Premium Kreditkort

Lounge access, concierge serivce, bonuspoäng och VIP-erbjudanden

bästa premium kreditkort

Bästa Premium Kreditkorten

Vilka är de bästa premium kreditkorten?

Här finner du en komplett topplista med de fyra bästa premium korten för 2024. Kreditkorten i listan erbjuder en premium standard med alla de fördelar som förväntas. Premiumkort är en exklusivare klass av kreditkort som faller under flera namn så som premiumkort, platinakort, elitekort eller platinumkort. Upplev en lyxigare vardag med rätt kreditkort!

Premium Kreditkort Topplista 2024

5 out of 5 stars

Resurs World Mastercard från Resurs Bank är enligt oss en av marknadens mest prisvärda premium kreditkort. Varför är kortet högt på listan? Enkla svaret är att allting du behöver i ett premium kort finns inkluderat i Resurs World.

Resefösäkringen fungerar likt en vanlig försäkring med med hög ersättning vid olyckor eller förseningar. I försäkringen inkluderas även eventuella familjemedlemmar. En annan viktig del av kreditkortet är lounge access. I samarbete med ledande loungekey.com, får du tillgång till VIP-lounger världen över med mat, dryck och andra lyxiga tillbehör. Du får även tillgång till concierge service för smidig hjälp med att boka biljetter, hyrbil, hotellrum eller bord via telefon, sms eller e-post. Ett premium utbud i topp som motsvarar våra högt ställda förväntningar på ett premiumkort.

Premium kreditkortet från Resurs Bank kommer med upp till 200 000 kr i kredit och fri delbetalning. Hela 60 räntefria dagar är ytterligare ett plus. Just nu finns en kampanj som ger dig 12 000 poäng laddat direkt på ditt nya kort om du ansöker idag.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student. Minsta månadsinkomst 8 333 kr.

Kortfakta 
Årsavgift1 068 kr (89 kr/mån)
Ränta 16.32 %
Effektiv ränta27.89 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 150 000 kr
Uttagsavgift2,97 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,97 %
Sparränta0.90 %
Avi och administrationsavgift 0 kr
Bonus1 kr = 1 poäng
revolut metal kort

5 out of 5 stars

Revolut Metal är en helt ny utmanare som seglat upp direkt på en andra placering i premium segmentet. Låt oss börja med att säga att Metal är precis som flera av American Express korten inte kopplat till någon kredit, utan fungerar som ett betalkort med flertal premium förmåner. Revolut är förövrigt Europas snabbast växande FinTech bolag med 4,5 miljoner kortanvändare.

Kortets exklusiva känsla är märkbar och drar till sig blickar. Designen från ett enda ark av stål bidrar naturligtvis till kortets vikt, hela 18 gram. Hur hamnade Revolut Metal i toppen av premiumkorten hos Bästkreditkort?

Svaret är premium förmånerna som inkluderas, trots att kortet rent tekniskt hör till kategorin betalkort. Lounge access, concierge service, cashback på upp till 1 % är bara början av de olika förmånerna som inkluderas. Revolut har fokus inställt på att dominera resekategorin och här sticker verkligen kortförmånerna ut.

Växla kostnadsfritt mellan 29 olika valutor till dagens kurs direkt i mobilen, inga valutapåslag och kostnadsfria uttag upp till 6 000 kr i månaden. Fördelar som bara där sparar in årsavgiften på 1 300 kr. Dessutom tillkommer en kompletterande reseförsäkring som täcker allt från försenat bagage till akut tandvård på resan.

För att ansöka krävs ingen kreditprövning utan allt som behövs är Revoluts app i mobilen. Registrering tar 1-2 minuter och därefter går det att ansöka om Metal kortet som fraktas med Global Express delivery.

Krav: minst 18 år, ingen kreditupplysning görs.

Kortfakta 
Månadsavgift139,99 kr/månad
Ränta 0 %
Effektiv ränta0 %
Räntefria Dagar 0 dagar
Kreditgräns 0 kr
Uttagsavgift0 kr (upp till 6 000 kr/mån)
Valutapåslag utlandsköp0 %
Cashback0.1 - 1 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

3. Eurocard Platinum

eurocard platinum premium kreditkort

4.5 out of 5 stars

Eurocard Platinum Mastercard är ett premium kreditkort som återkommande rankas högt inom den exklusivare skaran av kreditkort på den svenska marknaden. Eurocards premium alternativ marknadsförs som “Få mer av allt. Mer förmåner. Mer service. Allt som gör livet lite enklare och smidigare.”

Vad inkluderas i Eurocard Platinum? Till att börja med en kompletterande reseförsäkring med skydd som avbeställning, försenat bagage eller missat anslutningsflyg. Populärt är också deras självriskskydd som kommer med kreditkortet. En annan försäkring som ingår är allriskförsäkring. Det är en 5-årig försäkring för vitvaror, hushållsmaskiner och hemelektronik.

Eurocard Platinum ger dig också exklusivt medlemskap i Priority Pass, en klubb med tillgång till över 1 000 VIP-lounger runt om i världen. Utöver lounge acess tillkommer även concierge service där du får hjälp med allt från hotell- och restaurangbokningar till enklare vägbeskrivningar. Kreditkortet kommer med kostnadsfri delbetalning, däremot finns inget bonusprogram utan istället erbjuds återkommande rabatterbjudande.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student. Minsta månadsinkomst 25 000 kr.

Kortfakta 
Årsavgift1 560 kr (130 kr/mån)
Ränta 10,05 %
Effektiv ränta13,87 %
Räntefria Dagar Upp till 45 dagar
Kreditgräns Upp till 200 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 40 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr
BonusEj bonusprogram
swedbank mastercard kreditkort platinum

4 out of 5 stars

Med Swedbank Platinum Mastercard får du tillgång till ett premiumkort av toppkvalité. Swedbank har lyckats inkludera de mesta i sitt platinum kort vilket gör att det kvalar in på denna topplistan under 2024.

Kortet ligger på 1 700 kr årligen (1 400 kr för nyckelkunder) och för denna summa får du flertal exklusiva tillgångar. Tillsammans med ERV har Swedbank förhandlat till en av marknadens bästa reseförsäkringar (täcker förseningar, avbeställning, sjukdom, bagage samt flertal andra områden).

Utöver en bra reseförsäkring kommer Swedbank Platinum med access till lounger världen över med Lounge Key, samma som Resurs Bank. Lounge Key är enligt oss en av de bästa inom lounge access standard.  Bonusprogrammet ger dig poäng på allt med kreditkortet. Varje krona motsvarar en poäng i bonussystemet och varje  25 000 poäng ger 100 kronor avdrag från din nästa månadsfaktura.

Krav: minst 18 år, inkomst minst 16 667 kr/mån, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös

Kortfakta 
Årsavgift1700 kr
Ränta 10.45 %
Effektiv ränta12.27 %
Räntefria Dagar 39 dagar
Kreditgräns Upp till 750 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1.65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr

Vilka är dem unika fördelarna med ett premiumkort?

Vad som är gemensamt med dessa kort är att dem riktar sig till den som är beredd att betala lite extra men också vill få ut betydligt mer av kreditkortet. Vanligtvis finns det också många fördelar så som tillgång till concierge service dygnet runt, exklusiva erbjudanden, lounge access på flygplatser, en betydligt högre kredit jämfört med andra kreditkort samt ett högre försäkringsbelopp och mycket mer.

I topplistan fokuserar vi på de 3 kreditkorten som sticker ut inom de aktuella områdena som anses viktiga för ett premium kreditkort. Varje kort kommer med olika typer av fördelar men alla hör hemma inom den exklusiva skaran av kreditkort som erbjuds på den svenska marknaden.

Upplev concierge service med premiumkort

Ett kreditkort som är i premiumklassen brukar oftast ha något som kallas conciergeservice och innebär att du har tillgång till personlig service som ska kunna hjälpa dig med allt som önskas – alltid med exceptionell service.

Vi på Bästkreditkort tycker att ett riktigt premiumkort ska ha en concierge service som klarar allt, till och med de allra svåraste förfrågningarna. Vill du äta på en Michelin restaurang och har problem att få bord? Behöver du biljetter till en slutsåld fotbollsmatch eller har du missat ett plan och behöver hjälp on the spot? Dessa förfrågningar ska ett kort med concierge service klara av.

Öppnar dörrar med lounge access

För den som gillar att resa mycket brukar ett premiumkort vara ett bra alternativ. Detta beror på att du i många fall får tillgång till loungen på flygplatsen gratis med ditt premiumkort. Att ha tillgång till en lounge är riktigt trevligt eftersom att det vanligtvis är en mycket lugnare och trevligare miljö på flygplatsen där det finns tillgång till mat, dricka, wifi, tidningar och andra saker som gör resan smidigare.

Många av kreditkorten som är lite exklusivare har också tillgång till ett priority pass på flygplatsen vilket innebär att du kommer in på mer än 1000 flygplatslounger i hela världen. I Sverige ger priority passet access till lounger på Arlanda och Landvetter.

Andra fördelar med premiumkort

Reseförsäkring

Eftersom att premiumkorten ofta är lite dyrare så är det inte så konstigt att de också har en bra reseförsäkring som ingår. En av de största fördelarna med ett exklusivt kreditkort är ersättningen som betalas ut om något skulle hända.

Ett exempel på detta är Swedbank Platinum där det går att som mest få ut upp till 40 000 kr per kort för försenat bagage på resan. De flesta andra kreditkort brukar vara mellan 12 000 – 16 000 kr. Dessutom täcker kortet skada eller om något blir stulet exempelvis dator och annat på resan. Dessa förmåner är ett givet inslag när det kommer till de lite dyrare kreditkorten.

Högre kredittak

Det är vanligt att många premiumkort har ett högre kredittak än de andra kreditkorten samt kostnadsfri delbetalning. Det vanligaste kredittaket på korten på den här sidan ligger i snitt på 100 till 200 000 kronor högre en ett “vanligt” kreditkort.

En av anledningarna till att dessa kortutgivare kan tänka sig att ge en så hög kredit är att utgivaren ofta gör en mer utförlig bakgrundskontroll och är striktare när det kommer till den ansökandes ekonomiska förutsättningar. Detta gör att kreditkortsutgivarna kan känna sig tryggare med att du som äger kortet har möjlighet att betala tillbaka och därav kan sätta en hög kredit.

Sammanfattning

Premiumkortet är ett enkelt sett att få till det lilla extra i vardagen för dig som är ute och reser mycket eller bara vill ha tillgång till en högre kredit, bättre service och erbjudanden. Speciellt för den som reser är årskostnaden för många premiumkort relativt låg i förhållande till vad den extra tilltagna försäkringen ger.

Andra populära sidor

Jämför Kreditkort

Jämför kreditkort snabbt och enkelt! Att på egen hand jämföra kreditkort och villkor är tidskrävande och svårt. Det finns många olika kortutgivare, oklara villkor och luriga räntor. Därför har vi samlat och jämfört de mest populära kreditkorten på ...

Bonuskort

Bank Norwegian   Få bonus på alla köp som byts till billigare flygresor med Norwegian! Bank Norwegian erbjuder ett generöst bonusprogram som ger dig bonuspoäng eller cashback på alla köp. Oavsett om du handlar i mataffären, köper ...

Revolut

Revolut erbjuder idag tre olika kort i Sverige, korttyperna är standard, premium och metal. Precis som American Express kommer Revolut inte med någon kredit, utan kortet är istället kopplat till deras konto-app. Fokus på förmånliga resevillkor men ...

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Premium Kreditkort

4.7 (93.66%) 41 vote[s]Bäst Kreditkort