Matkort

Rabatt, bonuspoäng och erbjudanden

Populära Matkort 2024

POPULÄR

Coop Mer Mastercard

3.5 out of 5 stars

 

Samla poäng när du handlar
Coop Mer Mastercard är kreditkort som passar för dig som vill få bonus på allt du handlar. Coop ger dig 0,5 poäng per krona på alla dina köp. När du handlar på Coop får du därmed 0,5 poäng/kr utöver poängen du tjänar enligt deras poängtrappan.

 

Mer än bara ett matkort
Med Coop Mastercard Mer ingår både prisgaranti och förlängd produktgaranti. Kortet kommer utan årsavgift det första året därefter 295 kr per år. För att få tillgång till kortet måste du vara medlem hos Coop vilket kostar 100 kr. Mer information

 

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Poäng på alla köp

Reseförsäkring ingår

Gratis första året (värde 295 kr)

 Behöver vara medlem i Coop

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
55 dagar
16.78 %

 

ANSÖK NU


PRISVÄRD

Everydaycard

4 out of 5 stars

 

Everydaycard som ett matkort!
Everydaycard kvalificerar förvånansvärt nog in som ett av våra bästa matkort. Detta beror på att det har en 1 % hög bonus när du handlar mat och drivmedel vilket är i klass med de andra matkorten. För den som gillar att handla på mer än en matkedja är detta ett väldigt bra alternativ då ICA endast ger bonus hos sig själv och Coop en lägre bonus hos andra.

 

Få tillbaka bonusen i cashback och slipp allt krångel
En av de stora fördelarna med Everydaycard är att du kan få tillbaka bonusen som pengar direkt in på kontot. En gång i halvåret sätts bonusen som pengar direkt på kontot. Detta är riktigt bra eftersom att du slipper krångliga bonusshoppar och vet exakt hur mycket du kommer att få tillbaka. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, minsta månadsinkomst 10 417 kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös eller student.

 

1 % bonus på mat och bensin

Kompletterande reseförsäkring

Första året gratis

Låg ränta

Uttagsavgift (minst 40 kr)

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
55 dagar
13.55 %

 

ANSÖK NU 


ALLROUND

ICA Banken Kreditkort Plus

4 out of 5 stars

 

ICA erbjuder bra bonus och många fördelar
ICA har faktiskt flera olika kort att erbjuda men det med flest fördelar är ICA Bankens Kreditkort Plus. Kortet har många attraktiva fördelar för den som behöver ett kort till att handla mat på men också när det kommer till utlandsresan. Som medlem på ICA via kortet så får du 1 % bonus vid varje köp på ICA. Dessutom dubblerar ICA bonusen till 2% på matkortet om du lånar pengar, tecknar en försäkring eller sparar på Ica banken.

 

Räntefritt upp till 60 dagar och låg årsavgift
En annan fördel med ICA kortet är att det inte finns någon uttagsavgift när du är ute och reser samt att det har en väl fungerande reseförsäkring som täcker det mesta. Kreditkortet på ICA banken är också räntefritt i upp till 60 dagar och årsavgiften är lite lägre än många andra kreditkort på 324kr.

 

Reseförsäkring och fria uttag
På resan är kreditkortet hos ICA också ett värdefullt tillskott då den kommer med en bra försäkring för både bagage oväntade händelser och tar bort självrisken vid biluthyrning. Utöver detta har den en relativt låg valutaväxel avgift och saknar helt en uttagsavgift vilket man kan spara mycket pengar på om du tar ut pengar ofta eller handlar för lite större belopp. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, min. inkomst 16 667, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/student.

 

Upp till 2% bonus vid köp hos ICA

Reseförsäkring och fria uttag

Blippfunktion vid betalning

60 dagar räntefritt

 Inget första år gratis

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
60 dagar
11.20 %

 

ANSÖK NU


Vad är fördelarna med ett matkort?

Ett matkort är ett medlemskort eller kreditkort som en av matvarukedjorna ger ut till sina kunder. Ett kreditkort specifikt för att handla maten kan vara bra på många sätt och det lönar sig för dem flesta personerna att ha ett. Vanligtvis har matvarukedjorna ett bra bonussystem om du handlar hos den specifika kedjan.

Utöver detta fungerar matkortet också som ett medlemskort och du får tillgång till exempelvis ICA och Coops medlemserbjudanden som i många fall kan vara riktigt generösa. Dessutom slipper man att ha ett extra medlemskort då kreditkortet fungerar för att hämta ut självscanning och andra matkedjespecifika fördelar. Sist men inte minst brukar matkorten ha en låg årsavgift och är fördelaktiga när det kommer till uttagsavgifter och växelavgifter vid resor utomlands. Nedan har vi listat de tre populäraste kreditkorten för att köpa mat 2024.

Vilket är det bästa matkortet?

Det finns flera faktorer som avgör vilket som är det bästa matkortet. En tumregel är att du väljer det kreditkortet som tillhör den matvarukedjan som du handlar mest hos. Exempelvis om du handlar hos ICA så är det fördelaktigt att ha ett kreditkort från ICA eftersom att bonussystemet och rabatterna utgår från att du måste handla hos kedjan som kreditkortet är utställt hos.

Andra viktiga faktorer är vilken bonus som ingår, rabatter som tillkommer, vilken årsavgift kortet har och om det är med eller utan kredit. Ett matkort går givetvis att använda till andra saker också och därför kan det vara bra att tänka på vilket kort som ger bonus hos andra butiker än den egna. Dessutom kan vissa matkort ha en riktigt bra växel och uttagsavgift i utlandet.

Bonus

En av dem viktigaste anledningarna till att ha ett matkort är att det ger bonus på dina köp. Vanligtvis ligger matkortens bonus på mellan 1-2% av dina inköp. Detta kan bli mycket under ett år om alla inköp sker på samma matkedja.

Det kan också löna sig att vara student. Ett exempel på detta är ICA Kreditkort som är gratis när man är student och ger en dubbelt så hög bonus på 2% av alla inköpta matvaror. I Coops fall blir det lite krångligare då inte bonusen direkt översätts till pengar att handla för. Istället kan man välja att ta ut bonusen i bonusshoppen. Men som tur är går det också att välja värdecheckar att handla för på Coop i bonusshoppen.

bonus ikano
Rabatter

I kreditkorten hos matkedjorna ingår som tidigare nämnt också samma förmåner som om du hade skaffat ett medlemskort. Detta betyder att det räcker att betala med kreditkortet från matvarukedjan för att ta del av medlemsrabatterna som i många fall kan vara väldigt bra. Detta kan vara fördelaktigt då det både är lite krångligt att bära med ett extrakort för medlemskap på alla ställen men också för att man ska komma ihåg att använda det. Har du rabatten direkt på betalkortet så glömmer man inte av att använda det.

Låg kostnad

Både Ica och Coop som båda har kreditkort är det en låg årsavgift. Coops årsavgift ligger på 348 kronor men är gratis det första året. Icas kreditkort är gratis om man är student men kostar annars 324 kronor. Dessutom bjuder Coop på första årskostnaden vilket betyder att det är gratis då.

Reseförsäkring

Då både ICA och Coop har låga eller helt saknar en uttagsavgift utomlands och valutaväxlingsavgift kan det vara lönt att även använda matkreditkoret som ett resekort. Om du dessutom köper en majoritet av flygbiljetten via ICA eller Coops Kreditkort ingår en bra försäkring som täcker om bland annat bagaget blir förenat eller om du vill hyra en bil .

travel (1)
Sammanfattning

Ett matkort är ett kort som kan vara bra för alla. Kreditkortet täcker upp för medlemserbjudanden och rabatter vilket betyder att du slipper ha med alla andra kort. Utöver detta har matkorten ofta ett lågt pris sätt till årskostnad och de har generösa bonusprogram.

Sist men inte minst är matkorten oanat väldigt bra resekort och därför finns dem också med bland resekorten. Detta är för att uttagsavgiften och valutaväxlingsavgiften är låg och att båda kreditkorten för mat har bra reseförsäkring.

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Matkort

4.2 (83.16%) 19 vote[s]Bäst Kreditkort