OKQ8

Med kreditkort från OKQ8 sparar du pengar när du handlar på bensinkedjan genom bolagets bonusprogram samt samlar ytterligare bonuspoäng på alla köp i vardagen.

Vilket kort passar dig?

Om du använder OKQ8 till vardags är deras kreditkort ett smart alternativ. Detta eftersom att OKQ8 VISA har flera erbjudanden, rabatter och ett bonusprogram kopplat till kortet.

OKQ8 VISA

OKQ8 Visa

4 out of 5 stars

Detta kreditkortet är riktigt bra för dig som handlar mycket drivmedel på OKQ8. I kortet ingår en bonus om 0.3 % på alla köp du gör och om du spenderar bonusen på OKQ8 höjs den till 0.6 %.

Dessutom får du ta del av OKQ8 årliga återbetalning samt rabatter och erbjudanden. En kompletterande reseförsäkring ingår också om du beställer mer än 75 % av resan med kortet.

Krav: minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös.

Kortfakta 
Årsavgift0 kr
Ränta 14.95 %
Effektiv ränta15.57 - 16.91 %
Räntefria Dagar Upp till 30 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp2 %
Sparränta0,75 % upp till 150 000 kr
Avi och administrationsavgift 0 kr med e-faktura och autogiro
Bonus0.3 % och 0.6 % om bonusen spenderas på OKQ8

Vad är fördelarna med OKQ8 kreditkort?

Om du använder OKQ8 till vardags är deras kreditkort ett givet alternativ. Detta eftersom att OKQ8 VISA har flera erbjudanden, rabatter och ett bonusprogram till kortet.

Bonus

På allt du handlar tillkommer en bonus om 0.3 % oavsett vart det är, om du senare väljer att spendera din bonus på OKQ8 höjs beloppet till 0.6 % till köpet.

Reseförsäkring

Betalar du minst 75 % av resekostnaden med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen gäller över hela världen upp till 60 dagar.

Ingen Årsavgift

OKQ8 VISA kreditkort är helt gratis vilket betyder att OKQ8 inte tar ut någon årsavgift för kortet vilket alltid är en fördel för dig som vill spara en lite extra.

Återbäring

Med OKQ8 kortet tillkommer en återbäring som alla medlemmar i OK får ta del av. Återbäringen är föreningsspecifik och är en summa pengar som du som medlem får tillbaka på de köp som du gjort hos oss.

OKQ8 Bonus

En av anledningarna till att skaffa ett OKQ8 VISA kort är att det går att få både rabatt, bonus, andra fördelar och en återbäring.

Bonus på alla köp

På alla köp som du utför med OKQ8 VISA ingår en bonus med 0.3 %. Denna bonusen gäller över hela världen, överallt där Visa accepteras (i stort sätt överallt). Bonusen betalas sedan ut som en bonuscheck varje kvartal som går att betala med på OKQ8 eller som går att lösa ut som kontanter. Den stora fördelen om du använder OKQ8 till vardags är att din bonus ökar till 0.6 % när du använder deras eget kort som betalningsmedel på en bemanad station. Vill du istället ta ut bonusen i kontanter gäller den vanliga bonusen.

Återbäring

Som medlem i OKQ8 får du tillgång till företagets återbäring som betalas ut en gång varje år. Återbetalningen är föreningsspecifik och varje medlem får hem en check runt sommaren där du får tillbaka pengar.

Enligt OKQ8 beror återbäringens storlek på tre olika faktorer. Den första är hur det har gått för föreningen varje år, återbäringen betalas av vinsten som föreningen har gjort under året. Alla medlemmar är med i olika föreningar och det kan också variera mellan föreningarna. Den sista har att göra med hur mycket du har handlat och tankat det senaste året.

Erbjudanden och rabatter

Förutom bonus och återbäring så har OKQ8 ett flertal andra förmåner. Bland annat går det att få rabatt på el via deras partner. Det finns olika erbjudanden med exempelvis biltvätt och verkstadsbesök.

rabatter och erbjudanden

OKQ8 Försäkringar

Även om OKQ8 VISA kreditkort är gratis finns det ändå tillgång till en reseförsäkring när man betalar minst 75 % av sin resa med kreditkortet. Var noga med att läs försäkringens villkor innan resa då visa saker kan göra att inte försäkringen är giltig.

travel (1)

Reseförsäkring

Avbeställningsskydd

Om det skulle hända en olycka, akutsjukdom eller dödsfall hos den försäkrade, närstående eller medresenärer. Då går det att ansöka om ersättning om 15 000 kr per resenär för utebliven resa och totalt 45 000 kr för en hel familj.

Försening av allmänt färdmedel

Om du åker med allmänt färdmedel och ordinarie avgång är försenad med mer en 4 timmar utgår en ersättning om 500 kr per försäkrad. Vid 8 timmar adderas ytterligare 500 kr per försäkrad och vid 24 timmar totalt 1500 kr per försäkrad. Enligt OKQ8s villkor gäller: ”Överstiger förseningen 24 timmar, ersätts nödvändiga och skäliga utlägg (t ex matinköp). Inköpen ska ske på den ort där skadan inträffade och i omedelbar anslutning till förseningen. Kostnaderna ska styrkas med originalkvitton.” Maxbeloppet per familj är 6500 kr.

Försenat Bagage

Om incheckat bagage är försenat med mer än 6 timmar efter ankomst till destinationen lämnas ersättning för nödvändiga utlägg, exempelvis kläder, hygienartiklar etc. Dessa ska dock vara direkt nödvändiga ha införskaffats innan bagaget kommer fram och ska understrykas med originalkvitton. Försäkringen utgår med 1000 kr per försäkrad och efter 48 timmar ytterligare 2000 kr. Maxersättningen per familj är 7000 kr.

» Bagageförsening mer än 6 timmar: Upp till 1 000 kr

» Bagageförsening kreditkort mer än 48 timmar: Upp till 2 000 kr ytterligare

» Maxersättning per familj och skada är 7 000 kr

Allmänna försäkringar

Självriskskydd hem/villaförsäkring samt bilförsäkring 

Skulle något hända med den försäkrades bostad eller bil hemma i Sverige och skadan är högre än självrisken lämnas en ersättning på självrisken av hemförsäkringen med upp till 10 000 kr

Olycksfallsförsäkring

Denna försäkring täcker inte vårdkostnader utan betalas ut om det uppstår medicinsk invaliditet. Om du vid en olycka blir medicinskt invalid mellan 20 – 100 % utgår en betalning upp till 1 000 000 kr.

OKQ8 Ränta & Kredit

Kredit

När det kommer till krediten så har du möjlighet att ansöka om 500 – 100 000 kr i kredittak som högst. Detta varierar dock från person till person och i ansökan tar banken bland annat hänsyn till den sökandes ekonomiska förutsättningar. Lämnas en lägre kredit går det dock alltid att begära en högre i efterhand.

Handla först betala sedan eller tvärtom

Med OKQ8 Visa har du möjlighet att betala så mycket du vill av din faktura och sjuta över resten av beloppet till nästa period. Dock måste minst 1/20 av den totala skulden betalas vid varje tillfälle. Det finns också möjlighet att välja två betalningsfria månader där du helt slipper att betala på skulden.

Du kan också välja att sätta in pengar på kontot för att helt utesluta krediten, detta gör att du får alla kreditkortets fördelar men slipper att tänka på krediten och andra avgifter. Oavsett hur du gör är OKQ8 noga med att påpeka att du får en enkel sammanställning vid varje fakturaperiod.

Ränta

Om du väljer att utnyttja krediten längre än de 45 räntefria dagarna tillkommer en ränta. På OKQ8 utgår denna räntan till 14.25 % per år. Den effektiva räntan där avgifter och annat är inräknat är 17.52 % per år, detta är kostnaden som du egentligen kommer få betala för att använda krediten.

» Ränta: 14,25 %

» Effektiv ränta: 17,52 %

Sparränta

Kreditkort brukar vanligtvis inte ha en sparränta men när det kommer till drivmedelsföretag har denna ofta varit förvånansvärt hög. Hos OKQ8 går det att göra insättningar och få ränta på upp till 100 000 kr. Räntan på kontot är 0.75 % så om du har 150 000 kr på kontot kommer du att få 1000 kr i ränta varje år.

ranta

OKQ8 Avgifter

OKQ8 har ingen årsavgift och om man väljer att få fakturan på autogiro eller e-faktura så blir kortet riktigt billigt. Detta är en av de största fördelarna när det kommer till OKQ8 Visa. En annan avgift som kan vara viktig att titta på om du ska åka ut och resa är valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften som kan bli relativt stor.

Valutapåslag

Betalkortet har ett valutaväxlingspåslag som är 2 % vilket innebär att alla betalningar eller uttag av kontanter som görs utomlands debiteras med detta belopp. Om du exempelvis betalar något för 100 kr kommer kostnaden på ditt konto att vara 102 kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kreditkortet är 3 % vilket betyder att det kommer vara en avgift på hela uttagsbeloppet. Kostnaden är som minst 35 kr. Detta gör att det är något dyrare att ta ut kontanter med OKQ8 kreditkort jämfört med vissa resekortsfokuserade kreditkort.

Om OKQ8

OKQ8 är en av Sveriges största drivmedelsbolag med ca 700 stationer har man ca 28.5 % av den Svenska marknaden. Det finns flera anledningar till att överväga att skaffa ett OKQ8 Kreditkort Visa. Tankar du mycket på OKQ8 så finns det många möjligheter att spara pengar när du handlar på bensinkedjan genom bolagets bonusprogram och återbäring program som baseras på mängden du tankar.

Dessutom gäller din bonus på OKQ8 bankkort på alla köp i vardagen och inte bara på OKQ8. Sist men inte minst gäller ditt OKQ8 Visa som ett medlemskort vilket betyder att du får alla erbjudanden som medlemmar erbjuds på företaget.

OKQ8 Sammanfattning

OKQ8 Visa är bra för dig som vill ha ett kreditkort som ger en bonus och men ändå är gratis. Kortet saknar helt årsavgift och när du betalar minst 75 % av resekostnaden med det ingår en kompletterande reseförsäkring som har avbeställningsskydd, skydd mot försening, bagageförsening, självriskskydd för villa och lägenhet samt en olycksfallsförsäkring. Dessutom får du återbetalning en gång om året som baseras på allt du har handlat på OKQ8.

Krav för att ha ett OKQ8 VISA kreditkort:

  • Minst 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ej arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

OKQ8

4.3 (85.33%) 15 vote[s]OKQ8_logo
Bäst Kreditkort