Resekort

Flygpoäng, reseförsäkring och fria uttag

Populära Resekort 2021

POPULÄRAST

Bank Norwegian Kreditkort VISA

5 out of 5 stars

 

Gratis kreditkort och Cash Points
Bank Norwegian VISA anses av många vara det bästa kreditkortet för resor som kommer helt fri från årsavgift. Resekortet inkluderar fördelar så som 0.5 % CashPoint bonus på dina köp. Med CashPoints kan du sedan bland annat köpa resor från Norwegian. Kortet erbjuder upp till 100 000 kr i kredit och generösa 45 räntefria dagar så du slipper extra kostnader.

 

Bonus, reseförsäkring och fria uttag
Du kan dessutom få upp till 10 % bonus när du köper en resa med kortet men tyvärr går det inte att använda bonusen på annat än köp på flygbolaget Norwegian. Kompletterande reseförsäkring ingår givetvis också. Om du vill ta ut kontanter på resan har resekortet fördelen att det inte har någon uttagsavgift. Mer information »

 

Krav: minst 23 år, folkbokförd i Sverige sedan 3 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

Inga avgifter på uttag

Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Bonusprogram och Cash Points

 Valutapåslag 1.75%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
45 dagar
21.93 %

 

ANSÖK NU 


Collector Bank Easyliving kreditkort

5 out of 5 stars

 

Ingen uttagsavgift och rabatter i utvalda butiker
Easylving är ett av få resekort som faktiskt inte har en uttagsavgift. Detta innebär att alla uttag som görs, både i Sverige och utomlands är helt kostnadsfria. Bra förmån när man vill göra uttag på resan utan att behöva bry sig om dyra uttagsavgifter. Kreditkortet öppnar även upp för rabatter i utvalda butiker. För att få tillgång till dessa rabatter behöver man endast ladda ned appen Wrapp och sedan koppla sitt kort till denne.

 

Kompletterande reseförsäkring ingår i kortet
Utöver fria uttag utomlands är du även skyddad på resan av den kompletterande reseförsäkringen. Försäkringen täcker i princip upp allt och även en självriskeliminering ingår på upp till 15 000 kr. Betalar du minst 75 % av resan med kreditkortet gäller försäkringen automatiskt.

 

Krav: minst 20 år, inga betalningsanmärkningar och en årsinkomst 120 000 kr.

 

Kompletterande reseförsäkring ingår

Inget valutapåslag

Rabatter i utvalda butiker

Välj PIN-kod själv

 Uttagsavgift på 3 %

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
56 dagar
17.25 %

 

ANSÖK NU 


Marginalen Traveller

4 out of 5 stars

 

Resekort med bra försäkring och bonus
Maginalen Travller är ett kort med fokus på resan! Här får du en heltäckande reseförsäkring när du köper din resa med kreditkortet. Marginalen erbjuder även ett bonusprogram som ger dig bonuspoäng på alla dina köp. Väldigt bra för dig som kan tänkas vilja använda kortet något mer flexibelt än bara ett resekort. Bonuspoängen kan också användas i någon av de 200 butiker Marginalen Bank samarbeter medMer information »

 

Krav: minst 20 år, minsta månadsinkomst 10 000kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

 

Gratis första året

Upp till 25 % återbäring

Täckande reseförsäkring ingår

Upp till 150 000 kr i kredit

 Valutapåslag 1.65%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
150.000 kr
50 dagar
18.99 %

 

ANSÖK NU 


Vilket resekort är bäst?

Ett resekort är bra för dig som behöver ett kreditkort när du är ute och färdas i världen. Vanligtvis är det något av de stora flygbolagen som ger ut korten, bland annat har SAS, Norwegian Airlines och Brittish Airways ett kreditkort utöver detta så finns det även många andra kortutgivare som har nischat in sina kort på flygbonus och resor.

Det finns många anledningar till att man kan vilja ha ett specifikt kort för turen, många resekort har ingen eller en låg uttagsavgift, valutapåslaget är också ofta lågt och i kreditkortet ingår i de flesta fallen en bra reseförsäkring tillsammans med tillgång till både concierge service och lounge. Vissa av resekorten kommer man också riktigt billigt undan med då exempelvis Norwegian Airlines har ett kreditkort som är helt gratis. Vanligtvis finns det dock en relativt stark relation mellan årsavgiften och hur bra tillgång man har till olika förmåner.

Vad är fördelarna med ett resekort?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort när man är ute och reser. Vid biluthyrning täcker resekortet oftast upp för självrisken, när man väntar på flygplatsen ingår oftast lounge access. Om det är ett flygbolag som ställt ut kortet ingår i de flesta fallen en generös bonus alternativt rabatt på flygbiljetten och dessutom går det att få ersättning om det incheckade bagaget kommer försent.

Anledningarna till att ha ett kort på resan är med andra ord många. Det finns dock också oftast restriktioner när det kommer till kreditkort som är utställda av flygbolagen eller deras partners. Dessa restriktioner är likt bensinkort att det ofta endast går att få bonus via det egna flygbolaget eller deras samarbetspartners exempelvis SAS och Star Alliance.

Avgifter för uttag

En av fördelarna som kommer med ett resekort är ofta att det inte tillkommer en uttagsavgift vid besök utomlands. Detta är mycket bra då det är att många banker tar en avgift på mellan 30 – 40 kr då man tar ut pengar i utlandet. I synnerhet påverkar det en om man frekvent tar ut pengar på resan vilket många gör då de vill undvika att gå omkring med för mycket kontanter när det finns risk för ficktjuvar osv. Utöver det tillkommer utöver den avgift som vanligtvis finns på uttagsautomaterna exempelvis en ATM.

exchange
Valutapåslag

Valutapåslagsavgiften brukar vanligtvis vara mellan 1.5-2% vid köp och uttag utomlands. Ofta så märker man inte att det tillkommer ett valutapåslag eftersom att det inte syns på uttaget som en avgift. Det finns dock kreditkort som helt har valt att inte ha med denna växlingskostnad och några som har lite lägre. Om du handlar mycket utomlands för lite större summor kan det även vara värt att välja ett kreditkort med lite lägre valutapåslag.

Årsavgift

Om man inte använder resekortet så tätt så kan det vara en fördel att välja ett med en låg årsavgift.

Ett exempel på detta är Bank of Norwegian Mastercard. Oftast är det dock en balans mellan att välja ett kreditkort med låg årsavgift och bra förmåner. Det finns emellertid många kort som är relativt billiga men ändå har bra förmåner.

Concierge Service

På vissa kreditkort, mestadels för de som har en årsavgift som är lite högre och marknadsför sig själv som premium ingår concierge service. Detta betyder att du har tillgång till service eller som Danske Bank skriver ”En butler i telefonen som hjälper dig både i vardagen och på resan”. Servicen kan variera i vid vilka tillfällen man kan använda dem men vanligt är att det ingår hjälp om t.ex. kortet skulle försvinna och man behöver tillgång till kontanter.

På de exklusivaste kreditkorten där det krävs att man handlar för lite mer kan det till och med ingå restaurang reservationer, om du vill ha ett hotell i Kairo eller skicka hem blommor till en kompis på deras födelsedag och många andra saker. I de absoluta premium segmenten går det att boka allt från fotbollsmatcher till en flaska champagne på stranden. Utifrån våra erfarenheter är concierge servicen ofta väldigt underanvänd vilket är konstigt då den vid många tillfällen kommer med kortet och du endast betalar för det conciergen utfört eller köpt och inte servicen i sig.

concierge
Lounge

Många kreditkort har ett erbjudande om lounge access med i villkoren. Vissa går att använda i Skandinavien för att komma in på loungen medan andra resekort är noga med att täcka större delen av världen. Till somliga kort tillkommer också avgift för att gå in i lounge avdelningarna men gör det fortfarande billigare än att gå in utan. En tumregel är att de mer internationellt erkännande korten har en bättre access än de andra och att de kreditkort som tillhör premium segmentet är bättre när det kommer till detta. Om du reser ofta med företaget så kan det ett kort som har en bra Lounge access vara utmärkt då det oftast är ett lite trevligare område där det finns tillgång till tilltugg eller mat och tidningar.

Reseförsäkring

Att det ingår en bra reseförsäkring är A och O när det kommer till resekort. Ett kreditkort som har en bar reseförsäkring hjälper till både före under och efter resan. Om någon i familjen blir sjuk eller om det uppkommer några andra problem så går det att om resan köpts med ett kreditkort att utnyttjad avbeställningsskydd.

Under resan hjälper resekortet till om det blir något strul såsom att väskan blir försenad eller något annat. Dessutom ingår i stort sett alltid ett generöst skydd då man hyr bil på resan och utöver detta så hjälper kreditkortet till med försäkring utöver hemförsäkringen. Med andra ord så kan det vara riktigt bra att boka en majoritet av kostnaden på ditt resekort.

Bonusprogram med resekort

I stort sett alla kreditkort har ett bonusprogram. När det gäller resekorten så finns det oftast en bra bonus skillnaden är dock att bonusprogrammet på resekortet i många fall endast går att använda på flygbolagets resor. Ett exempel på detta är att Norwegians kreditkort som företaget kallar för CashPoints. Där får man 1 % bonus vid alla varuköp men inte finansiella tjänster eller drivmedel. Du får även extra bonuspoäng när man beställer flygresor med kortet och en rabatt på vissa resor.

gift
Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan det vara relativt lönsamt att ha ett kreditkort som är väll anpassat för att resa. Dels kan det komma väll till hand om man har otur och råkar ut för en olycka eller bagaget kommer försent då det behövs en försäkring. Det kan också i längden bli lönsamt att ha kortet då det ofta ingår rätt så bra bonusar när du köper resan via flygbolagets hemsida.

För dem som tänker på att skaffa ett kreditkort till när de är ute i världen så bör man tänka på en sak och det är om du tänker flyga med samma bolag eller inom en viss grupp. Detta eftersom att kreditkorten från flygbolagen oftast är bundna. En annan sak som kan vara värt att tänka på är att

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Resekort

4.6 (91.76%) 34 vote[s]Bäst Kreditkort