Ikano Visa

Ikano Bank grundades av familjen Kamprad och har i likhet med Ikea filosofin att ge de ”många människorna” ett bra alternativ i vardagen. Kortet marknadsförs som ett kreditkort med låg kostnad och bra rabatter.

Vilket kort passar dig?

Ikano Banks kreditkort är bra för dig som vill ha ett kreditkort utan årskostnad där en reseförsäkring ingår. Dessutom ges bonuspoäng på alla köp som genomförs med kortet.

Ikano Bank Kreditkort

Ikano Visa

4 out of 5 stars

Ikano Banks kreditkort är till för dig som vill ha ett kreditkort helt utan årsavgift. I bankkortet ingår reseförsäkring och det går att lägga till andra tilläggsförsäkringar så som betalskydd för den som blir sjuk eller oväntat arbetslös.

Bonusprogram tillåter dig att samla bonus på alla köp. 1 bonuspoäng ges per spenderad krona. Bonusen kan sedan användas för att få avdra på din kreditkortsfaktura.  Kreditkortet är helt enkelt till för dig som vill ha ett kort till vardags eftersom du får bonus på alla dina vardagliga köp.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, minst 8333 kr i månadsinkomst, saknar betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 14.80 %
Effektiv ränta19.28 %
Räntefria Dagar Upp till 56 dagar
Kreditgräns Upp till 60 000 kr
Uttagsavgift2 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.5 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 25 kr

Vad är fördelarna med Ikano Bank kreditkort?

Ikano Bank är ett allround kort med flertal fördelar. Eftersom kortet inte har någon årsavgift sparar du in redan vid ansökan. Lägg därtill på fördelaktiga villkor med reseförsäkring, indivudell delbetalning och ett populärt rabattprogram.

Ingen Årsavgift

Ikano Bank Kreditkort VISA är helt gratis, ingen årsavgift alls. Perfekt för dig som vill ha ett kreditkort med låga avgifter utan att gå miste om bra erbjudanden. För även om det är 0 kr i årsavgift erbjuder Ikano väldigt förmånliga villkor.

Bonus

Med Ikano Visa kan du samla bonus på alla dina köp. 1 bonuspoäng ges per spenderad krona. Bonusen kan sedan användas för att dra av kostnader på din kreditkortsfaktura.

Reseförsäkring

När du betalar minst 75% av resan med ditt Ikano Kort ingår en reseförsäkring utan kostnad. Den inkluderar bland annat avbeställningsskydd för dig och din familj, ersättning vid försening av bagage och försenad avgång.

Individuell Delbetalning

Ikano Bank ger dig möjlighet att delbetala alla dina köp efter behov och förutsättningar. Du väljer själv hur mycket du vill betala in varje månad när du får din faktura. En inbetalning måste dock vara minst 100 kr och motsvara 5 % av ditt använda kreditbelopp.

Ikano Bank Bonus

En av de största anledningarna till att välja Ikano Visa är på grund av kortets bonusprogram som ger bonus på alla köp.

Bonus

Ikano Visa ger bonus på alla köp. Varje spenderad krona genererar 1 bonuspoäng. När din bonus når 25 000 poäng dras 100 kr av från din nästkommande kreditkortsfaktura. Du har möjlighet att samla in lika mycket poäng per månad som motsvarar din kreditgräns. En kreditgräns på 15 000 innebär således att du kan samla in 15 000 poäng i månaden. Poäng kan samlas på alla köp som genomförs med kortet förutom kontantuttag och betalning som genomförs via Betalo.

bonus ikano

Ikano Bank Försäkring

För att vara ett gratis kreditkort så har Ikano Bank relativt bra försäkringar. Om du betalar minst 75 % av resan med kortet ingår en reseförsäkring som inte kostar något extra. I reseförsäkringen finns bland annat avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och ersättning för försening. Likt många andra kreditkort som är gratis är ersättningsnivån på reseförsäkringen något lägre än de kreditkort som man betalar en högre årskostnad på.

travel (1)

Reseförsäkring

» Avbeställningskydd: Högst 15 000 kr per person och 45 000 kr per familj

» Självrisksksydd: Hem och bilförsäkring med max 10 000 kr

» Baggageförsening: 1000 kr vid 6 timmar försening och 2000 kr vid 48 timmar

» Försening av allmänt färdmedel: 500 kr vid 4 timmar och 1000 kr vid 8 timmar försening

Betalskyddet

Betalskyddet är en försäkring som går att lägga till på kortet om du vill vara skyddad i händelse av arbetslöshet eller sjukskrivning. Då kan försäkringen ersätta ett belopp som motsvarar din snittskuld på kreditkortet de senaste 12 månaderna. Försäkringen ersätter max 100 000 kr och det finns vissa undantag i avtalet som kan vara värt att titta på innan du tecknar detta.

» Tilläggsförsäkring i händelse av arbetslöshet eller sjukskrivning

Ikano Bank Kredit & Ränta

Kredit

Ikano Bank erbjuder en kredit upp till 60 000 kr och allt som har betalats med kreditkortet faktureras i slutet av varje månad. Man kan som kortägare välja att betala hela summan varje månad eller en del. Minst måste dock 5% av skulden betalas av (minst 100 kr). Vid kortansökan väljer du att ansöka om ett kreditbelopp och sedan måste Ikano Bank godkänna detta. Det går att välja högsta belopp och sedan kryssa i att man ska få den krediten som är närmast möjligt.

Ränta

Ikano Kreditkort har 56 Räntefria dagar där ingen ränta tillkommer. Detta är bra då det fungerar i stort sätt som ett kostnadsfritt lån från banken. Om du planerar att använda krediten i en längre period än detta är det viktigt att veta hur hög räntan är och hur den förhåller sig till andra kreditkort på marknaden.

Den vanliga räntan på kortet är 14,80 % medan den effektiva räntan vilket är den egentliga kostnaden för att använda krediten är 19,28 %. I förhållande till andra kreditkort är detta varken högt eller lågt. Ikano Banks kreditkort ligger i mitten av korten på sidan.

» Ränta: 14,80 %

» Effektiv ränta: 19,28 %

ranta

Ikano Bank Avgifter

En av Ikano Banks kreditkorts största fördelar är att det är gratis att ha. Du betalar alltså 0 kr i årsavgift på detta kreditkort vilket är riktigt bra. Andra avgifter som brukar vara viktiga att tänka på är uttagsavgift och valutaväxlingspåslag i utlandet. Vi förklarar dessa avgifter i detalj nedanför.

Valutapåslag

Valutaväxlingspåslaget är en växlingsavgift som tillkommer om du betalar eller tar ut kontanter i en annan valuta. Denna brukar vanligtvis vara mellan 1.5 – 3 %. Ikano Bank har en valutaväxlingsavgift som är 1.5 % vilket är relativt normalt. Det finns kreditkort på Bästkreditkort.com som har 0 kr i valutaväxlingsavgift så om man planerar att handla mycket i utlandet så är detta en avgift som är värd att ta i beaktning.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på Ikano Banks kreditkort är 2 % vilket betyder att på alla kontanter som tas ut tillkommer denna avgift ovanpå. Minst är avgiften 35 kr per uttag så om du planerar att ta ut mycket kontanter frekvent så kan den här avgiften vara viktig att tänka på. De flesta kreditkorten har en uttagsavgift, men det finns vissa där det är gratis att ta ut pengar i alla automater.

Om Ikano Bank

Ikano Bank har varit verksam sedan 1995 och har idag ca 600 medarbetare. Ikano Bank erbjuder ett kreditkort, Ikano Kort som är marknadsfört som ett ”schysst kreditkort med låg kostnad och bra rabatter”. Det finns flera fördelar med kreditkortet och bland annat är kortet helt gratis, erbjuder ett av de bästa rabattprogrammen på marknaden samt en reseförsäkring.

Ikano Bank Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Ikano Banks kreditkort bra för dig som vill ha ett kreditkort utan årskostnad där en reseförsäkring ingår. Rabattprogramet som kommer med kortet är bland de bättre som vi har jämfört på sidan där rabatter i olika branscher tillkommer i olika månader.

Krav för att ha ett Ikano Bank kreditkort:

  • Minst 18 år
  • Boende i Sverige
  • Saknar betalningsanmärkningar
  • Månadsinkomst minst 8333 kr
  • Ej vikarie, student eller arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Ikano Bank

4.8 (96.92%) 13 vote[s]ikano-bank logotype
Bäst Kreditkort