Bonuskort

Bonus, cashback och hög kredit

Populära Bonuskort 2022

Resurs Gold

5 out of 5 stars

 

Bonuskort som ger poäng för alla köp och mycket mer!

Resurs Gold är ett kreditkort med ett bonusprogram som ger dig bonus på allt du handlar. Bonus ges även när du betalar räkningar, abonnemangsavgifter och till och med årsavgiften! Poängen som du tjänar in kan sedan användas för resor, upplevelser och produkter i Resurs Banks egen poängshop.

Utöver det riktigt bra bonusprogrammet som kortet har ingår det även en kompletterande reseförsäkring och det går att göra kontaktlösa betalningar med kreditkortet.

Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

+ Bonus på alla köp

+ Kompletterande reseförsäkring

+ Sms-kvitto på alla köp över 500 kr

+ Kontaktlösa betalningar

 Både valutapåslag och uttagsavgift

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
150.000 kr
60 dagar

19,97 - 27,39%

 

ANSÖK NU 


Komplett Bank Kreditkort

4.5 out of 5 stars

 

Ett kostnadsfritt kort med 100 % fokus på hög bonus 
Komplett Bank Mastercard är ett kort som erbjuder 1-4 % bonus på allt du handlar. Bonuspoängen kan sedan användas till valfria varor hos Komplett.se, upp till hela 2 000 kr/år. Förutom en av marknadens bästa lojalitetsprogram kommer kortet helt utan årsavgift samt med fria kontantuttag i Sverige och utlandet. Kreditgränsen är något låg, upp till 50 000 kr och 50 räntefria dagar ingår alltid. Nackdelen är att kortet inte kommer med kompletterande reseförsäkring likt re:member flex. Är du ute efter ett bonuskort så är detta ett av de bästa alternativen. Mer information »

 

Krav: minst 20 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift

+ Bonus på upp till 4 %

+ Avgiftsfria kontantuttag utomlands

+ Hög kreditgräns på upp till 100 000 kr

 Ingen reseförsäkring inkluderad

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
50.000 kr
50 dagar

23.63 %

 

ANSÖK NU 


Ikano Visa

4 out of 5 stars

 

Ett kort utan årsavgift
Ikano banks VISA kort är ett av dem mer populära shoppingkorten på vår sida och det är inte så konstigt. En av de största fördelarna med kortet är att det helt saknar en årsavgift, med andra ord är det helt gratis att skaffa.

 

Bonus på alla köp


En annan stor fördel med kortet är det ger bonus på alla köp. Med Ikano Visa får du 1 bonuspoäng per spenderad krona. När du når 25 000 poäng dras 100 kr från din nästkommande kreditkortsfaktura. du har möjlighet att tjäna bonus på alla köp förutom kontantuttag samt betalning via Betalo.

 

1 bonus per krona
Bonusen ges när du äter på restaurang, köper resor, handlar mat samt när du går på bio. Använda Ikano Visa för alla dina dagliga köp för att samla så mycket bonus som möjligt.  Mer information »

 

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Inga årsavgift

Bonus på allt

Reseförsäkring

Upp till 60 000 kr i kredit

 Uttagsavgift på 3% i Sverige och utomlands

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
60.000 kr
56 dagar
19.28 %

 

 


Everydaycard

4 out of 5 stars

 

Bra bonus alternativ för shopping
Everydays Mastercard är ett riktigt bra alternativ när det kommer till shoppingkort som har en bra bonus. Med kreditkortet så får du bonus på allt du handlar 1 % bonus ingår på mat och drivmedel och när det kommer till alla andra köp så är det minst 0.5%. När Everyday har kampanjer till sitt shoppingkort så höjs bonusen. Denna får du senare tillbaka i form av en återbäring eller så kallad cashback 2 gånger om året. Utöver detta ger kortet tillsammans med sina samarbetspartners olika rabatterade erbjudanden.

 

Första året gratis tillsammans med låg ränta
Kortet hos Everyday är gratis det första året och kostar därefter 195 kr per år. Dessutom har det för att vara ett kreditkort relativt låg effektiv ränta på 12.71%. Det finns möjlighet till delbetalning och du får 55 dagar räntefritt om du vill använda kortet som en liten extra buffert till ekonomin. Mer information »

 

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, minsta månadsinkomst 10 417 kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös eller student.

 

1 % bonus på mat och drivmedel

0,5 % bonus på allt annat

Cashback direkt på kontot

Kampanjer med extra bonus

 Tillåter 2 betalningsfria månader per år

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
100.000 kr
55 dagar
13.55 %

 

ANSÖK NU


Vilket kreditkort för shopping och bonusar är bäst?

Bonuskort även kallat shoppingkort är till för dig som vill ha ett kreditkort som fungerar bra när du ska ut och handla saker eller äta på en restaurang. Få kreditkort definierar sig som shoppingkort men i vår undersökning har vi kollat på saker som att kortet erbjuder en bra bonus på de flesta köpen.

Dessutom tycker vi att det är viktigt att kortet har bra rabatter och att det utmärker sig i fördelarna för den som ska ut och shoppa. Vi har också valt att skilja på bonuskort och matkort då vi anser att dem rör sig i olika kategorier.

Vad är fördelarna med ett bonuskort?

Det finns många kreditkort att välja mellan bland många olika utgivare och därför är det alltid bra om man utgår ifrån sig själv och sina egna vanor och intressen när man väljer ett kreditkort. Ett bonuskort kan vara bra för dig som vill ha ett kreditkort som har en bred bonusbas och som vill ha specifika erbjudanden eller rabatter presenterade för dig.

Re:member Flex erbjuder mängder av rabatter i webbutiker inom alla sorters områden. Ett annat exempel är Komplett Bank som har utformat ett väldigt enkelt bonuskort där du dels får 4 % bonus när du handlar i deras egna butik, men också 2 % bonus på varuköp online och 1 % bonus på alla andra köp. Det finns också andra alternativ förutom bonuspoäng. Ikano Bank använder sig av en så kallad rabattkalender där det finns olika rabatt på olika månader. En månad kan det vara fördelaktigt att köpa flygresan och en annan kläder eller vinterskor.

Vilket bonuskort är bra?

Vissa bonus- och shoppingkort är allmänt väldigt breda och ger bonus på det mesta. Andra är lite mer branschspecifika och ger främst fördelar om du handlar i butiker som har kopplingar till kortet. En bra regel är att du väljer det kortet som passar bäst för dig själv, exempelvis:

  • Reser du mycket välj då ett kreditkort med en bra kreditkort reseförsäkring samt låg valutaväxlingsavgift och utan uttagsavgift.
  • Shoppar du specifikt en typ av vara exempelvis mat eller drivmedel välj ett kreditkort med bra bonus och rabatter för just detta.
  • Vill du bara ha ett kreditkort som är brett med hög bonus för shopping. Då kan det vara bra med ett kort som inte är specifikt kopplat till en butikskedja. Till exempel  Re:member Flex eller Everydays kreditkort.
exchange
Bonus och rabatter

När du betalar varor och service på kreditkortet så ingår bonus. Ett bra exempel på detta är Komplett Bank kreditkort som ger en bra bonus när du är ute och handlar som senare kan användas i webbutiken som vanliga pengar. Ikano Bank är som tidigare nämnt ett annat exempel på ett kreditkort med en bra bonus men det har också goda rabatter.

Genom att följa deras rabattkalender är det möjligt att få väldigt fördelaktiga rabatter. Lika så det väldigt populära Re:member Flex kortet erbjuder rabatt i över 200 onlinebutiker.

Ränta

Räntan är viktig och tänka på om du vill använda kortet som en buffert på din befintliga plånbok. Tänk då på att kreditkortet i stort sätt alltid har en hög ränta och om du vet med dig att du inte kommer att kunna betala tillbaka i tid kan räntan bli riktigt dyr och då är inte kreditkortet det bästa alternativet.

Det är viktigt att nämna de flesta kreditkorten har en så kallad räntefri period där du inte betalar någon ränta över huvud taget, med andra ord ett räntefritt lån. Denna period brukar vanligtvis sträcka sig mellan 45-60 dagar beroende på shoppingkortet.

Sammanfattning

Det finns många bra kort för shoppingen som ger en hög bonus och bra rabatter. Flera saker kan vara bra för dig att kolla på innan du väljer vilket kreditkort som du ska ha. Några kreditkort har ingen årskostnad alls och väldigt bra rabatter men kanske inte lika hög bonus.

Andra har fokuserat på att ge en bra övergripande bonus på allt. Vissa har fokuserat lite extra på resan. Det viktigaste när du väljer vilket shoppingkort som du vill ha är att det passar dig och dina behov.

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Bonuskort

4.3 (85%) 12 vote[s]Bäst Kreditkort