Bonuskort

Bonus, cashback och hög kredit

Populära Bonuskort 2024

Bank Norwegian

5 out of 5 stars

 

Få bonus på alla köp som byts till billigare flygresor med Norwegian!

Bank Norwegian erbjuder ett generöst bonusprogram som ger dig bonuspoäng eller cashback på alla köp. Oavsett om du handlar i mataffären, köper busskort eller går på bio så samlar du poäng. Du får 0,5 poäng per krona och en poäng motsvarar 1 NOK.

Dessutom erbjuder Bank Norwegian en förmånlig reseförsäkring för hela familjen.

Mer information »

 

Krav: minst 18 år, minst 150 000 kr inkomst/år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

 

Ingen årsavgift första året

+ Cashback på alla köp

+ Rabatt på bensin och hotell

+ Flera förmånliga försäkringar

 Årsavgift efter första året

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
50.000 kr
56 dagar
20.20 %

 

ANSÖK NU 


Resurs Gold

5 out of 5 stars

 

Bonuskort som ger poäng för alla köp och mycket mer!

Resurs Gold är ett kreditkort med ett bonusprogram som ger dig bonus på allt du handlar. Bonus ges även när du betalar räkningar, abonnemangsavgifter och till och med årsavgiften! Poängen som du tjänar in kan sedan användas för resor, upplevelser och produkter i Resurs Banks egen poängshop.

Utöver det riktigt bra bonusprogrammet som kortet har ingår det även en kompletterande reseförsäkring och det går att göra kontaktlösa betalningar med kreditkortet.

Mer information »

 

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

+ Bonus på alla köp

+ Kompletterande reseförsäkring

+ Sms-kvitto på alla köp över 500 kr

+ Kontaktlösa betalningar

 Både valutapåslag och uttagsavgift

 

Max Kredit
Räntefria Dagar
Effektiv Ränta
150.000 kr
60 dagar

19,97 - 27,39%

 

ANSÖK NU 


Vilket kreditkort för shopping och bonusar är bäst?

Bonuskort även kallat shoppingkort är till för dig som vill ha ett kreditkort som fungerar bra när du ska ut och handla saker eller äta på en restaurang. Få kreditkort definierar sig som shoppingkort men i vår undersökning har vi kollat på saker som att kortet erbjuder en bra bonus på de flesta köpen.

Dessutom tycker vi att det är viktigt att kortet har bra rabatter och att det utmärker sig i fördelarna för den som ska ut och shoppa. Vi har också valt att skilja på bonuskort och matkort då vi anser att dem rör sig i olika kategorier.

Vad är fördelarna med ett bonuskort?

Det finns många kreditkort att välja mellan bland många olika utgivare och därför är det alltid bra om man utgår ifrån sig själv och sina egna vanor och intressen när man väljer ett kreditkort. Ett bonuskort kan vara bra för dig som vill ha ett kreditkort som har en bred bonusbas och som vill ha specifika erbjudanden eller rabatter presenterade för dig.

Re:member Flex erbjuder mängder av rabatter i webbutiker inom alla sorters områden. Ett annat exempel är Komplett Bank som har utformat ett väldigt enkelt bonuskort där du dels får 4 % bonus när du handlar i deras egna butik, men också 2 % bonus på varuköp online och 1 % bonus på alla andra köp. Det finns också andra alternativ förutom bonuspoäng. Ikano Bank använder sig av en så kallad rabattkalender där det finns olika rabatt på olika månader. En månad kan det vara fördelaktigt att köpa flygresan och en annan kläder eller vinterskor.

Vilket bonuskort är bra?

Vissa bonus- och shoppingkort är allmänt väldigt breda och ger bonus på det mesta. Andra är lite mer branschspecifika och ger främst fördelar om du handlar i butiker som har kopplingar till kortet. En bra regel är att du väljer det kortet som passar bäst för dig själv, exempelvis:

  • Reser du mycket välj då ett kreditkort med en bra kreditkort reseförsäkring samt låg valutaväxlingsavgift och utan uttagsavgift.
  • Shoppar du specifikt en typ av vara exempelvis mat eller drivmedel välj ett kreditkort med bra bonus och rabatter för just detta.
  • Vill du bara ha ett kreditkort som är brett med hög bonus för shopping. Då kan det vara bra med ett kort som inte är specifikt kopplat till en butikskedja. Till exempel  Re:member Flex eller Everydays kreditkort.
exchange
Bonus och rabatter

När du betalar varor och service på kreditkortet så ingår bonus. Ett bra exempel på detta är Komplett Bank kreditkort som ger en bra bonus när du är ute och handlar som senare kan användas i webbutiken som vanliga pengar. Ikano Bank är som tidigare nämnt ett annat exempel på ett kreditkort med en bra bonus men det har också goda rabatter.

Genom att följa deras rabattkalender är det möjligt att få väldigt fördelaktiga rabatter. Lika så det väldigt populära Re:member Flex kortet erbjuder rabatt i över 200 onlinebutiker.

Ränta

Räntan är viktig och tänka på om du vill använda kortet som en buffert på din befintliga plånbok. Tänk då på att kreditkortet i stort sätt alltid har en hög ränta och om du vet med dig att du inte kommer att kunna betala tillbaka i tid kan räntan bli riktigt dyr och då är inte kreditkortet det bästa alternativet.

Det är viktigt att nämna de flesta kreditkorten har en så kallad räntefri period där du inte betalar någon ränta över huvud taget, med andra ord ett räntefritt lån. Denna period brukar vanligtvis sträcka sig mellan 45-60 dagar beroende på shoppingkortet.

Sammanfattning

Det finns många bra kort för shoppingen som ger en hög bonus och bra rabatter. Flera saker kan vara bra för dig att kolla på innan du väljer vilket kreditkort som du ska ha. Några kreditkort har ingen årskostnad alls och väldigt bra rabatter men kanske inte lika hög bonus.

Andra har fokuserat på att ge en bra övergripande bonus på allt. Vissa har fokuserat lite extra på resan. Det viktigaste när du väljer vilket shoppingkort som du vill ha är att det passar dig och dina behov.

Inte hittat vad du letar efter? Testa någon av de här kategorierna

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Bonuskort

4.3 (85%) 12 vote[s]Bäst Kreditkort