Gratis Kreditkort

De bästa gratis kreditkorten för 2023

Kreditkort Gratis

Bästa gratis kreditkorten för 2023
- dra nytta av allt som är gratis!

Denna sida riktar sig till dig som letar efter de bästa kreditkorten utan årsavgift. Med andra ord, kreditkort som är helt gratis. Vi hjälper dig att hitta ett kort där du kan dra nytta av alla fördelar; kredit, försäkring, bonusar och cashpoints, utan att behöva betala en enda krona. Betalar du inom räntefria perioden är det precis så bra som det låter, helt gratis! Välj bäst kreditkort från vår topplista och dra nytta av mängder av fördelar som kommer med ett bra kreditkort.

Topplista - Gratis Kreditkort 2023

remember flex kreditkort

Re:member Flex Mastercard kommer helt utan årsavgift men erbjuder trots det minst lika många fördelar som kreditkorten med årsavgifter på hundratals kronor. Det finns flera anledningar till att kreditkortet hamnar i topp bland gratis kreditkort 2023, här listar vi några.

Bonusprogrammet som re:member erbjuder heter “Reward” och innefattar rabatter på upp till 25 % i över 300 webbutiker. Stora populära märken och tjänster (allt från cdon.com till hotels.com) med riktigt bra rabatter och erbjudanden varje månad. Dessutom ingår Mastercard Priceless med fokus på resor och upplevelser till rabatterade priser.

Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd är inkluderat. Handla din resa med kreditkortet och få gratis skydd för bland annat missat anslutningsflyg, avbeställningsskydd, försening av allmänt färdmedel vid avresa, bagageförsening vid utlandsresa, självriskskydd vid utlandsresa, självriskeliminering hyrbil (utomlands) och ID-stöld.

När du ansöker om re:member flex kreditkort har du möjlighet att få upp till 100 000 kr i kredit och 8 veckors räntefri kredit. Utan tvekan ett av de generösare villkoren. Räntan är individuell och baseras på dina ekonomiska förutsättningar.

Krav: minst 20 år, min. inkomst 8 333  kr och ej arbetslös eller student.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta Individuell lägst 9.74 % högst 24.74 %
Effektiv ränta14.67 % i exempel
Räntefria Dagar Upp till 56 dagar
Kreditgräns Upp till 120 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.75 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr
Shell Mastercard

Shell Mastercard är ett av marknadens mest populära kreditkort. Kortet kommer helt utan årsavgift med många förmåner. Med kortet ges alltid rabatt på Shells bemannade bensinstationer i hela Sverige. 

Shell Mastercard ges även bonus på alla köp. Oavsett om du handlar mat, går på bio eller köper hemelektronik så ges 0,5% i bonus. Maxtak för bonusen är lika mycket som din kreditgräns. bonusen betalas ut i form av cashback/avdrag på din kreditkortsfaktura. 

Kortet erbjuder Tanka-fel försäkring vilket ger dig ersättning om du skulle råka tanka din bil med fel drivmedel. Dessutom får du ersättning ifall du skulle bli av med din bilnyckel. Betalar du minst 75% av din resa med Shell Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 

Shell Mastercard erbjuder, likt re:member, upp till 100 00 kr i kredit och upp till 30 räntefria dagar.

Krav: minst 18 år, folkbokförd i Sverige, taxerad inkomst i Sverige och inga betalningsanmärkningar.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Räntefria Dagar Upp till 30 dagar
Effektiv ränta24.56 %
Ränta 18.40 %
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Avi och administrationsavgift 0 kr med e-faktura (35 kr med pappersfaktura)
Bonus0.5 % på alla köp

Vad betyder egentligen gratis kreditkort?

En naturlig fråga är självklart vad menas med gratis kreditkort? Enkla svaret är att årsavgiften är 0 kr, helt gratis med andra ord. Om du betalar räkningarna tillkommer inga avgifter vilket gör kreditkortet gratis från början till slut. Vad som är viktigt att känna till är att även om kreditkortet i sig är gratis, finns det avgifter som kan tillkomma om du inte har full koll på kortets alla villkor. Nedan går vi igenom vilka eventuella avgifter som kan tillkomma och hur du undviker dessa.

Är kreditkortet helt gratis?

Kostnadsfria kreditkort är helt gratis, däremot behöver du alltid se till att betala räkningarna för kortet inom den räntefria kreditperioden, för att slippa extra kostnader. Därför menar vissa på att kortet inte alls är gratis, då avgifter kan tillkomma. Det stämmer, men likväl är årsavgiften 0 kr och därmed gratis för dig som ansöker. Används kortet smart och fakturor betalas i tid, kommer kortet förbli helt gratis.

Gratis kreditkort eller bankkort?

Vad är bäst, ett gratis kreditkort eller bankkort? Det beror på vem som ska använda kortet. Överlag är fördelarna betydligt fler med kreditkort vilket gör att det nästan alltid lönar sig att skaffa ett gratis kreditkort istället för ett gratis bankkort. Gratis kreditkort i Sverige erbjuds av många företag, därför har du bra alternativ i topplistan ovan.

Kreditkort Avgifter

Att skaffa ett kreditkort innebär många fördelar, allt från gratis reseförsäkring till bonuspoäng. Dock är det viktigt att känna till eventuella avgifter. Att ha full koll på vilka avgifter som finns när du använder ditt kreditkort, är nyckeln för att kortet ska vara helt gratis. Här listar vi de 5 olika avgifterna som kan tillkomma för kreditkort.

Årsavgift

Årsavgift är en årlig summa du behöver betala för att få tillgång till kreditkortet. Fördelen med ett gratis kreditkort är att årsavgiften är 0 kr. Skulle du välja antingen re:member flex eller Bank Norwegian, som är gratis kort, behölver du inte tänka på denna avgift. Årsavgifter kan variera mellan 199 kr om året till flera tusen kronor för platina kort.

Aviavgift

Aviavgift är kostnaden för att få hem en pappersfaktura i brevlådan. Aviavgifter är ett sätt för kreditkortsföretagen att tjäna extra pengar på kunder som inte valt e-faktura. Se därför till att koppla dina avier till en e-faktura så du slipper denna relativt onödiga avgift på allt mellan 15 – 49 kr i månaden.

Ränta

Ränta är ofta något som oroar många som inte har erfarenhet av kreditkort. Tanken att höga räntor ska läggas på fakturorna eller att dolda räntor tillkommer.

Därför är det bra att känna till att alla kreditkort erbjuder räntefria dagar. Räntefria dagar är ett visst antal dagar som du har på dig att betala fakturan för dina köp som har genomförts med kortet, där ingen ränta läggs på. Betalar du inom de räntefria dagarna tillkommer alltså inga extra avgifter. Antal dagar varierar men vanligt är cirka 45 dagar.

Valutapåslag

Valutapåslag är en avgift som läggs på när en bank växlar kronor till en annan valuta. Ibland kallas avgiften valutaväxlingspåslag och liknar den avgift som t.ex. växlingskontor tar ut när du växlar pengar hos dem.

Valutapåslaget varierar från kort till kort men 1-3 % är att räkna med. Påslaget är kopplat till den aktuella valutakursen som din bank eller kreditkortsutgivare har angett. Det finns ett fåtal kort utan valutapåslag som därmed lämpar sig för dig som ofta växlar pengar och vill göra det gratis.

Uttagsavgift

Uttagsavgift är kostnaden som tillkommer när du tar ut kontater ur en bankomat. Vanligtvis är den cirka 1-2 % av beloppet du tar ut och nästan alltid finns en minimum avgift på 29 – 49 kr. Det finns dock kort utan uttagsavgift som exempelvis Bank Norwegians kreditkort som kommer med 0 kr i uttagsavgift vilket är ett stort plus.

tanka kort

Sammanfattning

Ett gratis kreditkort är en för många en helt oanvänd förmån som enkelt går att skaffa. Med kreditkortet tillkommer en rad fördelaktiga tjänster i Sverige och utomlands, samt mängder av erbjudanden som du får ta del av helt kostnadsfritt. Håller du koll på dina räkningar och betalar dem inom den räntefria kreditperioden, samt kopplar på e-faktura, så är kreditkort ett stort plus. Genom att jämföra de olika gratis kreditkortet kan du hitta bäst gratis kreditkort som passar dina behov och önskemål.

Liknande populära sidor

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Gratis Kreditkort

4.2 (84.67%) 30 vote[s]Bäst Kreditkort