Marginalen Bank

Populära Marginalen Traveller och Marginalen Gold ger tillgång till flera olika försäkringar och flexibla betalningsalternativ.

Vilket kort passar dig?

Med Marginalen Traveller Mastercard och Marginalen Gold Visa kort har du tillgång upp till 150 000 kr respektive 100 000 kr i kredit. Utöver kredit tillkommer mängder av försäkringar, poäng och rabatter.

Marginalen Traveller Mastercard

4 out of 5 stars

Marginalen Traveller är som namnet antyder till för dig som vill ha ett kreditkort till resan. Med bankkortet får du en av marknadens mest heltäckande reseförsäkringar om man ser till prisklass. Utöver detta får du poäng på alla köp som du gör på kortet och dessa kan senare användas att boka resor med eller köpa produkter i poängshoppen.

Krav: minst 20 år, minsta månadsinkomst 10 000kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 395 kr/år
Ränta16,90 %
Effektiv ränta18,99 %
Räntefria DagarUpp till 50 dagar
KreditgränsUpp till 150 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35kr)
Valutapåslag utlandsköp 1,65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr med E-faktura (25 kr med pappersfaktura)

Marginalen Gold VISA

4 out of 5 stars

Marginalen Gold är till för dig som vill ha ett billigt kreditkort till vardags. Med detta bankkortet får du tillgång till över 14 olika försäkringar som kan vara bra att ha där bland annat prisgaranti och utökad vanlig garanti ingår.

Krav: minst 20 år, minsta månadsinkomst 10 000kr, inga betalningsanmärkningar och ej arbetslös/vikarie/student.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året - 195 kr/år
Ränta16,90 %
Effektiv ränta17,73 %
Räntefria DagarUpp till 50 dagar
KreditgränsUpp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (min. 35kr)
Valutpåslag utlandsköp1,65 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift0 kr med E-faktura (25 kr med pappersfaktura)

Vad är fördelarna med Marginalen kreditkort?

Marginalen har skapat två välbalanserade kreditkort med många fördelar. Marginalen Traveller är till för dig som gillar att resa och behöver ett kort kopplat till resan. Med Marginalen Gold har du istället ett kort med fördelar i vardagen.

Reseförsäkring

Med Marginalen Traveller får du en av marknadens bästa kompletterande reseförsäkringar i kortets prisklass. Detta täcker det mesta som konkurrenterna gör och lite till.

Poängsystem

Marginalen Traveller ger dig tillgång till ett fördelaktigt poängsystem som du senare kan betala resor för. Du samlar poäng på allt som du handlar med kortet.

Försäkring

Marginalen Gold har ett stort fokus på försäkringar som kan vara bra i vardagen och med kortet får du 9 olika försäkringar där bland annat en förlängd garanti och prisgaranti ingår.

Betalningsfria månader

Marginalen Gold erbjuder 2 betalningsfria månader varje år. För att ta del av dina betalningsfria månader behöver du ha haft ditt Marginalen Gold i minst 6 månader samt genomfört alla dina betalningar i tid.

Marginalen Bonus

Marginalen Traveller 

Bonus till resan

Eftersom att Marginalen Traveller så tydligt riktat in sig på resor är det inte konstigt att bonusen följer det temat. När du använder ditt Marginalen Traveller kredikort får du en poäng för varje 7 kr som du spenderar med kortet. Dessa poäng kan du sedan använda för att boka resor via marginalen.

Det finns även andra saker att köpa för bonusen såsom resväskor hos Samsonite och upplevelser från LiveIt. Om du gör minst tre köp med kortet inom 30 dagar efter du har tecknat kortet så får du också en välkomstbonus om på 5000 poäng.

gift

Marginalen Försäkring

En av fördelarna med att ha ett kreditkort brukar ofta vara att det ingår olika typer av försäkringar. Marginalen Traveller har ett tydligt fokus på sina reseförsäkringar medan Marginalen Gold har andra försäkringar.

Försäkring – Marginalen Traveller

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt Marginalen Traveller kort ingår en reseförsäkring som gör resan tryggare. Ett populärt resekort!

1. Avbeställningsskydd

Med avbeställningsskyddet kan du få en ersättning om 30 000 kr per person och 90 00 kr per kort. Försäkringen gäller om någon av resenärerna, eller en närstående person råkar ut för en akut sjukdom, olycksfallsskada eller dödsfall. Försäkringen upphör när resan har börjat.

2. Resestartskydd

Om du skulle missa utreseflyget kan det bli dyrt och kortet täcker dig upp till en kostnad om 2000 kr per person och 6000 kr per kort för att kunna återuppta resan. Detta måste styrkas med kvitton.

3. Bagageförsening

Med bagageförsening har du möjlighet att få ersättning om inte bagaget kommer fram i tid. Efter 6 timmar så går det att handla nödvändiga produkter så som kläder och hygienartiklar för upp till 1500 kr per person och 3000 kr per kort. Efter 24 timmar höjs detta med ytterligare 3000 kr per person och 6000 kr per kort. Dessa utgifter måste styrkas med kvitton.

4. Missat anslutningsflyg

Om du missar ett anslutningsflyg så kan du få ersättning med upp till 10 000 kr per person och max 20 000 kr per kort.

5. Personförsening

Om du åker med allmänt färdmedel så som flyg, tåg , båt eller buss och ordinarie ankomsten är försenad med mer en 4 timmar utgår en ersättning om 500 kr per försäkrad max 2000 kr per kort. Vid 8 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och 4000 kr per kort. Vid 24 timmar ytterligare 1000 kr per försäkrad och ytterligare 4000 per kort. Tänk bara på att förseningen ska styrkas med intyg från transportbolaget.

6. Olycksfallsförsäkring

Vid olycka på resan går det att ansöka om en ersättning på upp till 200 000 kr vid skydd för invaliditet.

7. Självriskskydd hyrbil och hem/villaförsäkring

Skulle något hända med den försäkrades bostad i Sverige och skadan är högre än självrisken lämnas en ersättning på självrisken av hemförsäkringen med upp till 10 000 kr. Du kan även få ersättning som täcker självrisken på hyrbilen upp till 10 000 kr.

8. Flygbolagskonkurs

Om flygbolaget du har bokat resan med går i konkurs så finns det möjlighet att få nya flygbiljetter betalda. Maxbelopp är då 25 000 kr.

Reseförsäkring – Marginalen Gold

1. Betala 75 % av resan med kort

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt Marginalen Traveller kort ingår en reseförsäkring som gör resan tryggare.

2. Avbeställningsskydd

Denna försäkring fungerar på samma sätt som Marginalen Traveller. Marginalen Gold ersätter ett något lägre belopp, 15 000 kr per person och 45 000 kr per kort.

3. Bagageförsening

Med bagageförsening har du möjlighet att få ersättning om inte bagaget kommer fram i tid. Efter 6 timmar så går det att handla nödvändiga produkter så som kläder och hygienartiklar för upp till 1500 kr per person och 3000 kr per kort. Efter 24 timmar höjs detta med ytterligare 3000 kr per person och 6000 kr per kort. Dessa utgifter måste styrkas med kvitton.

4. Personförsening

Om du åker med allmänt färdmedel så som flyg, tåg , båt eller buss och ordinarie ankomsten är försenad med mer en 4 timmar utgår en ersättning om 750 kr per försäkrad max 2000 kr per kort. Vid 8 timmar ytterligare 750 kr per försäkrad och 3000 kr per kort. Vid 24 timmar ytterligare 3000 kr per försäkrad och ytterligare 6000 per kort. Tänk bara på att förseningen ska styrkas med intyg från transportbolaget.

5. Självriskskydd hyrbil

Denna försäkringen hjälper till att täcka självrisken vid en olycka på hyrbilen med upp till 10 000 kr. Dessutom täcker den självrisken om det skulle hända något i hemmet medan du är på semester med upp till 10 000 kr.

Allmänna försäkringar – Marginalen Gold

1. Tankning av fel bränsle  

Tankar du fel bränsle och har använt ditt Marginalen Gold kort går det att få ersättning upp till 2000 kr/skada

2. Leveransförsäkring internetköp

Försäkringen ersätter skada eller om produkten saknas i paketet. Har du köpt en produkt för minst 1000 kr till 75 % med kortet ersätts upp till 20 000 kr/kort

3. Allrisk hemelektronik och hushållsmaskiner

Om produktens inköpspris är mer än 1000 kr och betald med kortet till 75 % så täcker allriskförsäkringen den upp till 3 år. Undantag är bland annat dator, mobiltelefon och kamera. Maxersättningen är 20 000 kr/ skada och 40 000 kr/år

4. Förlängd garanti 1 år

Om varan går sönder och tillverkarens garanti har upphört lämnas en motsvarande garanti i ett år till. Maxbelopp 20 000 och varan måste kosta minst 1000 kr.

5. Prisgaranti

Kostar varan minst 1000 kr och du hittar en annan likadan vara billigare ersätter Marginalen Gold skillnaden förutsatt att det är en svensk butik och varan är till ordinarie pris.

6. Självriskskydd bilbärgning och assistans

Självriskskyddet hjälper om du måste ha bärgning eller assistans i din privata bil sålänge du tankar med kortet max ersättning 2000 kr/skada. Denna försäkringen hjälper till att täcka självrisken vid en olycka på hyrbilen med upp till 10 000 kr. Dessutom täcker den självrisken om det skulle hända något i hemmet medan du är på semester med upp till 10 000 kr.

Marginalen Kredit & Ränta

Kredit

Med Marginalen Traveller Mastercard och Marginalen Gold VISA kort har du tillgång upp till 150 000 kr respektive 100 000 kr i kredit. På båda korten ingår en räntefri period om 50 dagar där du helt slipper att betala ränta. Väljer du att inte betala av hela krediten efter en kreditperiod kommer istället skulden att fortlöpa och en ränta tillkommer på den. Som minst måste kortägaren att betala 1/89 som minst 150 kr av skulden vid varje faktura annars tillkommer en påminnelseavgift.

» 150 000 kr i kredit med Marginalen Traveller

» 100 000 kr i kredit med Marginalen Gold

Ränta

Räntan om du inte betalar skulden på ditt kreditkort utgår på 16.90 % på båda korten. På Marginalen Traveller är den effektiva räntan 18.99 % och på Marginalen Gold 17.73 %. Med effektiv ränta menas den egentliga kostnaden för att använda krediten på kortet och därför är det en bättre utgångspunkt när du väljer kreditkort om du planerar att använda krediten i längre än 50 dagar. För att sätta räntan i en kontext kan nämnas att den effektiva räntan brukar vara runt 20 % i genomsnitt.

» Ränta 16.90 % och effektiv ränta 18.99 % med Marginalen Traveller

» Ränta 16.90 % och effektiv ränta 17.73 % med Marginalen Gold

Två betalningsfria månader

Med Marginalens kreditkort går det att använda sig av två betalningsfria månader, vilket betyder att du som kund helt och hållet slipper att betala någon betalning i två månader. Dessa får dock inte vara i följd och för att ta del av betalningsfria månader får kortägaren inte ha övertrasserat sitt konto eller haft några försenade betalningar i 6 månader. Vid utnyttjande av den betalningsfria månaden skjuts hela skulden upp till kommande månad och det utgår en ränta.

Delbetalning av stora köp

Om du köper en produkt som är värd mellan 4000 – 30 000 kr finns det möjlighet att utnyttja marginalens räntefria delbetalning på mellan 6 – 36 månader. För att aktivera denna ringer du kundtjänst senast 30 dagar efter köpet. Beroende på vilken inköpskostnad det är tillkommer en hanteringskostnad om 55 – 95 kr per månad. Låt oss exempelvis säga att en produkt 10 000 kr och avgiften är 70 kr per månad i ett år motsvarar detta en ränta om 8.4 %. Delbetalning är endast möjligt om det är inom den avtalade krediten.

ranta

Marginalen Avgifter

Marginalens två kreditkort kostar ungefär lika mycket som dem flesta andra kreditkorten på den här sidan. Om du vill ha Marginalen Traveller så kommer kortet att kosta 395 kr/år och för Marginalen Gold 195 kr/år. Två andra avgifter som kan vara bra att hålla koll på om du vill ut och resa med kortet är valutaväxlingspåslaget och uttagsavgiften. Detta eftersom att dessa kostnader ofta adderas som en procentsats på betalningar och därmed kan bli riktigt kostsamma.

Valutapåslag

På båda Marginalens kreditkort är valutaväxlingspåslaget 1.65 %. På kreditkort brukar det nästan alltid tillkomma ett valutaväxlingspåslag som är mellan 1.5 – 3 % så detta är inte utanför det normala. Påslaget läggs ovanpå alla utgifter och uttag du gör utomlands och det finns även kort som helt har tagit bort denna avgiften. Ofta är det dock på bekostnad av andra fördelar på kreditkortet.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften är också den samma på båda Marginalens kort. För att ta ut kontanter med kreditkorten betalar du en uttagsavgift om 3 % som minst 35 kronor. Så här är det på de flesta kreditkorten som vanligtvis inte är det bästa bankkortet att ta ut pengar på.

Om Marginalen Bank

Marginalen Bank grundades 2010 och har idag mer än 300 000 kunder i Sverige. Marginalen har två olika kreditkort och ett bankkort för att passa så många olika kunder som möjligt. Med både Marginalen Traveller och Marginalen Gold får du tillgång till många olika försäkringar.

Marginalen bankkort

  • Marginalen Bankkort

  • Marginalen Traveller Mastercard

  • Marginalen Gold VISA

Marginalen Bank Sammanfattning

Marginalen Traveller är till för dig som vill ha ett kreditkort på resan. Med kortet får du en av prisklassens bästa kompletterande reseförsäkringar och en bonus som du senare kan använda att betala resan med. Med Marginalen Gold har du ett kort som passar in i vardagen. Här ingår 14 olika försäkringar som kan vara bra i vardagen så som prisgaranti och förlängd garanti. Dessutom har du tillgång till Marginalens rabatter och erbjudanden på över 200 partners i onlinebutiker.

Krav för att ha ett Marginalen kreditkort:

  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Minsta månadsinkomst 10 000 kr
  • Ej vikarie, student eller arbetslös

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Marginalen Bank

4.9 (97.65%) 17 vote[s]Marginalen Bank
Bäst Kreditkort