Resurs Bank

Resurs Bank står bakom Supreme Card Gold som är ett av tre kreditkort de i dagsläget ger ut. Kreditkortet har en kreditgräns på 150 000 kr och ger bonuspoäng på i princip alla köp och betalningar som görs med kortet.

Resurs Bank

Vilket kort passar dig?

Supreme Card Gold är ett utmärkt bonuskort som i princip ger dig poäng på allt som görs med kreditkortet. Det kommer med förmåner så som en kompletterande reseförsäkring, ett av de bättre bonusprogrammen idag och överlag låg kreditränta och låga avgifter

Supreme Card Gold Mastercard

Supreme Card Gold

5 out of 5 stars

Kreditkortet från Resurs bank är ett bra kort för dig som tänkt att regelbundet göra inköp med kreditkortet. Tack vare att du samlar bonus på alla köp och även abonnemangs prenumerationer och betalning av räkningar tjänar du snabbt ihop poäng. Vill du resa ingår en kompletterande reseförsäkring som konkurrerar med de flesta reseförsäkringar på kreditkort idag. Kortet har en årsavgift vilket kan avskräcka vissa men för vad man får för den avgiften är det ändå ett kort som är värt att kolla närmre på.

Krav: 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift245 kr
Ränta 12,36 - 17,32 %
Effektiv ränta18.78 %
Räntefria Dagar Upp till 60 dagar
Kreditgräns Upp till 150 000 kr
Uttagsavgift2,97 % (lägst 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp1,97 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 29 kr
Bonus0,5 bonuspoäng per krona

Fördelar med Supreme Card Gold Mastercard

Den främsta anledningen till att ansöka om ett Supreme Card Gold är utan tvekan bonusen. Med bonusprogrammet samlar du poäng på inköp, betalning av räkningar och abonnemangsprenumerationer. Dessa poäng spenderas sedan i Supremes poängshop där du hittar resor, produkter och upplevelser. Kortet har kontaktlösa betalningar och skickar även ut ett Sms-kvitto på alla uttag och köp över 500 kronor.

Räntefri delbetalning

Supreme Card Gold erbjuder upp till 60 räntefria dagar. Väljer du att delbetala din kreditfaktura kan du alltså slippa räntan i upp till två månader.

Sms-kvitto

Ett sms-kvitto skickas automatiskt ut till ditt telefonnummer automatiskt vid köp och uttag över 500 kr. På så sätt får har du alltid full koll på om eventuella obehöriga transaktioner görs med ditt kreditkort.

Bonuspoäng

Bonus om 0,5 poäng per krona ges på alla köp som görs med kortet. Dessa poäng kan du sedan spendera i poängshoppen för bland annat resor och upplevelser.

Reseförsäkring

Supreme Card Gold Bonus

Största anledningen till att införskaffa ett Supreme Card Gold är bonusen du kan tjäna genom att göra köp med kortet som sedan kan växlas in mot produkter och resor.

Bonusprogrammet

På alla köp som görs med kortet ges 0,5 poäng per krona du spenderar. I regel när det gäller bonus och kreditkort ges då endast poäng på köp. Supreme Card Gold ger dock även poäng för följande:

  • Årsavgiften
  • Kontantuttag
  • Räkningsbetalningar
  • När du betalar abonnemangstjänster så som Spotify eller bredband.

Detta leder till att du samlar in poäng än snabbare än vad du hade gjort om kortet endast gett bonuspoäng för vanliga inköp i butiker. Tack vare alla de möjligheter du har för att samla bonuspoäng är intjäningsnivån på 0,5 mycket mer överkomlig. Det bör alltså inte ta allt för lång tid för dig att få råd med det du vill ha i Supremes poängshop.

Supremes poängshop

Som vi nämnt så kan de bonuspoäng som tjänas in med kreditkortet endast spenderas i Supremes poängshop. Det finns dock ingen anledning till oro, i shoppen hittar du både produkter, resor och upplevelser. Detta kan vara allt ifrån heminredning till hemelektronik, flygresor och hotellövernattningar.

Exempelvis går det just nu köpa en Finlandskryssning för 120 000 poäng.

Supreme Card Gold Reseförsäkring

Även om Supreme Card Gold först och främst är ett bonuskort ingår det även en kompletterande reseförsäkring. Den innefattar bland annat avbeställningsskydd, ersättning för missad anslutning och självriskreducering av personbilsförsäkring.

travel (1)

Reseförsäkring

Om mer än 75 % av resans totala kostnad betalas med kortet ingår en reseförsäkring.

Avbeställningsskydd

Vid en resa som kostar minst 1000 kr/person så går det att få ersättning upp till 20 000 kr per försäkrad och skadetillfälle. Högsta beloppet som utbetalas är totalt 60 000 kr för hela den försäkrade familjen och skadetillfälle.

Försening av allmänt transportmedel

Vid försening av allmänt transportmedel lämnas ersättning upp till 1 000 kr per person mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt ersättningsbelopp är totalt 5 000 kr per kort.

Bagageförsening

Ersättning lämnas då ditt incheckade bagage inte lämnas ut till dig inom 6 timmar efter ankomst. Ersättning på 1 000 kr per person för skäliga kostnader mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt ersättningsbelopp är 5 000 kr per kort.

Skulle bagaget inte lämnats ut efter 48 timmar höjs ersättningen med ytterligare 2 000 kr för nödvändiga kostnader mot uppvisande av originalkvitto. Maximalt blir ersättningsbeloppet då 10 000 kr per kort.

Självriskskydd för hemförsäkring

Ersättning upp till 2 000 kr kan fås då den försäkrades permanenta bostad skadas under tiden då den försäkrade befinner sig på resa. Dock endast om den försäkrade erhåller ersättning från sitt hemförsäkringsbolag för  skadan. Försäkringen täcker alltså den självrisk som utgår i samband med skadan.

Självriskskydd för personbilsförsäkring

Ersättning upp till 10 000 kronor kan fås då din privata bil tar skada under den tid du befinner dig på resa. Det gäller då att ersättning från sin personbilsförsäkring erhålls. Personbilen skall vid skadetillfället vara parkerad vid din permanenta bostad, garage/carport eller betald parkeringsplats.

Självriskskyddet täcker endast självrisken som utgår i samband med skadan.

Supreme Card Gold Kredit & Ränta

Kredit

Supreme Card Gold erbjuder i dagsläget en högsta kreditgräns på 150 000. Detta är perfekt för dig som vill kunna göra stora inköp på kortet utan att behöva oroa dig för att du skall slå i kredit taket. Kreditgränsen är dock alltid individuell och utifrån din ekonomiska situation gör Resurs Bank en bedömning och beviljar dig sedan en kreditgräns som dem anser är lämplig för dig. Det är alltså inte en garanti att du får den maximala kreditgränsen beviljad.

Ränta

Med kreditkortet får du upp till 60 dagar räntefritt det vill säga två månader. Det är alltså fullt möjligt att delbetala en kreditfaktura utan räntekostnader upp till 60 dagar per kalenderår.

Minsta månadsbetalning som skall göras då du väljer att delbetala din kreditkortsfaktura är 5 % av utestående skuld.

»  Ränta: 12.36 %

» Effektiv ränta: 18,78 %

* Den effektiva räntan är baserad på en kredit om 15 000 kr med delbetalningsalternativet 1/10. En rörlig årsränta på 12,36 % och en delbetalningstid på 12 månader.

ranta

Avgifter

Tyvärr dras detta kreditkort med avgifter för både valutapåslag, uttag och en årskostnad. Det är dock bra att ha i åtanke att både valutapåslaget och uttagsavgiften är relativt låg sett till andra konkurrerande bonuskort.

Valutapåslag

Kortet har ett valutaväxlingspåslag på  1,97 % vilket innebär att alla uttag eller betalningar av kontanter som görs i annan valuta debiteras med detta belopp. Betalar du exempelvis något för 200 kr kommer kostnaden på ditt konto att vara 204 kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften för Supreme Card Gold ligger i dagsläget på 2,97% där den lägsta kostnaden kan vara som minst 35 kr. Detta gäller både inom och utanför EU. Det är alltså inte rekommenderat att göra uttag regelbundet med detta kort då det i längden kan komma att bli dyrt.

Om Resurs Bank

Resurs Bank grundades redan 1977 och är idag verksamma i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Dem var först i Sverige med att erbjuda räntefria finansieringar vid köp. 2001 fick dem banktillstånd och har idag över 5 miljoner kunder. Dem erbjuder både privatlån, kreditkort, delbetalningar och försäkringar.

Det är först på senare år som deras kort uppmärksammats på kreditkortsmarknaden men idag anses dem erbjuda några av de bättre kreditkorten i Sverige. Det tack vare de förmåner man får gentemot de avgifter och kostnader deras kort har.

Supreme Card Gold Mastercard Sammanfattning

Supreme Card Gold är kreditkortet för dig som framför allt vill ha ett shoppingkort som du kan handla med regelbundet för att tjäna bonuspoäng. Är du dessutom sugen på att kunna spendera dessa poäng på riktigt schyssta resor, upplevelser och produkter är det svårt att inte rekommendera kortet.

Räkna också in det faktumet att bonuspoäng tjänas in på årsavgiften såväl som betalning av räkningar och abonnemangstjänster så har du snart tjänat ihop tillräckligt med poäng för att köpa det du vill ha.

Även om kreditkortet har en kompletterande reseförsäkring är det svår att rekommendera dig att använda detta kort som ett resekort. Det tack vare valutapåslaget och uttagsavgiften. Är det ett resekort du vill ha finns det bättre lämpade kort så som Bank Norwegian och Collector Easyliving.

Grundkrav för att ha få ett Supreme Card Gold beviljat:

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Någon form av anställning

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Resurs Bank

4.8 (96.13%) 31 vote[s]Resurs Bank logotyp
Bäst Kreditkort