allriskförsäkring

Att handla sina vitvaror och elektronik på ICA kreditkort plus är inte helt fel. Om produkten är köpt via kortet ingår en allriskförsäkring som täcker plötsligt oförutsedda händelser i upp till 5 år. Detta kan vara riktigt bra om man råkar ut för en olycka. Dock ingår ej datorer och mobiltelefoner.

Förlängd garanti 

I vanliga fall gäller en garanti på två år. Utöver detta erbjuder ICA en förlängd garanti där erbjuder ett extra år garanti på hemelektronik och hushållsmaskiner.

ICA Banken Kredit & Ränta

Kredit

ICA har två kort där det finns möjlighet att välja till kredit. På ICA Bankkort måste man ansöka om extra kredit och då är maxbeloppet 50 000 kr. På detta kortet tillkommer ränta från dag 1 och därför är detta kortet till för den som vill ha ett vanligt bankkonto men ha en buffert.

På ICA Bankkort Plus däremot är det betydligt bättre kreditvillkor. Här är det räntefritt i hela 60 dagar vilket är bland dem bästa villkoren bland korten vi har jämfört på den här sidan. Maxtaket på krediten är 100 000 kr men det är inte alltid att det går att få maxtaket på krediten utan detta beror på faktorer så som inkomst.

En ansökan om en viss kredit kan få avslag och då går det att ansöka om en lägre kredit igen. När fakturan kommer så går det att betala hela skulden eller en mindre del. Du måste minst betala 3 % av den använda krediten varje månad. Den delen som du inte betalar går sedan över till nästa period och då tillkommer en räntekostnad på skulden.

Ränta

Det går att dela in räntan i en vanlig ränta och den effektiva räntan. Den effektiva räntan är den där banken räknar ut alla kostnader som tillkommer vid användning av krediten på kortet.

ICA banken har en vanlig ränta som uppgår till 10.70 % bankkortet och 12.70 % för deras bankkort plus. Den effektiva räntan, dvs den egentliga kostnaden för att använda krediten på kortet är för ICA bankkortet 9.06 % och ICA bankkort plus 13.47 %. Detta är väldigt bra när det kommer till kreditkort och här är ICA bland dem bästa på vår sida om man vill utnyttja krediten mer än den räntefria perioden.

» Ränta: 10.70 % – 12.70 %

» Effektiv ränta: 9.06 % – 13.47 %

ranta

ICA Banken Avgifter

ICA Banken har en relativt låg avgift både på sitt vanliga bankkort och sitt kreditkort plus. Bankkortet kostar 240 kr om året och kreditkortet kostar 324 kr om året. Utöver detta kan det vara viktigt att kolla på andra kostnader som avi avgift, uttagsavgift och valutaväxlingsavgift.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften är 1.25 % vilket är jämförelsevis lågt för kreditkort där avgiften vanligtvis brukar ligga på mellan 1.5 – 3 %. Det finns dock kort på sidan som har 0 % i valutaväxlingspåslag och eftersom detta adderas på alla kostnader när man använder kortet utomlands kan det vara bra att tänka på detta innan man väljer kreditkort.

Uttagsavgift

När det kommer till uttagsavgiften är ICA Banken väldigt förmånlig eftersom att denna är 0 kr i Sverige och EU. Utanför EU ligger kostnaden på 0.20 % minst 35kr. Prisvärt alternativ som resekort även om det finns de korten som kör 0 kr genomgående även utanför EU.

Om ICA Banken

ICA är ett välkänt varumärke för dem flesta när det kommer till mat och matkort. Det inte alla vet är att ICA också har en egen bank som grundades 2001 och idag har mer än 680 000 kunder med 330 anställda. ICA banken har idag tre betalkort: två kort med möjlighet till kredit och ett bankkort utan kredit.

För den som handlar på ICA ofta ger dessa kort en bra bonus och dem fungerar även som medlemskort med erbjudanden och rabatter. För den som inte handlar på ICA har korten många bra fördelar och avgiften är låg. Bland annat har ICA Banken – kreditkort Plus en bra reseförsäkring och en allriskförsäkring.

ICA Banken Kort

  • ICA Banken Bankkort Online Maestro

  • ICA Banken Bankkort

  • ICA Banken Bankkort Plus

ICA Banken Sammanfattning

ICA har två kort som har tillgång till kredit, där ett av korten är deras dedikerade kreditkort. Med ICA kreditkort plus får du en bra reseförsäkring, allriskförsäkring och utökad garanti. Kreditkortet har en relativt låg årskostnad och ett bonussystem som är lätt att förstå och utnyttja. Har du dessutom en försäkring, lån eller fond med minst 5000 kr på ICA banken så får du dubbelt så mycket bonus.

Krav för att ha ett ICA Banken kort:

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej student eller arbetslös
  • Minsta månadsinkomst 16 667 kr

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

ICA Banken

3.9 (77.78%) 9 vote[s]Bäst Kreditkort