VISA Kreditkort

Topplista med de bästa VISA kreditkorten

VISA kreditkort

Kreditkort VISA

Bästa VISA kreditkorten för 2024

Ungefär hälften av alla kreditinstitut i Sverige använder sig av VISA som betalningstjänst för kredit-, betal- och bankkort. I denna artikel finner du vår topplista över de bästa VISA kreditkorten i Sverige just nu. Det är kreditkort som passar olika ekonomiska situationer och livsstilar. I slutet av artikeln hittar du information om VISA Reseförsäkring och villkor hos VISA kort.

Topplista - VISA Kreditkort

Vad är VISA-kort?

Ett Visa kort är ett bankkort, betalkort eller kreditkort som är kopplat till Visa betalnätverk och använder sig av VISA-varumärket. Framförallt sköter Visa transaktionsprocessen men erbjuder även ett flertal andra tjänster. Visa erbjuder själv inga betalkort utan alla kort hanteras av samarbetspartners. Olika typer av Visa kort finns tillgängliga för både privatpersoner och företag. Kreditinstitut eller andra företag kan ansöka om att få använda Visa och dess betallösningar.

Olika sorters VISA-kort

Banken eller företaget som väljer Visa som betallösning bestämmer själva vilka regler och villkor som ska gälla för kredit- eller bankkortet. Därför skiljer sig de flesta korten åt då olika avgifter, villkor och fördelar bestäms av de enskilda företagen. Som exempel kan Bank Norwegian välja att erbjuda förmånliga kortvillkor för olika typer reserelaterade kostnader samtidigt som Marginalen ser fördelar med att låta sina kunder få bättre räntevillkor.

Om VISA

Visa Inc. är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Kalifornien. Hanteringen av elektroniska betallösningar i alla världsdelar utom Antarktis har gjort Visa till ett välkänt varumärke runt om i världen. Varje år hanterar Visa över 100 miljarder transaktioner till ett värde av över 55 trillioner kronor. Företaget är ledande tillsammans med Mastercard gällande kortbetalningar.

Vilket VISA Kreditkort är bäst?

Bästa VISA-kreditkortet är det som passar din livsstil och ekonomi. Ett kreditkort som fokuserar på resor och vardagsköp är bäst för en person som reser och handlar mycket. Ett VISA-kort med bra bonusförmåner passar däremot den som är på jakt efter shopping kreditkort. Det är därför viktigt att du frågar dig själv hur dina köpvanor ser ut idag och vilken livsstil du har.

Däremot är det bra att känna till att det finns VISA kreditkort i Sverige med bättre förmåner och villkor, därav denna artikel som riktar sig mot de bästa VISA korten. Återkommande hittar vi några VISA-kort som verkar mer populära än andra. Topplistan är en blandning av de populäraste korten på denna sida samt expert omdöme gällande villkor och erbjudanden från vår sida.

Är VISA ett kreditkort?

VISA är inget kreditkort utan en elektronisk betallösning åt företag som vill erbjuda kreditkort, betalkort eller bankkort till sina kunder. Samarbetet inkluderar att företagen sedan kan använda VISAs betaltjänst samt deras logotyp på sina egna kort.

VISA Kreditkort Sverige

I Sverige finns ett flertal VISA-kort tillgängliga från en mängd olika banker och företag. Du hittar VISA-varumärket på allt från bensinkort till matkort. På den svenska marknaden är VISA en av de vanligaste elektroniska betallösningarna i affärer.

VISA Kreditkort Försäkring

Om du har ett VISA-kort är det också stor chans att du har en tillhörande försäkring. Försäkringsvillkoren skiljer sig mellan kreditinstituten och företagen men här går vi igenom de generella och vanligaste försäkringsvillkoren som kommer med VISA-kreditkort.

» Att tänka på – för att en kompletterande reseförsäkring ska gälla behöver du oftast betala 50 till 75 procent av resan med kreditkortet.

Reseskydd för hela familjen

En av de stora fördelarna med Visa Reseförsäkring är att den täcker både kortanvändaren och eventuellt medresande familj. Vid t.ex. förseningar kan därför eventuell ersättning bli multiplicerade eller om en olycka sker inom familjen på utlandsresan, då finns skydd inkluderat. Har du barn som bor hemma och är under 23 år skyddar Visa Reseförsäkring både vid resor med kortägaren eller om barnet reser själv. Vid fall där barnbarn resa tillsammans med far- eller morföräldrar är även de försäkrade.

VISA Försäkringsskydd

Avbeställningsskydd

Visa Reseförsäkring kommer generellt med ett avbeställningsskydd. För att skyddet ska gälla behöver kostnaden på resan uppgå till 1 000 kr, exklusive skatter och avgifter (750 kr för Handelsbanken). Då täcker VISA kostnader som kan uppstå vid en avbeställning. Ersättningen skiljer sig åt, men upp till 30 000 kr/per person eller 90 000 kr/familj är en relativt vanlig ersättningsmodell.

Bagageförsening

Många har varit med om försenat bagage på semestern vilket inte är den roligaste starten. Bagageförseningsförsäkring via VISA ger dig ekonomisk ersättning för utlägg samt antal timmar som bagaget är försenat. Här skiljer sig villkoren men vanligt är att högsta ersättning är 2 000 kronor per väska. Bagageförsening gäller endast utresan.

Olycksfall

Visa Reseförsäkring ger dig ersättning för invaliditet/dödsfall vid olycka på resan. En slags garanti för familjen om det värsta skulle ske. Ersättningssumman är helt individuell och skiljer sig relativt mycket. Det finns även VISA-kort som inkluderar utlägg för sjukhusvistelser och läkarhjälp när du är i utlandet.

Hyrbilsförsäkring

Självrisk för bostads- eller bilförsäkring inklusive hyrbilsförsäkring är precis som det låter en självriskförsäkring. Här går Visa Reseförsäkring in och täcker kostnader för självrisken på hemförsäkringen eller hyrbilsförsäkringen.

Betala för andra

Har du ett VISA-kort kan du betala för en väns resa och Visa Reseförsäkring kommer fortfarande gälla. Viktigt att känna till är dock att vännen behöver ha ett eget VISA-kort som är giltigt vid avresan.

visa forsakring

Visa Reseförsäkring - Ett komplement till hemförsäkring

Gå igenom dina försäkringsvillkor

Visa Reseförsäkring bör ses som ett komplement till din hemförsäkring. Anledningen är att kortförsäkringen endast täcker ett begränsat område. Hemförsäkringen går däremot in och ersätter överfall, rån, läkarvård, sjuktransport och förlorad egendom i vissa fall. Det blir därmed en slags dubbelförsäkring inom vissa områden samt ett komplement inom andra då t.ex. Visa Reseförsäkring täcker självrisken för hemförsäkringen. Villkoren skiljer sig från kort till kort, var därför noga med att läsa igenom villkoren innan resan för att garantera att du har ett fullgott skydd.

Visa Reseförsäkring gäller i 60 dagar

Precis som många hemförsäkringar är reseförsäkringen från Visa giltig i 60 dagar. Har du t.ex. ett platinum kort kan försäkringstiden vara upp till 90 dagar. Oftast är det också olika ersättningsnivåer beroende på vilken typ av kreditkort du har med standard, guld eller premium villkor. Inte sällan ger lite dyrare kreditkort upp till dubbelt så mycket i ersättning för försenat bagage eller avresor. Det finns också vissa banker där Visa Reseförsäkringen är inkluderad även om du inte betalat resan med kreditkortet. Swedbank kreditkort erbjuder den försäkringsförmånen. Då räcker det att ett giltigt VISA-kort är med på resan.

Flera olika försäkringsbolag

Olika kreditkort kommer med olika försäkringsbolag. Det betyder att du kommer behöva göra en skadeanmälan till de specifika försäkringsbolaget som är kopplat till kortet. Ett par av de vanliga kreditinstituten samt deras samarbetspartner inom försäkring finner du här:

SEB – Skadeanmälan hos Trygg-Hansa

Handelsbanken – Zurich Nordic

Nordea – ERV Reseförsäkringar

Swedbank – Folksam

Liknande populära sidor

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

VISA Kreditkort

4.4 (88.33%) 24 vote[s]Bäst Kreditkort