Resurs

Resurs ger flera olika kreditkort som består av en blandning av premiumkort och bonuskort.
Kreditgränsen varierar mellan de olika korten, beroende på vilket kreditkort du väljer har du möjlighet att erhålla en max kreditgräns på 200 000 kr.

Resurs

Vilket kort passar dig?

Resurs har flera utmärka bonuskort som i princip ger dig poäng på allt som görs med kreditkortet. Det kommer med förmåner så som en kompletterande reseförsäkring, ett av de bättre bonusprogrammen idag och överlag låg kreditränta och låga avgifter. Resurs erbjuder även gratiskort som erbjuder upp till 60 dagars räntefri kredit.

Resurs Gold

Resurs Bank Gold

5 out of 5 stars

Resurs Gold är ett bra kort för dig som tänkt att regelbundet göra inköp med kreditkortet. Tack vare att du samlar bonus på alla köp och även abonnemangs prenumerationer och betalning av räkningar tjänar du snabbt ihop poäng.

Vill du resa ingår en kompletterande reseförsäkring som konkurrerar med de flesta reseförsäkringar på kreditkort idag. Kortet har en årsavgift vilket kan avskräcka vissa men för vad man får för den avgiften är det ändå ett kort som är värt att kolla närmre på.

Krav: 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift245 kr
Ränta 12,36 - 17,32 %
Effektiv ränta18.78 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 150 000 kr
Uttagsavgift2,97 % (lägst 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,97 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 29 kr
Bonus0,5 bonuspoäng per krona

Resurs World

2106_CC_Resurs-World (kopia)

5 out of 5 stars

Resurs World är ett exklusivt premium kreditkort med många förmåner. Kortet erbjuder 1 bonuspoäng för varje spenderad krona. Bonuspoängen kan sedan användas i Resurs Poängshop där du finner ett brett utbud av allt från resor till upplevelser, hotell och produkter.

Förutom ett generöst lojalitetsprogram  erbjuder kortet Lounge Access på flygplatser runt om hela världen för dig och en gäst. Du har även tillgång till Concierge Service med ditt Resurs World.

Krav: minst 18 år, boende i Sverige, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student. Minsta månadsinkomst 8 333 kr.

Kortfakta 
Årsavgift1 068 kr (89 kr/mån)
Ränta 16.32 %
Effektiv ränta27.89 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 150 000 kr
Uttagsavgift2,97 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,97 %
Sparränta0.90 %
Avi och administrationsavgift 0 kr
Bonus1 kr = 1 poäng

Fördelar med Resurs Gold

Den främsta anledningen till att ansöka om ett Resurs Gold eller Resurs World är utan tvekan bonusen. Med bonusprogrammet samlar du poäng på inköp, betalning av räkningar och abonnemangsprenumerationer. Resurs Gold tillåter dig att samla 0,5% i bonus för varje spenderad krona. Resurs World erbjuder 1 bonuspoäng för varje spenderad krona.

Dessa poäng spenderas sedan i Resurs poängshop där du hittar resor, produkter och upplevelser. Kortet har kontaktlösa betalningar och skickar även ut ett Sms-kvitto på alla uttag och köp över 500 kronor.

Räntefri delbetalning

Båda Resurs kreditkort erbjuder upp till 60 räntefria dagar. Väljer du att delbetala din kreditfaktura kan du alltså slippa räntan i upp till två månader.

Sms-kvitto

Ett sms-kvitto skickas automatiskt ut till ditt telefonnummer automatiskt vid köp och uttag över 500 kr. På så sätt får har du alltid full koll på om eventuella obehöriga transaktioner görs med ditt kreditkort.

Bonuspoäng

Bonus om 0,5-1 poäng per krona ges på alla köp som görs med kortet, beroende på vilket kort du väljer. Dessa poäng kan du sedan spendera i poängshoppen för bland annat resor och upplevelser.

Reseförsäkring

Resurs Bonus

Största anledningen till att införskaffa ett Resurs Gold eller Resurs World är bonusen du kan tjäna genom att göra köp med kortet som sedan kan växlas in mot produkter och resor.

Bonusprogrammet för Resurs Gold

På alla köp som görs med kortet ges 0,5 poäng per krona du spenderar. I regel när det gäller bonus och kreditkort ges då endast poäng på köp. Resurs Gold ger dock även poäng för följande:

  • Årsavgiften
  • Kontantuttag
  • Räkningsbetalningar
  • När du betalar abonnemangstjänster så som Spotify eller bredband.

Detta leder till att du samlar in poäng än snabbare än vad du hade gjort om kortet endast gett bonuspoäng för vanliga inköp i butiker. Tack vare alla de möjligheter du har för att samla bonuspoäng är intjäningsnivån på 0,5 mycket mer överkomlig. Det bör alltså inte ta allt för lång tid för dig att få råd med det du vill ha i Resurs poängshop.

Bonusprogrammet för Resurs World

På alla köp som görs med kortet ges 1 poäng per krona du spenderar. Resurs World tillåter dig att samla poäng varje gång du använder ditt kreditkort vid köp. Tack vare den höga bonusen på 1 poäng kan du snabbt samla in mycket bonuspoäng som kan användas i Resurs poängshop.

Resurs poängshop

Som vi nämnt så kan de bonuspoäng som tjänas in med kreditkortet endast spenderas i Resurs poängshop. Det finns dock ingen anledning till oro, i shoppen hittar du både produkter, resor och upplevelser. Detta kan vara allt ifrån heminredning till hemelektronik, flygresor och hotellövernattningar.

Exempelvis går det just nu köpa en Finlandskryssning för 120 000 poäng.

Resurs Reseförsäkring

Även om Resurs Gold och Resurs World främst anses vara bonuskort ingår det även en kompletterande reseförsäkring. Den innefattar bland annat avbeställningsskydd, ersättning för missad anslutning och självriskreducering av personbilsförsäkring.

travel (1)

Reseförsäkring

Om mer än 75 % av resans totala kostnad betalas med kortet ingår en reseförsäkring.

Avbeställningsskydd

Vid en resa som kostar minst 1000 kr/person så går det att få ersättning upp till 20 000 kr per försäkrad och skadetillfälle. Högsta beloppet som utbetalas är totalt 60 000 kr för hela den försäkrade familjen och skadetillfälle.

Försening av allmänt transportmedel

Vid försening av allmänt transportmedel lämnas ersättning upp till 1 000 kr per person mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt ersättningsbelopp är totalt 5 000 kr per kort.

Bagageförsening

Ersättning lämnas då ditt incheckade bagage inte lämnas ut till dig inom 6 timmar efter ankomst. Ersättning på 1 000 kr per person för skäliga kostnader mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt ersättningsbelopp är 5 000 kr per kort.

Skulle bagaget inte lämnats ut efter 48 timmar höjs ersättningen med ytterligare 2 000 kr för nödvändiga kostnader mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt blir ersättningsbeloppet då 10 000 kr per kort.

Självriskskydd för hemförsäkring

Ersättning upp till 2 000 kr kan fås då den försäkrades permanenta bostad skadas under tiden då den försäkrade befinner sig på resa. Dock endast om den försäkrade erhåller ersättning från sitt hemförsäkringsbolag för  skadan. Försäkringen täcker alltså den självrisk som utgår i samband med skadan.

Självriskskydd för personbilsförsäkring

Ersättning upp till 10 000 kronor kan fås då din privata bil tar skada under den tid du befinner dig på resa. Det gäller då att ersättning från sin personbilsförsäkring erhålls. Personbilen skall vid skadetillfället vara parkerad vid din permanenta bostad, garage/carport eller betald parkeringsplats.

Självriskskyddet täcker endast självrisken som utgår i samband med skadan.

Resurs Kredit & Ränta

Kredit

Resurs Gold erbjuder i dagsläget en högsta kreditgräns på 150 000 och Resurs World erbjuder en max kreditgräns på 200 000. Båda kreditgränser är perfekt för dig som vill kunna göra stora inköp på kortet utan att behöva oroa dig för att du skall slå i kredit taket. Kreditgränsen är dock alltid individuell och utifrån din ekonomiska situation gör Resurs en bedömning och beviljar dig sedan en kreditgräns som dem anser är lämplig för dig. Det är alltså inte en garanti att du får den maximala kreditgränsen beviljad.

Ränta

Med båda kreditkor får du upp till 60 dagar räntefritt det vill säga två månader. Det är alltså fullt möjligt att delbetala en kreditfaktura utan räntekostnader upp till 60 dagar per kalenderår.

Minsta månadsbetalning som skall göras då du väljer att delbetala din kreditkortsfaktura är 5 % av utestående skuld.

»  Resurs Gold Ränta: 12.36 %

» Resurs Gold Effektiv ränta: 18,78 %

* Den effektiva räntan är baserad på en kredit om 15 000 kr med delbetalningsalternativet 1/10. En rörlig årsränta på 12,36 % och en delbetalningstid på 12 månader.

»  Resurs World Ränta: 17.32 %

» Resurs World Effektiv ränta: 33,19 %

* Den effektiva räntan är baserad på en kredit om 15 000 kr med delbetalningsalternativet 1/20. En rörlig årsränta på 17,32 % och en delbetalningstid på 12 månader.

ranta

Avgifter

Tyvärr dras båda Resurs kreditkort med avgifter för både valutapåslag, uttag och en årskostnad. Det är dock bra att ha i åtanke att både valutapåslaget och uttagsavgiften är relativt låg sett till andra konkurrerande bonuskort.

Valutapåslag

Korten har ett valutaväxlingspåslag på  1,97 % vilket innebär att alla uttag eller betalningar av kontanter som görs i annan valuta debiteras med detta belopp. Betalar du exempelvis något för 200 kr kommer kostnaden på ditt konto att vara 204 kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften för Resurs Gold och Resurs World ligger i dagsläget på 2,97% där den lägsta kostnaden kan vara som minst 35 kr. Detta gäller både inom och utanför EU. Det är alltså inte rekommenderat att göra uttag regelbundet med detta kort då det i längden kan komma att bli dyrt.

Om Resurs

Resurs grundades redan 1977 och är idag verksamma i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Dem var först i Sverige med att erbjuda räntefria finansieringar vid köp. 2001 fick dem banktillstånd och har idag över 5 miljoner kunder. Dem erbjuder både privatlån, kreditkort, delbetalningar och försäkringar.

Det är först på senare år som deras kort uppmärksammats på kreditkortsmarknaden men idag anses dem erbjuda några av de bättre kreditkorten i Sverige. Det tack vare de förmåner man får gentemot de avgifter och kostnader deras kort har.

Resurs Mastercard Sammanfattning

Resurs Gold och Resurs World är kreditkort som passar dig som framför allt vill ha ett shoppingkort som du kan handla med regelbundet för att tjäna bonuspoäng. Är du dessutom sugen på att kunna spendera dessa poäng på riktigt schyssta resor, upplevelser och produkter är det svårt att inte rekommendera kortet.

Räkna också in det faktumet att bonuspoäng tjänas in på årsavgiften såväl som betalning av räkningar och abonnemangstjänster så har du snart tjänat ihop tillräckligt med poäng för att köpa det du vill ha.

Även om kreditkorten har en kompletterande reseförsäkring är det svår att rekommendera dig att använda detta kort som ett resekort. Det på grund av valutapåslaget och uttagsavgiften. Däremot är båda kreditkort mycket förmånliga inför din resa. Resurs World är dock bättre lämpat på resekort tack vare att du erbjuds Concierge Servicer och Lounge Access.

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Resurs

4.8 (95.15%) 33 vote[s]Resurs Bank logotyp
Bäst Kreditkort