Resekort

Flygpoäng, reseförsäkring och fria uttag

Populära Kreditkort för resor 2024

Bank Norwegian

4 out of 5 stars

 

Bonuspoäng för flygresor
Bank Norwegian är ett bonuskort med många fördelar för den som reser. Det tillkommer en omfattande reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Bank Norwegian erbjuder valet att antingen få bonuspoäng eller cashback. Med kortet får du även 0,5% i bonus på alla köp. 1 bonuspoäng motsvarar 1 NOK Mer information »

 

Krav: minst 23 år, boende i Sverige sedan 3 år tillbaka, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

+ 0,5% bonus på alla köp

Reseförsäkring för hela familjen

Upp till 45 räntefria dagar

 Valutapåslag 1.75%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
200.000 kr
60 dagar
27.89 %

 

ANSÖK NU 


Resurs Gold

5 out of 5 stars

 

Bonuspoäng för resor och upplevelser
Resurs Gold är ett mycket förmånligt resekort som tillåter dig att spara pengar när du ska boka din resa. Kreditkortet ger dig 0,5% bonuspoäng för samtliga köp som genomförs med kortet. Även betalning av räkningar samt kontantuttag genererar bonus. Bonuspoängen kan sedan användas i Resurs Banks webbshop där du har möjlighet att växla in dina poäng mot ett enormt utbud av bland annat olika resor, upplevelser och hotell. Därmed kan du boka din resa till ett mycket förmånligare pris.  Kortet erbjuder upp till 150 000 kr i kredit och upp till 60 räntefria dagar.

 

Kompletterande reseförsäkring
En kompletterande reseförsäkring ingår då minst 75% av resan betalas med kortet. Reseförsäkringen täcker för för dig och hela din familj och gör din resa tryggare. Försäkringen inkluderar bland annat avbeställningsskydd, självriskreducering samt ersättning av missat anslutande flyg, bagageförsening samt försening av transportmedel. Mer information »

 

Krav: minst 23 år, folkbokförd i Sverige sedan 3 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Upp till 60 dagars räntefri kredit

Inga avgifter på uttag

Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

+ Bonuspoäng på alla köp

 Valutapåslag 1.97%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
150.000 kr
60 dagar

19,97 - 27,39%

 

ANSÖK NU 


Resurs World

4 out of 5 stars

 

Premium kreditkort för resor
Resurs World är ett premiumkort med många fördelar för den som reser. Betalas resan me kortet tillkommer en omfattande reseförsäkring som täcker för dig och din familj. Resurs Bank World erbjuder även Concierge Service samt lounge access för en extra bekväm och trygg resa. Med kortet får du även 1% i bonus på alla köp. Bonuspoängen kan sedan användas i Resurs Banks poängshop där du kan ta del av ett enormt utbud av resor, upplevelser, presenter och produkterMer information »

 

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student. Minsta månadsinkomst 8 333 kr.

 

1% bonus på alla köp

+ Concierge Service & lounge access

Reseförsäkring för hela familjen

Upp till 60 räntefria dagar

 Valutapåslag 1.97%

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
200.000 kr
60 dagar
27.89 %

 

ANSÖK NU 


Vilket resekort är bäst?

Ett resekort är bra för dig som behöver ett kreditkort när du är ute och färdas i världen. Vanligtvis är det något av de stora flygbolagen som ger ut korten, bland annat har SAS, Norwegian Airlines och Brittish Airways ett kreditkort utöver detta så finns det även många andra kortutgivare som har nischat in sina kort på flygbonus och resor.

Det finns många anledningar till att man kan vilja ha ett specifikt kort för turen, många resekort har ingen eller en låg uttagsavgift, valutapåslaget är också ofta lågt och i kreditkortet ingår i de flesta fallen en bra reseförsäkring tillsammans med tillgång till både concierge service och lounge. Vissa av resekorten kommer man också riktigt billigt undan med då exempelvis Norwegian Airlines har ett kreditkort som är helt gratis. Vanligtvis finns det dock en relativt stark relation mellan årsavgiften och hur bra tillgång man har till olika förmåner.

Vad är fördelarna med ett resekort?

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort när man är ute och reser. Vid biluthyrning täcker resekortet oftast upp för självrisken, när man väntar på flygplatsen ingår oftast lounge access. Om det är ett flygbolag som ställt ut kortet ingår i de flesta fallen en generös bonus alternativt rabatt på flygbiljetten och dessutom går det att få ersättning om det incheckade bagaget kommer försent.

Anledningarna till att ha ett kort på resan är med andra ord många. Det finns dock också oftast restriktioner när det kommer till kreditkort som är utställda av flygbolagen eller deras partners. Dessa restriktioner är likt bensinkort att det ofta endast går att få bonus via det egna flygbolaget eller deras samarbetspartners exempelvis SAS och Star Alliance.

Avgifter för uttag

En av fördelarna som kommer med ett resekort är ofta att det inte tillkommer en uttagsavgift vid besök utomlands. Detta är mycket bra då det är att många banker tar en avgift på mellan 30 – 40 kr då man tar ut pengar i utlandet. I synnerhet påverkar det en om man frekvent tar ut pengar på resan vilket många gör då de vill undvika att gå omkring med för mycket kontanter när det finns risk för ficktjuvar osv. Utöver det tillkommer utöver den avgift som vanligtvis finns på uttagsautomaterna exempelvis en ATM.

exchange
Valutapåslag

Valutapåslagsavgiften brukar vanligtvis vara mellan 1.5-2% vid köp och uttag utomlands. Ofta så märker man inte att det tillkommer ett valutapåslag eftersom att det inte syns på uttaget som en avgift. Det finns dock kreditkort som helt har valt att inte ha med denna växlingskostnad och några som har lite lägre. Om du handlar mycket utomlands för lite större summor kan det även vara värt att välja ett kreditkort med lite lägre valutapåslag.

Årsavgift

Om man inte använder resekortet så tätt så kan det vara en fördel att välja ett med en låg årsavgift.

Ett exempel på detta är Bank of Norwegian Mastercard. Oftast är det dock en balans mellan att välja ett kreditkort med låg årsavgift och bra förmåner. Det finns emellertid många kort som är relativt billiga men ändå har bra förmåner.

Concierge Service

På vissa kreditkort, mestadels för de som har en årsavgift som är lite högre och marknadsför sig själv som premium ingår concierge service. Detta betyder att du har tillgång till service eller som Danske Bank skriver ”En butler i telefonen som hjälper dig både i vardagen och på resan”. Servicen kan variera i vid vilka tillfällen man kan använda dem men vanligt är att det ingår hjälp om t.ex. kortet skulle försvinna och man behöver tillgång till kontanter.

På de exklusivaste kreditkorten där det krävs att man handlar för lite mer kan det till och med ingå restaurang reservationer, om du vill ha ett hotell i Kairo eller skicka hem blommor till en kompis på deras födelsedag och många andra saker. I de absoluta premium segmenten går det att boka allt från fotbollsmatcher till en flaska champagne på stranden. Utifrån våra erfarenheter är concierge servicen ofta väldigt underanvänd vilket är konstigt då den vid många tillfällen kommer med kortet och du endast betalar för det conciergen utfört eller köpt och inte servicen i sig.

concierge
Lounge

Många kreditkort har ett erbjudande om lounge access med i villkoren. Vissa går att använda i Skandinavien för att komma in på loungen medan andra resekort är noga med att täcka större delen av världen. Till somliga kort tillkommer också avgift för att gå in i lounge avdelningarna men gör det fortfarande billigare än att gå in utan. En tumregel är att de mer internationellt erkännande korten har en bättre access än de andra och att de kreditkort som tillhör premium segmentet är bättre när det kommer till detta. Om du reser ofta med företaget så kan det ett kort som har en bra Lounge access vara utmärkt då det oftast är ett lite trevligare område där det finns tillgång till tilltugg eller mat och tidningar.

Reseförsäkring

Att det ingår en bra reseförsäkring är A och O när det kommer till resekort. Ett kreditkort som har en bar reseförsäkring hjälper till både före under och efter resan. Om någon i familjen blir sjuk eller om det uppkommer några andra problem så går det att om resan köpts med ett kreditkort att utnyttjad avbeställningsskydd.

Under resan hjälper resekortet till om det blir något strul såsom att väskan blir försenad eller något annat. Dessutom ingår i stort sett alltid ett generöst skydd då man hyr bil på resan och utöver detta så hjälper kreditkortet till med försäkring utöver hemförsäkringen. Med andra ord så kan det vara riktigt bra att boka en majoritet av kostnaden på ditt resekort.

Bonusprogram med resekort

I stort sett alla kreditkort har ett bonusprogram. När det gäller resekorten så finns det oftast en bra bonus skillnaden är dock att bonusprogrammet på resekortet i många fall endast går att använda på flygbolagets resor. Ett exempel på detta är att Norwegians kreditkort som företaget kallar för CashPoints. Där får man 1 % bonus vid alla varuköp men inte finansiella tjänster eller drivmedel. Du får även extra bonuspoäng när man beställer flygresor med kortet och en rabatt på vissa resor.

gift
Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan det vara relativt lönsamt att ha ett kreditkort som är väll anpassat för att resa. Dels kan det komma väll till hand om man har otur och råkar ut för en olycka eller bagaget kommer försent då det behövs en försäkring. Det kan också i längden bli lönsamt att ha kortet då det ofta ingår rätt så bra bonusar när du köper resan via flygbolagets hemsida.

För dem som tänker på att skaffa ett kreditkort till när de är ute i världen så bör man tänka på en sak och det är om du tänker flyga med samma bolag eller inom en viss grupp. Detta eftersom att kreditkorten från flygbolagen oftast är bundna. En annan sak som kan vara värt att tänka på är att

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Resekort

4.6 (91.76%) 34 vote[s]



Bäst Kreditkort