Morrow Bank

Morrow Bank är en norsk bank som grundades 2014, deras erbjudande sträcker sig över konsumentkredit- och refinansieringstjänster utan säkerhet. Konsument Bank samarbetar med Komplett Group en av de stora inom näthandel, här ingår bland annat Komplett.se och Webhallen.

Morrow Bank

Vilket kort passar dig?

Kreditkortet Morrow Bank Mastercard är ett utmärkt bonuskort utan årsavgift speciellt anpassat för dig som handlar online. Utöver bonuspoäng kommer kortet med upp till 50 dagar räntefri kredit och en kreditgräns på 50 000 kr. För dig som reser är uttagen helt avgiftsfria vilket är ett stort plus.

Morrow Bank Kreditkort

Morrow bank

4.5 out of 5 stars

Morrow Bank kreditkort är relativt nytt kreditkort på marknaden. Kreditkortet kommer utan årsavgift vilket gör att kortet kvalar in i toppen för den som vill åt ett bra gratis kreditkort med schyssta villkor och fördelar.

Framförallt ligger fokus på bonuspoäng, här får du mellan 0,5 – 4 % bonus på dina inköp, upp till hela 2 000 kr/år. Bonusen omvandlas sedan till pengar som du kan handla för hos Komplett.se. Bonusprogrammet är bland de mest förmånliga på marknaden sett till antal bonuspoäng per krona.

Andra fördelar som kommer med Morrow Banks Mastercard är avgiftsfria uttag när du är utomlands vilket är väldigt populärt, valutapåslaget uppgår till 1,75 %. Vid ansökan går det att få upp till 50 000 kr i kredit med 50 räntefria dagar. Dessutom väljer du själv vilken pin-kod du vill ha till kreditkortet.

Krav: minst 20 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 21,40 – 24,90 %
Effektiv ränta24,90 %
Räntefria Dagar Upp till 50 dagar
Kreditgräns Upp till 50 000 kr
Uttagsavgift0 kr
Valutapåslag utlandsköp1,75 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vad är fördelarna med Morrow Bank kreditkort?

Varför välja Morrow Bank Mastercard? När du jämför kreditkort är det alltid bra att fundera hur ditt köpbeteende ser ut. Är du en person som handlar mycket, gärna online så är Morrow bank kreditkort ett riktigt bra alternativ. Allt från fri årsavgift, blipp-funktion till ett förmånligt bonusprogram finns inkluderat.

Bonuspoäng

Bonuspoäng är för många en av de viktigaste faktorerna när det kommer till ett kreditkort. För den som handlar mycket, speciellt online är Morrow Bank kreditkort ett utmärkt val. Bonuspoäng på alla inköp!

Ingen årsavgift

Kreditkort utan årsavgift betyder att du kan ta del av alla fördelar som kommer med kortet utan att spendera en krona på avgifter. Många kreditkort kommer annars med årsavgift på flera hundra kronor.

Kredit

Morrow Bank har valt ett kredittak på upp till 50 000 kr, en klar fördel för ett kort inom bonuskategorin. För ett kostnadsfritt kreditkort hamnar kortet på den övre skalan av kredit, dessutom kommer kortet med upp till 50 räntefria dagar.

Avgiftsfria uttag

Om du är ute och reser är avgiftsfria uttag en stor fördel. Annars blir det snabbt ett rätt mycket pengar i onödiga uttagsavgifter vilket är skönt att slippa. Avgiftsfria uttag är ovanligt hos bonuskort, det är till och med ovanligt bland resekreditkorten.

Morrow Bank Kreditkorts Bonus

Bonusprogrammet är ett slags cashback system som kommer i olika procentnivåer beroende på var du handlar. En sak som är säkert är att Morrow Bank erbjuder en kreditkortsbonus utöver de vanliga bonusprogrammen.

Lojalitetsprogram och bonuspoäng

Morrow Bank erbjuder ett bonusprogram som skiljer sig från mängden. Bonuspoängen som går att samla in är på en nivå som gör kreditkortet bland de absolut bästa på marknaden sett till värde. Det kanske inte är så konstigt i och med att kortet har ett tydlig bonuskort fokus.

» 1 krona = 1 bonuspoäng

Bonussystemet är väldigt simpelt, varje krona ger en bonuspoäng. Insamling av bonus är uppdelat i tre olika nivåer (0,5 – 4 % i bonuspoäng) beroende på var du väljer att handla.

Morrow Kreditkort Bonustabell

  • 4 % på alla köp hos Komplett.se
  • 1 % bonus på alla köp över 20 000 kr
  • 0,5 % bonus på övriga varuköp

Köp hos Komplett.se ger 4 % bonus

Den övre nivån ger dig 4 % bonus via samarbetet med Komplett.se, en av Sveriges största elektronikbutiker online. Som exempel, gör du ett köp hos Komplett.se på 1000 kr med Komplett Bank Mastercard får du hela 4 % bonusintjäning som motsvarar 40 bonuspoäng.

Få 1 % på alla köp av över 20 000 kr

När du gör inköp i butik eller online får du 1 % bonus då köpen är på minst 20 000 kr vilket fortfarande är nästan dubbelt så mycket som snitt bonusprogrammen. Det är med andra ord en generös procentsats jämfört med konkurrerande kreditkort. Bonusen kommer på alla köp online så länge webbplatsen är registrerad som e-handelsbutik av Mastercard.

0,5 % på alla övriga köp under 20 000 kr

På alla övriga köp som inte inkluderas av de två andra nivåerna ges 0,5 % bonus. Morrow Bank Mastercard ger med andra ord bonus på samtliga köp som görs via kortet. Då bör tilläggas att bonuspoäng runt 1 % fortfarande ligger i topp bland bonuskort och övriga kreditkort.

Maxtak på intjänad bonus

En nackdel med denna typen generösa bonusprogram är att det kommer med ett tak på intjänade poäng per månad. Hos Morrow Bank Mastercard kan du maximalt tjäna in 500 poäng per månad, och för en 12 månaders period är gränsen 2000 poäng.

Hur mycket motsvarar 2000 poäng? Varje poäng är värt 1 kr vilket betyder bonusen uppgår till 2000 kr som max. Det är dock en betydande summa för ett kreditkort som kommer helt utan årsavgift.

Använda bonuspoängen

Bonuspoängen går att använda hos Komplett.se som betalningsmedel. Poängen omvandlas till pengar som du sedan kan göra valfria inköp med. Komplett.se erbjuder allt från elektronik och vitvaror till skönhetsprodukter, en komplett e-handelsbutik helt enkelt. För dig som handlar regelbundet, speciellt på internet betyder det en årlig bonus på 2 000 kr att handla för hos Komplett.

Hela 15859 produkter att välja från

Morrow Bank Försäkring

Morrow Bank kreditkort erbjuder flera bra försäkringar för både resande och shoppande. Det är tydligt att e-shoppande är fokuset här då flera av försäkringarna gör det tryggare att handla online. Det erbjuds även möjligheten att teckna en betalförsäkring vilket rekommenderas för att ge dig som kortägare extra trygghet.

Reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring ingår automatiskt om minst 50% av resans värde betalas med kortet. Försäkringen täcker bland annat bagageförsening, olycksfall, förseningar och självriskskydd. Man är skyddad så fort man reser utanför norden i upp till 45 dagar och gäller för både kortägaren och tillhörande familj.

Köpskydd kreditkort

Denna försäkring säkrar belopp upp till 25 000 kr ifall de varor man handlat blir stulna eller tar skada under frakten. Denna försäkring är riktigt bra då Morrow Bank Mastercard är så inriktat på handlande online. Att veta att man är skyddad mot eventuella skador under frakten gör att man slipper oroa sig över ovarsamt hanterande av de varor man köpt vilket är ett stort plus för ett bonuskort.

Försäkring mot ID-stöld

Denna försäkring täcker upp eventuella kostnader för hjälp, rådgivning och juridisk assistans då man blivit utsatt för ID-stöld. Högsta ersättningsnivån för ID-stöld är i dagsläget 100 000 kr.

Betalningsförsäkring

Betalningsförsäkring är ett populärt tillval för dig som vill känna dig extra trygg om något oväntat sker. En betalningsförsäkring går in och täcker upp räntekostnader och andra tilläggsavgifter kopplat till kreditkortet i upp till 12 månader.

Kostanden för detta tillval är baserat på din utestående skuld, den ingår alltså inte i kreditkortet. Varje månad läggs det på 0,90 % av den utestående skulden om du väljer att lägga till betalningsförsäkring. Avgiften sker månadsvis och betalas via fakturan för kreditkortet.

Morrow Bank Kredit & Ränta

Ansökan och kreditgräns

1. Morrow Bank har en väldigt enkel ansökningsprocess som inkluderar ett fåtal standardsteg. För att göra ansökan och få en kreditgräns satt behövs bland annat information om inkomst, anställnings- och boendeform samt om det finns barn i hushållet.

2. Sedan kommer Morrow Bank att göra en kreditupplysning, en individuell bedömning samt titta på uppgifterna som lämnades in vid ansökan. Utifrån denna information kommer sedan ett godkännande eller avslag att bestämmas samt en kreditgräns utfärdad. Kreditkortet har en max kredit på 50 000 kr.

3. Alla inköp registreras och sammanställs till en månadsfaktura vilket ger en bra överblick på hur månadskostnader och betalning sett ut. Om hela fakturabeloppet betalas innan förfallodatum uppstår ingen ränta.

Morrow Bank kreditkortsränta

Morrow Bank kreditkort har 50 räntefria dagar, under denna period betalar du helt utan ränta eller andra avgifter. Viktigt att E-faktura är kopplat till kontot för att undvika pappersfaktura som kostar 35 kr i aviavgift. Efter 50 dagar tillkommer en ränta på 21,40% vilket är ungefär vad de flesta andra bonuskreditkorten ligger på.

Det finns dock ett undantag vilket är lite speciellt för Morrow Bank. Undantaget gäller vid kontantuttag, då kommer en räntekostnad att påbörjas från första dagen med en något högre räntenivå på 24,90 %.

» Ränteexempel delbetalning vid varuköp: Effektiv ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Totalt: 1 198 kr

Högre kreditgräns

Vill du ansöka om högre kreditgräns? Via “Mina Sidor” går det enkelt att ansöka om högre kreditgräns under rubriken “sök om utökad kreditgräns”. Här väljer du själv vilken kreditgräns du skulle vilja ansöka om. Svar får du på e-post inom 1-2 arbetsdagar.

ranta

Uppskjuten Betalning

Skjut upp din betalning 3, 6 eller 9 månader

Morrow Bank Mastercard erbjuder sina kunder att skjuta upp betalningen av enskilda varuköp räntefritt. Istället för att göra en delbetalning via andra avtal kan du på ett smidigt sätt betala vid ett senare skede när det passar ekonomin bättre. Tänk på att uppskjuten betalning gäller endast för det köp du väljer.

Skjut upp betalningen av dina köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader (du behöver meddela om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts).

3 månader = 249:-

6 månader = 329:-

9 månader = 449:-

kortavgift

Morrow Bank Kreditkorts Avgifter

Årsavgift

Morrow Bank kreditkort är helt gratis när det kommer till årsavgift. Inga årliga avgifter tas ut för detta kreditkort.

Valutapåslag

Valutapåslaget är en vanlig avgift som tillkommer när du gör ett uttag utomlands. Det är en växlingsavgift som banken tar för att ha växlat dina pengar till en annan valuta. Morrow Bank kommer med ett 1,75 %, strax under genomsnittet. Handlar du för 100 kr utomlands kommer totala kostnaden bli 101,75 kr, ett tillägg på 1,75 öre.

Uttagsavgift

Morrow Bank är i första hand ett bonuskort, trots det kommer kreditkortet helt utan uttagsavgift, både i Sverige och utomlands. Det bör ses som ett stort plus då kreditkort är väldigt vanligt att ta med på resor för att samla poäng men också som en säkerhet att betala med på hotell etc. Tänk på att uttagsgränsen är 10 000 kr per 30 dagar.

Aviavgift

Pappersfaktura kostar 35 kr samtidigt om E-faktura är gratis. Spara pengar, miljö och gör betalningen smidigare direkt via internetbanken är vår rekommendation.

resekort kredit

Om Morrow Bank

Morrow Bank är relativt nya på marknaden för konsumentkredit- och refinansieringstjänster. Finansinspektionen gav Komplett Bank koncession 2014 vilket var året som bankverksamheten startade.

Enligt Morrow själva vill det erbjuda kredit utan säkerhet med gynnsamma villkor. Företaget samarbetar med Komplett Group vilket kan ses som rätt naturligt. Komplett Group i sin tur äger flera av de ledande nätbutikerna i Skandinavien, så som Komplett.se och Webbhallen. Största delägaren i är Canica Invest som också är majoritetsägare i Komplett Group.

“Vi strävar efter att erbjuda den mest flexibla konsumentkrediten på marknaden med gynnsamma villkor. Nöjda kunder är en viktig del av vår verksamhet.”  – står att läsa på hemsidan.

Morrow Bank Kreditkort Sammanfattning

Det finns många anledningar att välja Morrow Bank kreditkort där framförallt lojalitetsprogrammet med ett väldigt förmånlig bonussystem sticker ut. Få kreditkort på marknaden med 0 kr i årsavgift kommer med ett bonusprogram likt vad Morrow erbjuder.

Lägg därtill en kredit på upp till 50 000 kr och 50 räntefria dagar tillsammans med fria uttag utomlands så kan vi inte annat en rekommendera detta kort. Speciellt för den som handlar mycket via e-handelsbutiker och vill ha ett bra bonuskort. En liten extra bonus är att du själv väljer vilken pinkod kortet ska ha.  De egentliga nackdelarna är att bonusen är kopplad till Komplett.se, samt att kortet har ett valutapåslag. Fördelarna väger dock mycket tyngre för detta kort och vill man ha ett kreditkort med riktigt hög bonus och låga avgifter kan detta vara ett bra val.

Krav för att ansöka om kreditkortet:

  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Morrow Bank

4.3 (85.12%) 82 vote[s]Bäst Kreditkort