Santander Bank

Santander Bak har 3 gånger de senaste 10 åren blivit utsedd till världens bästa bank. Med populära kortet Santanders Mitt kort+ Mastercard får du tillgång till många av kreditkortets fördelar!

santander bank kreditkort

Vilket kort passar dig?

Santander Consumer Bank har två olika bankkort att välja mellan, Santander Mitt kort + Mastercard och Mitt kort trygga köp. Kreditkortet erbjuder bäst förmåner och riktar sig speciellt till dig som vill ha ett resekort med bra villkor.

Santander Mitt kort+ Mastercard

santander mitt kort plus

4 out of 5 stars

För dig som vill ha ett bra kort till vardags och på resan är Santander Mitt kort+ ett bra alternativ. Kortet har en låg årsavgift och en bra kompletterande reseförsäkring för sin prisklass med en betydligt högre ersättning än de flesta liknande kreditkorten. Dessutom saknar Santander mitt kort+ helt ett valutaväxlingspåslag vilket är ovanligt bland kreditkorten och du får tillgång till många rabatter och erbjudanden med kortet.

Krav: minst 20 år, minsta månadsinkomst 9 167 kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 195 kr/år
Ränta 14.95 %
Effektiv ränta17.55 %
Räntefria Dagar Upp till 54 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp0 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vad är fördelarna med Santander kreditkort?

Om du vill ha ett kreditkort med bra erbjudanden, återbäring och ett kort som är bra på resan så är Santander Mitt kort+ ett riktigt bra alternativ.

Reseförsäkring

En bra reseförsäkring som betalar ut ett högre belopp än de flesta andra kreditkorten i samma prisklass. Här ingår också självriskeliminering på hyrbilen vilket är riktigt bra.

Ingen Valutaväxlingsavgift

Kortet saknar helt ett valutaväxlingsavgift och detta gör att det är ett bra kort på resan eftersom att du kan göra betalningar utan att behöva tänka på extra kostnader.

Återbäring

Återbäring som gör att du enkelt kan få pengar tillbaka när du handlar online med över 200 webbutiker anslutna. Pengarna trillar in på ditt kortkonto, du kan få upp till 25 % återbäring på alla köp plus mängder av unika erbjudanden.

Räntefria Dagar

Santander Mitt kort+ erbjuder upp till hela 60 dagar räntefri kredit. Ett lån av pengar under 3 månader utan någon ränta alls vilket är väldigt konkurrenskraftigt jämfört med andra kort på marknaden.

Santander Bank Bonus

Det finns flera anledningar till varför Santander Mitt kort+ kan vara ett bra kreditkort för dig. En av fördelarna med kortet är att du får tillbaka återbäring när du handlar via ditt Santander kort men du får också tillgång till en mängd rabatter.

Rabatt

När du använder ditt Santander Mitt kort+ för att köpa saker online bör du alltid hålla koll på om det ingår en rabatt. I Santanders Min Shop kan du få tillgång till på många butiker med en rabattprocent på upp till 60 %.

Återbäring

På samma sätt som du kan få rabatter kan du också få återbäring via kreditkortet. I över 200 onlinebutiker ingår återbäring på upp till 25 % när du handlar på ditt Santander kort. Genom att registrera ditt kort på Santanders hemsida går det sedan att antingen få tillgång till återbäringen via deras shop eller installera ett tillägg i din webbläsare som påminner dig när du är inne på sidor som ger återbäring så att du aldrig missar detta.

  • Exempel på återbäring: Sommarrea – 40% på hela butiken online! Gäller t.o.m. 8 juli. Kombineras med 7% återbäring (Björn Borg)

Mastercard Priceless

Eftersom att Santander Mitt kort+ är ett MasterCard kort har du också tillgång till Mastercard Priceless som erbjuder mängder av rabatter på aktiviteter och resor runt om i världen.

gift

Santander Bank Försäkring

Som många andra kreditkort har även Santander mitt kort+ en kompletterande kort reseförsäkring. Det som skiljer sig mot många av de billigare kreditkorten är att Santanders försäkring täcker i stort sätt samma saker men till ett något högre belopp. Nedan följer en lite mer detaljerad beskrivning av försäkringarna som tillkommer när du handlar med kortet. Tänk bara på att du måste betala minst 75 % av resan med ditt kreditkort för att försäkringen ska gälla.

travel (1)

Reseförsäkring

Avbeställningsskydd

Vid akut sjukdom, olycksfall, dödsfall, brand eller annan oförutsedd händelse i hemmet går det att som mest få ut 45 000 kr per försäkrad och 90 000 kr per kort i avbeställningsskydd. För att skyddet ska gälla får inte resan vara påbörjad och hyr du en stuga så ska inte hyresperioden ha börjat.

Personförsening

Om du åker med allmänt färdmedel så som flyg, tåg , båt eller buss och ordinarie ankomsten är försenad med mer en 4 timmar utgår en ersättning om 600 kr per försäkrad max 2400 kr per kort. Vid 8 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och 4000 kr per kort. Vid 24 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och ytterligare 4000 per kort. Tänk bara på att förseningen ska styrkas med intyg från transportbolaget.

» 4 timmar utgår en ersättning om 600 kr per försäkrad max 2400 kr per kort.

» Vid 8 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och 4000 kr per kort.

» Vid 24 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och ytterligare 4000 per kort.

Försenat Bagage

När ditt bagage har blivit försenat i mer än 6 timmar går det att ansöka om ersättning upp till 4000 kr per försäkrad och 10 000 kr per kort. Detta måste styrkas med kvitto och inköpen måste ha gjorts innan baggagen anlänt. Det är viktigt att det går att motivera inköpen vilket betyder att köp så som kläder, hygienartiklar och mer än 48 timmar försenat går det att få ytterligare 5000 kr per person och 15 000 kr per kort.

Outnyttjade aktiviteter under resan

Om resan sträcker sig i mer än 2 övernattningar och sjukdom, försening eller stulen utrustning inträffar kan ersättning betalas ut för aktivitet som inte kunnat nyttjas, ex hyra av utrustning. Som mest ersätts 2500 kr per person och 10 000 kr per kort.

Självriskskydd hem/villaförsäkring

Skulle något hända med den försäkrades bostad i Sverige och skadan är högre än självrisken lämnas en ersättning på självrisken av hemförsäkringen med upp till 10 000 kr

Olycksfallsförsäkring

Denna försäkring täcker inte vårdkostnader utan betalas ut om det uppstår medicinsk invaliditet.

» 0-64 år upp till 2 000 000 kr

» 65+ upp till 1 000 000

Självriskeliminering hyrbil

Om du skulle råka ut för en olycka med hyrbilen som är hyrd på en auktoriserad firma täcker kortet detta med upp till 15 000 kr. Detta är en populär försäkring då det ofta blir dyrt att teckna hyrbilsbolagens egna självriskelimineringar.

Santander Bank Kredit & Ränta

Kredit

Med Santander Mitt kort+ går det att ansöka om upp till 100 000 kr i kredit. Denna kan bli mindre då banken först gör en kreditprövning för att se dem ekonomiska förutsättningarna hos personen som ansöker om kredit. Det går dock under hela avtalsperioden att ansöka om ett högre kreditbelopp. Det går att välja hur mycket skuld du vill låta gå över till nästa period men då tillkommer en räntan. Som minst måste du betala 1/24 av den totala skulden på kontot vid varje fakturaperiod med minst 150 kr.

Ränta

Med Santander Mitt kort+ går det att få upp till 60 dagar räntefri kredit. Detta är bra eftersom att du i stort sätt lånar pengar från banken utan att betala någon ränta. Efter 60 dagar utgår en ränta om 14.95 %, om man också räknar med andra avgifter och alla kostnader som är associerade med att använda krediten så blir den effektiva räntan 17.55 % vilket är strax under genomsnittet på vår sida.

» Ränta: 14,95 %

» Effektiv ränta: 17,55 %

ranta

Santander Bank Avgifter

Beroende på vilket American Express kort du väljer tillkommer olika höga avgifter. Betalkorten har en årsavgift på mellan 600 – 5000 kr, och kreditkorten 0 – 4000 kr beroende på vilken klass du väljer. På detta tillkommer även vissa andra avgifter såsom valutapåslag ochuttagsavgift.

Valutapåslag

Betalkortet har ett valutaväxlingspåslag som är 0 %. Detta är riktigt bra då de flesta kreditkorten har ett valutaväxlingspåslag om ca 1.5 – 3 %. Tillsammans med försäkringen innebär det att Santander mitt kort+ är ett bra kort att ha på resan.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kreditkortet är 3 % vilket betyder att det kommer vara en avgift för att ta ut på hela beloppet. Kostnaden blir som minst 35 kr. För den som gillar att använda kontanter utomlands gäller det därför att planera sina uttag för att undvika extra kostnader. Det finns kreditkort som inte har någon uttagsavgift men då brukar försäkringarna och villkoren vara något sämre.

Om Santander Bank

Santander har mer än 1.3 miljoner kunder i Norden och fortsätter att växa. Det är också en av Europas största banker och har med 117 miljoner kunder. Företaget har 3 gånger de senaste 10 åren blivit utsedd till världens bästa bank.

Santander har två bankkort, Mitt kort + och Mitt kort trygga köp. Med Santanders Mitt kort+ MasterCard får du tillgång till många av kreditkortets fördelar. Bland annat ingår en kompletterande reseförsäkring med aktivitetsskydd, 0 % valutapåslag upp till 60 dagar räntefritt samt tillgång till Santanders återbäringsshop där upp till 60 rabatt och 25 % återbäring ingår.

Företaget har 3 gånger de senaste 10 åren blivit utsedd till världens bästa bank

Santander Bank Sammanfattning

Santander Mitt kort+ är sammanfattningsvis ett bra kort för den som gillar att resa. Då kortet helt saknar valutaväxlingspåslag tillkommer inga extra kostnader vid köp utomlands. Dessutom ingår en väldigt bra kompletterande försäkring i förhållande till kortets årsavgift och andra kort i samma klass. Santander har helt enkelt ett bra kort för dig som vill ha ett kreditkort till vardagen men inte vill betala en allt för hög årsavgift.

Krav för att ha ett Santander kreditkort:

  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej arbetslös
  • Minsta månadsinkomst 9 167 kr

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Santander Bank

4.1 (82.22%) 27 vote[s]santander consumer bank logo
Bäst Kreditkort