Preem

Preem Mastercard är ett kreditkort som kommer med flertal förmåner när du använder bensinkortet. Upp till 25 öre/liter rabatt på drivmedel och 0,5 % bonus på köp utanför stationerna. Dessutom erbjuder Preem både sparränta och mängder av kampanjerbjudanden.

preem mastercard login

Vilket kort passar dig?

Ett Preem Mastercard riktar sig till alla som vill ha ett bensinkort med förmåner så som bonus, sparränta, försäkringar och självklart drivmedelsrabatt. Kreditkortet kommer utan årsavgift och är ett självklart val för dig som vill spara pengar när du tankar.

Preem Mastercard

preem kreditkort

4.5 out of 5 stars

Preem Mastercard är ett av de populäraste bensinkorten i Sverige tack vare förmånliga villkor och utbrett antal tankstationer. Ett gratis kreditkort med fokus på drivmedel, men som inkluderar allt från reseförsäkring, Preem Mastercards “Tanka-Fel-Försäkring” till 0,5 % bonus på köp.

Drivmedelsrabatten är 25 öre/l på bemmande stationer och 10 öre/l på automatstationerna. En anselig summa kan sparas in och med 39 räntfri dagar behöver du inte oroa dig över ränta på din samlade månadsfaktura.

För dig som även vill kombinera sparande har Preem i samarbete med Ikano valt att erbjuda en 1,60 % hög sparränta på ett tillgodobelopp på upp till 15 000 kronor.

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar, ej arbetslös eller student.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 17.65 %
Effektiv ränta22.07 %
Räntefria Dagar 56 dagar
Kreditgräns Upp till 50 000 kr
Uttagsavgift2 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp2.5 %
Sparränta1.60 %
Avi och administrationsavgift 0 - 25 kr
Bonus0.5 %

Vad är fördelarna med Preem Mastercard kreditkort?

För alla som har en bil är Preem kreditkort ett givet alternativ. Vilka fördelar kommer med ett bensinkort från Preem? Flera typer av erbjudanden, rabatter och försäkringar – helt kostnadsfritt!

Drivmedelsrabatt

Preem Mastercard drivmedelsrabatt uppgår till hela 25 öre per liter om du tankar på en bemannad bensinstation, vilket är 10 öre/l mer i rabatt än konkurrenterna. Automatstationer ger dock 10 öre/l i rabatt vilket är mer standard. Din rabatt dras direkt från fakturan vilket gör det väldigt smidigt.

Försäkring

Kom föreberedd med en kompletterande reseförsäkring via Preem Mastercard. Väljer du att betala minst 75 % av din resekostnad med kreditkortet får du en kompletterande reseförsäkring. Dessutom ingår Preem MasterCards Tanka-Fel-Försäkring som räddar dig om du av misstag tankat fel.

Bonus

Gillar du bonus på dina köp? Med Preem kreditkort ingår en 0,5 % bonus på det handlade beloppet. Vare sig du är i Sverige eller utomlands gäller kreditkortsbonusen. Utbetalningen sker var tredje månad om bonusen uppgår till minst 50 kronor.

Sparränta

Preem Mastercard kommer med en sparränta som för närvarande ligger på 1,60 procent, med ett tillgodobelopp upp till 15 000 kronor. En ränta som kalkyleras ut dagligen och betalas ut i januari perfekt när ekomomin behöver en boost.

Preem Mastercard Bonus

Preem Mastercard erbjuder likt många andra bensinkort ett lojalitetsprogram i form av ett speciellt bonussystem. Preems bonus fungerar som en cashback där du får en viss summa tillbaka beroende på hur mycket du spenderar med ditt kreditkort. En uppskattad bonuscheck som trillar ner i brevlådan fyra gånger per år.

Bonus med Preem Mastercard

Om du väljer att handla med ditt Preem Mastercard kommer bonusen på 0,5 % direkt att räknas på inköpet, vare sig det är i en butik i Sverige, Europa eller utomlands. Bonusen från Preem är upplagd utifrån vilken kreditgräns du valt.

Exempelvis om du har du valt den lägre kreditgränsen på 25 000 kr ligger ditt bonustak på 125 kr i bonus per månad. Det är en summa som liknar de andra bensinkortens lojalitetsprogram. Under ett år blir det dock en relativt bra bonus från Preem. Med högre kreditgräns ökar bonustaket, överstiger bonusen 500 kr sätts den in på ditt kreditkortskonto.

Preem Mastercard Bonuscheck

För att få bonusen utbetald behöver du komma upp i minst 50 kronor i intjänad bonus. Uppnår du summan kommer utbetalningen ske fyra gånger per år. Preem skickar då ut en bonuscheck hem till dig tillsammans med din månadsfaktura. Om du valt e-faktura som betalningsalternativ får du den separat hemskickad. Samtliga bemannade Preemstationer tar emot bonuscheckar för inlösning. Värdechecken är giltig i minst två månader från att du får den hemskickad.

Preem Mastercard bonus utbetalning:

  • Februari
  • Maj
  • Augusti
  • November

Preems Specialerbjudanden

Bonusen gäller överallt förutom när du handlar på Preems stationer. Vad får du istället som bonus? Först och främst drivmedelsrabatt på upp till 25 öre/l men också speciella erbjudanden varje månad. Tänk på att köp hos konkurrenter som Circle K, Shell och OKQ8 inte kommer ge dig bonus, vilket är standardvillkor.

preem mastercard bonus symbol

Preem Försäkringar

En av de största anledningarna till att skaffa ett bensinkort med kredit är försäkringsfördelarna. Preem är inget undantag, via ett samarbete med Ikano och ERV är kreditkortet laddat med flera typer av populära försäkringar.

Preem Mastercard Försäkring

Hur ser försäkringsskyddet ut hos Preem? Följande typer av försäkring ingår eller kan läggas till:

  • Kompletterande reseförsäkring
  • Tanka-Fel-Försäkring
  • Tillval Betalskydd

Kompletterande reseförsäkring med Preem Mastercard

Reseförsäkringen som ingår är precis vad det låter, en försäkring till resan för dig som betalat 75 procent eller mer av din resa med kreditkortet. En trygghet för många som inte har en vanlig reseförsäkring och ett komplement för dig som redan har.

preem mastercard kreditkort försäkring

Preem Bagageförsening

Försenat bagage är ingen rolig upplevelse. Ersättning från Preem Mastercard läggs ovanpå den ersättning du redan får av flygbolaget. Är bagaget försenat 6 timmar får du 1 000 kr per person upp till 3 000 kr per kort. Vid längre bagageförseningar på 48 timmar är ersättning 2 000 kr/person och 6 000 kr/kort. Tänk på att alltid spara kvitton!

» 6 timmar försening 1 000 kr/person och 3 000 kr/kort

» 48 timmar försening 3 000 kr/person och 6 000 kr/kort

Självriskskydd med Preem Mastercard

Skulle det ske en olycka i ditt hem eller om det uppstår en skada på din bil när du är på resande fot finns ett självriskskydd.

Överstiger skadorna hemförsäkrings-självrisken kan du få upp till 10 000 kr i ersättning. En trygghet för dig som vill slippa höga självrisker.

» Upp till 10 000 kr i ersättning

Preem Avbeställningsskydd

I reseförsäkringen hittar du avbeställningsskydd (skippa avbeställningsförsäkringar dyra tillägg när du bokar resor). Skyddet täcker upp till 15 000 kr per person och ger dig ett maximalt skydd på hela 45 000 kr per kort. Ett väldigt uppskattat tillägg för dig som vill komma undan tilläggsalternativ som resebolagen erbjuder.

» Upp till 15 000 kr/person

» Max 45 000 kr/kort

Förseningsskydd

Försening av allmänt färdmedel vid avresa är en annan bra reseförsäkring att ha tillgång till. Vänd en tråkig upplevelse till en ekonomisk fördel, få upp till 1000 kr/person med maxtak på 4000 kr per/kort.

Förseningskyddet från Preem blir ofta en bonus ovanpå det skydd du får via EU när t.ex. flygresor är försenade.

» Upp till 1 000 kr/person och 4 000 kr/kort vid försening av allmänt färdmedel

Preem Mastercards Tanka-fel-försäkring

Ibland är tankarna någon annanstans och valet av drivmedel blir fel. Skulle olyckan vara framme och fel bränsle hamnar i tanken finns försäkringen redo. Sanering av bilens bränsletank, bränslesystem och bränslefilter ingår. Ersättningstaket är 3 000 kr per skada utan självrisk. Tanka fel försäkringen aktiveras om du betalat hela summan av drivmedlet med ditt Preem kreditkort.

Tillvalsförsäkring – Betalskydd om du blir sjukskriven

Preem Mastercard erbjuder via Ikano Bank ett tillval som heter betalskydd. Har du betalskydd som tillval får du hjälp med dina månadsbetalningar hos Preem om du blir sjukskriven eller arbetslös. Blir du sjukskriven på minst 50 % eller mer eller arbetslös (vid dödsfall går försäkringen in och täcker hela skulden) får du med andra ord välbehövlig hjälp.

Kostnaden för tillvalet är 0,75 % av den totala skulden per månad. Till exempel är skulden 500 kr per månad blir kostnaden för tillvalet 3,25 kr per månadsbetalning. För mer information om hur försäkringen funkar och fullständiga villkor kan du ringa Ikanos kundtjänst på telefonnummer 0476 – 58 71 40.

Preem Ränta & Kredit

Kredit

Preem Mastercard är inte bara ett bra bensinkort utan kommer även med en kredit. Beviljat kreditutrymme för Preem Mastercard varierar mellan 5 000 till 50 000 kr. Det går alltid att kontakta kundtjänsten för en förfrågan om höjd kredit eller ändrad kreditgräns. Jämfört med andra bensinkort är kredittaket relativt lågt. För dig som vill ha högre kredit rekommenderar vi Shell kreditkort eller Circle K bensinkort.

» Preem Mastercard kreditgräns: 5 000 upp till 50 000 kr

Hur fungerar Preem Mastercards kredit?

Precis som ett vanligt kreditkort har du räntefria dagar, med Preem gäller 39 räntefria dagar till ditt förfogande. Allt som handlas via kortet hamnar sedan på en kreditkortsräkning som skickas ut en gång i månaden. På denna faktura framgår hur mycket den totala skulden är och vad du behöver betala. Betalar du räkningen inom förfallodatumet tillkommer inga avgifter, ingen ränta eller andra kostnader.

Exempel på räntekostnader

Har du inte möjlighet att betala fakturabeloppet kommer resterande summa läggas på till kommande månader, då tillkommer en årsränta på 17,40 % samt en aviavgift på 19 kr per avi. Som exempel, har du en skuld på 10 000 kr för delbetalning under 12 månader blir din månadskostnad 1094 kronor (inklusive amortering, ränta och aviseringsavgift). Ditt totala återbetalningsbelopp skulle så fall bli 11 094 kronor.

» Ränta: 17,65 %

» Effektiv ränta: 22,07 %

Preem Mastercard Delbetalning

Delbetalning är ett annat populärt alternativ som Preem erbjuder. För större inköp kan det vara smidigt att dela upp betalningen. Betala i den takt som passar dig med en av flera delbetalningslösningar som finns med Preem kreditkortet.

När du delar upp betalningen i mindre tillkommer en månadsränta på 1,40 %, en effektiv årsränta på 29,23 % och en aviseringsavgift på 25 kr. Lägsta summan för delbetalningen är 5 % per månad av din totala skuld.

Det finns också räntefria alternativ om du handlar för minst 2 000 kr. Då kan du dela upp summan på 4 eller 10 månader räntefritt. Extrakostnader är uppläggningsavgift på 195 kr samt 25 kr/mån för avi. En smart kalkylator hittar du på Preems hemsida om du vill räkna på totala summor vid delbetalning.

Sparränta

Preem Mastercard sparränta växer dina pengar om du väljer att betala in extra. Om du t.ex. väljer att betala in 10 000 kr när aktuell skuld endast är 1 000 kr, vilket ger ett plussaldo av 9 000 kr. Aktuell årlig sparränta är 1,60 procent vilket baseras på pengar du har innestående på ditt konto.

Ditt tillgodobelopp är som högst 15 000 kr och räntan beräknas dagligen med en utbetalning i januari månad. Inlåningsräntan via Preem Mastercard jämfört med vanliga sparkonton hos banker är betydligt högre vilket är en stor fördel. Ditt sparkonto omfattas automatiskt av den statliga insättningsgarantin.

preem mastercard kredit

Preem Avgifter

Preem Mastercard kommer utan årsavgift och är helt gratis att ansöka om. För att slippa administrativa avgifter rekommenderar vi att du använder autogiro eller e-faktura. När det kommer till avgifter finns det likt andra kreditkort vissa påslag och extra avgifter som tillkommer, bland annat om du är utomlands.

Valutapåslag

Preem Mastercard har valt en valutaväxlings avgift på 2,5 % vilket är liknande valuta påslag som konkurrerande kreditkort. Vad innebär valutaväxlingspåslag? Det betyder att samtliga betalningar eller uttag av kontanter som görs utomlands kommer debiteras med denna summa. Räknar du på det blir kostanden 2,50 kr per 100 kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på Preem Mastercard är 2 % av uttagsbeloppet. Det är något lägre än vad andra bensinkort har i uttagsavgift. Lägsta servicekostnad för uttagsavgiften är 35 kr. Det går med andra ord utmärkt att göra uttag med kreditkortet från Preem, men du bör ha i åtanke att en viss extra kostnaden kommer läggas till.

Preem Frågor och Svar

Det går att betala räkningar med Preem Mastercard. Via “mina sidor” hos Preen kan du betala räkningar smidigt utan några extra avgifter. Bra att känna till dock är att betalningar via tjänsten Betalo inte är bonusgrundande.

Det går att höja kreditgränsen med Preem Mastercard. Enklaste är att kontakta Ikano (samarbetspartnern) kundtjänst på telefon 0476- 58 71 40. Är ni är två kontoinnehavare till kreditkortet måste båda godkänna en höjning av krediten.

Med kreditkortet kan du handla på över 35 miljoner försäljningsställen. När du är utomlands, tänk på att det tillkommer en avgift på 2 % av beloppet vid uttag (minst 35 kr per uttag) samt en valutapåslagsavgift om 2,5 %.

Mastercard erbjuder ett förmånsprogram som heter Mastercard Priceless. För alla som har Preem Mastercard ingår detta förmångsprogram som ger allt från rabatter till mängder av erbjudanden runt om i världen. Nöje, resor och matupplevelser är ett handplock av allt som finns i Mastercard Priceless utbudet.

Om Preem

Hela 80 % av den svenska raffinaderikapaciten och 30 % av den nordiska kommer från Preem – Sveriges ledande drivmedelsbolag. Preem har miljöanpassade raffinaderier på västkusten, både i Göteborg och Lysekil. Hur många stationer finner du i landet? Svaret är cirka 570 tankställen för allt inom privat- och yrkestrafik.

Drivmedelsförsäljningen av bensin, diesel, eldningsoljor och smörjoljor sker alla via deras egna kanaler. Företaget är en av Sveriges största exportföretag med omsättningen pål 66 miljarder kronor och över 1 600 anställda.

Preem Mastercard är ett samarbete med Ikano Bank, en pålitlig och populär bank i Sverige. Försäkringar tillkommer via samarbeten med förutom Mastercard även ERV, en av marknadens ledande reseförsäkringsbolag.

Preem Mastercard Sammanfattning

Preem Mastercard är ett av det bästa bensinkorten på den svenska marknaden. Ett kreditkort som kommer utan årsavgift men med flera fördelar. Drivmedelsrabatten är bäst på marknaden med sina 25 öre/l på bemannade stationer. Kompletterande reseförsäkringen, tanka-fel-försäkring och betalskydd är i spetsen av reseförsäkringar för bensinkort.

Ytterligare kampanjer och Preem bonussystem med 0,5 % cashback är en stor fördel. Dessutom har du en sparränta samt delbetalningsmöjligheter som är populärt. Överlag ett väldigt gedigt kreditkort med självklar fokus på bensin och drivmedel.

Krav för att ha ett Preem Mastercard kreditkort:

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej student eller arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Preem

4.6 (92.38%) 21 vote[s]preem logotyp
Bäst Kreditkort