Premium Kreditkort

Ibland vill du ha det lilla extra i ett kreditkort och många kreditkortsutgivare har skapat en lite exklusivare klass av kreditkort som går under många namn såsom premiumkort, platinakort, elitekort och platinumkort.

Vilka är dem unika fördelarna med ett premiumkort?

Vad som är gemensamt med dessa kort är att dem riktar sig till den som är beredd att betala lite extra men också få ut lite mer av kortet. Vanligtvis finns det också många fördelar såsom tillgång till concierge service dygnet runt, exklusiva erbjudanden, lounge access på flygplatser, en betydligt högre kredit än andra kreditkort, ett högre försäkringsbelopp och mycket mer.

Vi fokuserar på två av marknadens bästa premiumkort så att du enkelt ska kunna välja ditt premiumkort. Valet står mellan American Express SAS Elite eller Swedbank Mastercard Platinum.

Swedbank Mastercard Platinum

swedbank mastercard kreditkort platinum

Med Swedbank Platinum får du tillgång till ett premiumkort fast till en lite lägre årskostnad. Kortet kostar 1700 kr och då har du fortfarande access till lounger världen över, concierge service, en av de bästa reseförsäkringarna på den här sidan och en massa andra erbjudanden. Kreditgränsen på kortet är 750 000 kr och du är med i Swedbanks bonusprogram. Swedbank Premium är med andra ord till för dig som vill ha något extra till vardags eller med företaget!

Krav: minst 18 år, inkomst minst 16 667 kr/mån, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös

Kortfakta 
Årsavgift1700 kr
Ränta 9.95 %
Effektiv ränta20.26 %
Räntefria Dagar 39 dagar
Kreditgräns Upp till 750 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.5 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

American Express SAS Elite

american express amex sas elite

American Express SAS Elite passar perfekt till dig som vill få ut det lilla extra med kortet. Enligt företaget har kortet en av marknadens bästa reseförsäkringar på kreditkortet och du får ut den högsta bonusen av alla American Express kreditkort. Med en kreditgräns på 1 000 000 kr och tillgång till concierge service som hjälper dig att boka restauranger och andra tjänster samt tillgång till lounge så vet du att du får ett riktigt premiumkort.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

Kortfakta 
Årsavgift4000 kr per år
Ränta 15.99 %
Effektiv ränta22.08 %
Räntefria Dagar Upp till 55 dagar
Kreditgräns Upp till 1 000 000 kr
Uttagsavgift4 % (min. 25 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Upplev concierge service med premiumkort

Ett kreditkort som är i premiumklassen brukar oftast ha något som kallas conciergeservice och innebär att du har tillgång till personlig service som ska kunna hjälpa dig med precis vad som helst i teorin. I vår mening ska ett riktigt premiumkort ha en concierge service som klarar allt, till och med dem allra svåraste förfrågningarna. Vill du äta på en Michelin restaurang och har problem att få bord? Behöver du biljetter till en slutsåld fotbollsmatch eller har du missat ett plan och behöver hjälp on the spot? Dessa förfrågningar ska ett kort med concierge service klara av.

Öppnar dörrar med lounge access

För den som gillar att resa mycket brukar ett premiumkort vara ett bra alternativ. Detta beror på att du i många fall får tillgång till loungen på flygplatsen gratis med dittpremiumkort. Att ha tillgång till en lounge är riktigt trevligt eftersom att det vanligtvis är en mycket lugnare och trevligare miljö på flygplatsen där det finns tillgång till mat, dricka, wifi, tidningar och andra saker som gör resan smidigare. Många av kreditkorten som är lite exklusivare har också tillgång till ett priority pass på flygplatsen vilket innebär att du kommer in på mer än 1000 flygplatslounger i hela världen. I Sverige ger priority passet access till lounger på Arlanda och Landvetter.

Reseförsäkring

Eftersom att premiumkorten ofta är lite dyrare så är det inte så konstigt att de också har en bra reseförsäkring som ingår. En av de största fördelarna med ett exklusivt kreditkort är ersättningen som betalas ut om något skulle hända.

Ett exempel på detta är Swedbank Platinum där det går att som mest få ut upp till 40 000 kr per kort för försenat bagage på resan. De flesta andra kreditkort brukar vara mellan 12 000 – 16 000 kr. Dessutom täcker kortet skada eller om något blir stulet exempelvis dator och annat på resan. Dessa förmåner är ett givet inslag när det kommer till de lite dyrare kreditkorten.

Högre kredittak

Det är vanligt att många premiumkort har ett högre kredittak än de andra kreditkorten. Det vanligaste kredittaket på korten på den här sidan har varit runt 100 000 kr. På American Express SAS Elite går det att få en kredit som är upp till 1 000 000 kr och med Swedbank Mastercard platinum går det att få en kredit som är upp till 750 000 kr.

En av anledningarna till att dessa kortutgivare kan tänka sig att ge en så hög kredit är att utgivaren ofta gör en mer utförlig bakgrundskontroll och är striktare när det kommer till den ansökandes ekonomiska förutsättningar. Detta gör att kreditkortsutgivarna kan känna sig tryggare med att du som äger kortet har möjlighet att betala tillbaka och därav kan sätta en hög kredit.

Sammanfattning

Premiumkortet är ett enkelt sett att få till det lilla extra i vardagen för dig som är ute och reser mycket eller bara vill ha tillgång till en högre kredit, bättre service och erbjudanden. Speciellt för den som reser är årskostnaden för många premiumkort relativt låg i förhållande till vad den extra tilltagna försäkringen ger.

Mer information om kortutgivarna

Swedbank

Swedbank erbjuder ett kreditkort för dem flesta. För dig som vill ha billigare årsavgift och använder kreditkortet endast till vardags finns ett standard betal- och kreditkort. Utöver det vanliga kortet finns betal- och kreditkort Mastercard Guld ...

American Express

American Express (Amex) har ett flertal olika kreditkort att välja mellan vilket gör att det finns kort som passar alla typer av köp. Kreditkorten som finns tillgängliga är är Amex SAS Classic, Amex SAS Premium, Amex SAS Elite samt Amex Blue ...

Bäst Kreditkort