Circle K

Circle K var tidigare Statoil men 2016 bytte företaget namn. Deras kreditkort saknar helt årsavgift och erbjuder en kredit på upp till 200 000 kr. Dessutom får du en bonus som är 0.3 % på alla köp samt en 15 öre rabatt på drivmedel.

circle k och statoil kort

Vilket kort passar dig?

Circle K är ett Mastercard kreditkort med fokus på drivmedel, perfekt för dig som tankar på Circle K och vill åt ytterligare föredelar så som försäkring, bonus, hög kredit och bra sparränta. Kortet är helt kostnadsfritt vilken är en fördel från start.

Circle K Mastercard

circle k mastercard

4 out of 5 stars

Detta kreditkortet är riktigt bra för dig som handlar mycket drivmedel på Circle K. I kortet ingår både en rabatt när du handlar hos företaget och en bonus på alla övriga inköp förutom hos konkurrenterna. Till resan finns en kompletterande försäkring samt ersättning för självrisken på hyrbilen. Kortet är dessutom helt gratis vilket gör det ännu mer värt att skaffa.

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 15.00 %
Effektiv ränta16.26 %
Räntefria Dagar Upp till 54 dagar
Kreditgräns Upp till 200 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Sparränta1.32 % upp till 15 000 kr
Avi och administrationsavgift 0 kr med e-faktura och autogiro
Bonus0.3 % och 1 % vid över 1000 liter/år

Vad är fördelarna med Circle K kreditkort?

Circle K är kreditkortet med fokus på drivmedel, utöver rabatt på drivmedel tillkommer även flertal andra fördelar. Bonusprogrammet ger dig poäng på mat, resor, kläder, bensin och poängen tankas direkt in på ditt kort som du kan använda när du handlar på bensinstationerna. Med kreditkortet tillkommer även ett kostnadsfritt medlemskap i förmånsprogramet EXTRA Club som ger dig mängder av erbjudanden.

Service

Med kortet får du en rabatt på drivmedel om 25 öre de första 6 månaderna och sedan 15 öre när du tankar på Circle K.

Extra Kort

Om kortet används i familjen t.ex. kan du utan extra kostnad få ett till kort vilket gör det lättare att samla poäng och få en högre bonus.

Bonuspoäng

Bonus om 0.3 % på alla köp som görs på kortet som senare kan användas hos företaget. Poängen tankas direkt in på kortet för att sedan kunna utnyttjas när du handlar.

Reseförsäkring

Circle K Bonus

En av anledningarna till att skaffa ett Circle K Mastercard är att det går att få både rabatt, bonus och andra fördelar.

Bonus

På alla köp med kortet ingår 0.3 % i bonus, detta gäller även i utlandet men exkluderar Circle Ks konkurrenter. På drivmedel går det inte att få någon bonus men här tillkommer istället en ännu mer förmånlig rabatt. Din bonus på betalkortet sätts in direkt på ditt kort och du slipper att hålla koll på massa bonuscheckar. Det går att använda den för att köpa drivmedel eller andra saker på någon av Circle Ks drivmedelsstationer.

Om du tankar mer än 1000 liter drivmedel varje år så utgår en ännu högre bonus på 1 %. För att uppnå detta kan det vara smart att exempelvis skaffa ett gratis extra kort och dela i familjen då det går betydligt snabbare att få en högre bonus.

Rabatt

För dig som tankar mycket är Circle K Masterkort ett bra tillskott eftersom du får 25 öre rabatt på drivmedel de första 6 månaderna. Därefter utgår rabatten om 15 öre. För att få en uppfattning hur mycket detta är motsvarar det ungefär 1 – 1.5 % bonus eller cashback.

» 25 öre rabatt på drivmedel de första 6 månaderna

» Därefter 15 öre i rabatt

EXTRA Club

Med Circle K Mastercard blir du kostnadsfritt medlem i förmånsprogrammet EXTRA Club. Som medlem får du till exempel var 6:e kopp kaffe och var 6:e tvätt på köpet. Som 6:e tvätt erbjuds en Premium- eller Diamanttvätt, litet plus i kanten helt enkelt. Utöver detta tillkommer andra bra erbjudanden och rabatter med jämna mellanrum.

circle k extra club

Circle K Försäkring

Trotts att Circle Ks Mastercard är gratis ingår både en kompletterande reseförsäkring, försäkring mot feltankning, självriskskydd utomlands och ett betalskydd. Nedan följer mer ingående information om varje del av försäkringen.

travel (1)

Reseförsäkring

Om mer än 75 % av resans kostnad har betalats med ditt Circle K kort utgår en reseförsäkring.

Avbeställningsskydd

Vid en resa som kostar minst 1000 kr/person så går det att få ersättning upp till 15 000 kr per person. Högsta beloppet som utbetalas totalt är 45000 kr och en självrisk utgår på 1000 kr.

Försenat bagage

Vid försening av bagage i 6 timmar eller mer utgår som mest 4000 kr per kort.

Försenad ankomst

Om ditt flyg, buss, båt eller tåg är försenat vid ankomst med mer än 6 timmar utgår ett schablonbelopp om 700 kronor per försäkrad. Om man har betalat för flera personers resor via samma kort gäller detta upp till 2800 kr per kort som mest.

»  700 kr vid föresning om 6 timmar

»  Upp till 2800 kr om fler personers resor betalats med samma kort

Olycksfallsförsäkring

Denna försäkring täcker inte vårdkostnader utan betalas ut om det uppstår medicinsk invaliditet. Om du vid en olycka blir medicinskt invalid mellan 20 – 100 % utgår en betalning upp till 1000 000 kr. Om den försäkrade är över 65 år så är beloppet upp till 500 000 kr.

Tankning av fel bränsle

Om du är ägare och tankar bilen med Circle K Mastercard ingår en försäkring mot tankning av fel bränsle. Den är i första hand till för att täcka självrisken på din befintliga bilförsäkring och i andra hand rengöring av bilen. Maxbeloppet för försäkringen är 5000 kr.

Självriskeliminering hyrbil

Något som kan vara väldigt bra på resan och som det ofta slutar med att man tecknar ändå är extra försäkring på hyrbilen. Betalar du hela hyrbilen med ditt Circle K Mastercard går det att få ersättning för självrisken om något skulle hända till ett belopp om 10 000 kr.

Betalskydd

Ett vanligt tillskott som brukar gå att köpa till kreditkortet för den som vill känna sig extra säker är betalskyddet. Som kund till Circle K Mastercard går det att teckna ett betalskydd som hjälper dig om du blir arbetslös eller sjuk. Försäkringen kostar 0.85 % av saldot varje månad och täcker betalning av kortfakturan om man skulle bli sjuk.

Circle K Kredit & Ränta

Kredit

Circle K Mastercard erbjuder en hög max kredit i förhållande till många andra drivmedelsföretag. Som mest går det att få 200 000 kr i kredit. Detta är individuellt och vissa kan inte få hela beloppet eftersom att företaget tittar på individens ekonomiska förutsättningar innan man avgör vilken kredit som ska utfärdas.

Det är lätt att räkna ut vilken max kredit det går att få eftersom denna utgår från individens årsinkomst. Den högsta kredit som går att få är 20 % av inkomsten. Det går även att välja sin pinkod själv samt ändra om man redan är Circle K Kund.

Ränta

Med Circle K Mastercard går det att få upp till 60 dagar räntefritt. Detta betyder att du kan låna pengar gratis från företaget. Du kan sedan välja att betala hela din faktura eller dela upp den över flera månader. Om du betalar den direkt kommer ingen ränta att tillkomma men om du låter skulden gå vidare till nästa period utgår en ränta på 15 % och en effektiv ränta vilket är den egentliga kostnaden om 16.26 %.

I förhållande till andra kort på sidan är detta bra då genomsnittet brukar vara runt 20 %. Det går som minst att betala 3 % av kreditkortsskulden i slutet av varje månad.

» Ränta: 15 %

» Effektiv ränta: 16,26 %

Sparränta

Sparränta är något som brukar vara speciellt förmånligt när det kommer till drivmedelsbolag och detta gäller även Circle K. På belopp som är insatta på ditt konto som är kopplat till ditt bankkort får du en sparränta som är 1.32 % vilket är betydligt bättre än de flesta bankerna. Du kan få denna sparränta på som mest 15 000 kr som är insatt på ditt konto.

ranta

Circle K Avgifter

En av de bättre egenskaperna på Circle K Mastercard är att det saknar en årsavgift. Detta är väldigt bra för att vara ett kreditkort eftersom att det finns få kort som inte har en årsavgift. Om du dessutom väljer att ha en e-faktura eller autogiro så slipper man att betala någon aviavgift också. Andra avgifter som kan vara bra att hålla koll på vid resor är valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften.

Valutapåslag

Betalkortet har ett valutaväxlingspåslag som är 2 % vilket innebär att alla betalningar eller uttag av kontanter som görs utomlands debiteras med detta belopp. Om du exempelvis betalar något för 100 kr kommer kostnaden på ditt konto att vara 102kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kreditkortet är 3 % vilket är relativt högt när det kommer till kort. Kostnaden kan minst vara 35 kr både i och utanför EU. Detta gör att det är något dyrare att ta ut kontanter med Circle K Mastercard.

Om Circle K

Circle K är ett relavtivt nytt varumärke, desto fler känner till företagets tidigare namn Statoil, namnbytet skedde under 2016. I Sverige finns idag ca 770 drivmedelsstationer och av dessa är 300 stationer bemannade.

Circle K har likt många andra bensin- och drivmedelsföretag ett eget betal- och kreditkort. Detta heter Circle K Mastercard och riktar främst in sig på den som tankar på Circle Ks egna bensinstationer. Med kortet får du de första 6 månaderna 25 öre rabatt på drivmedel och sedan 15 öre. Dessutom ingår en bonus på alla köp som är 0.3 % av beloppet du handlar för (gäller inte konkurrerande drivmedelsbolag). Tankar du dessutom mer än 1000 liter bensin varje år ökar bonusen till 1 % vilket är riktigt bra.

Circle K Sammanfattning

Circle K Mastercard är ett kreditkort som helt saknar årsavgift. I kortet går det att ha en kredit på max 200 000 kr. Fördelen med kortet är en bonus som är 0.3 % på alla köp samt en rabatt på drivmedel som är 0.25 öre de 6 första månaderna och sedan 0.15 öre. Handlar du dessutom mer än 1000 liter drivmedel varje år höjs bonusen till 1 %. För dig som vill använda kortet på resan finns det tillgång till en kompletterande reseförsäkring. Tänk dock på att valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften tillkommer.

Krav för att ha ett Circle K Mastercard kort:

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Circle K

4.2 (84.32%) 37 vote[s]circlek kreditkort
Bäst Kreditkort