Vilket kort passar dig?

Med Easyliving får du en kreditgräns på upp till 100 000 kr. Krediträntan är dessutom relativt låg, Easyliving har en kreditränta på endast 17,25%. Utöver detta tillkommer även en mängd försäkringar och rabatter i utvalda butiker.

Collector Easyliving

Collector Easyliving

5 out of 5 stars

Easyliving är kreditkortet för dig som regelbundet reser och vill få ut så mycket av ditt resande som möjligt. Med kortet får du en heltäckande reseförsäkring utan någon som helst självrisk. Det ingår även allriskförsäkring, evenemangsförsäkring och förlängd garanti vid köp av vitvaror och hemelektronik samt en leveransförsäkring på internetköp. Tack vare att kortet inte har ett valutapåslag är det ett förmånligt kort att ha med sig till utlandet. Easyliving har dessutom en låg kreditränta och en räntefri period på hela 56 dagar. Det är helt enkelt ett kort som gör både din vardag och resa både billigare och tryggare.

Vi har en unik kampanj tillsammans med Collector där man får gratis första årsavgift. Ange bara koden “COLLEASY” vid ansökan.

Krav: minst 20 år, en årsinkomst på 120 000 kr och inga betalningsanmärkningar.

Kortfakta 
ÅrsavgiftGratis första året, sedan 195 kr/år
Ränta 17.25 %
Effektiv ränta17.25 %
Räntefria Dagar Upp till 56 dagar
Kreditgräns Upp till 100 000 kr
Uttagsavgift3 % (minst 45 kr)
Valutapåslag utlandsköp0.00 %
Sparränta0 %
Avi och administrationsavgift 0 kr med e-faktura
BonusIngen bonus

Vad är fördelarna med Collectors kreditkort?

Easyliving är kreditkortet för dig som gillar att resa. Avsaknaden av valutapåslag och deras reseförsäkring gör Easyliving till ett av de bästa resekorten idag.

Reseförsäkring

Med ett Easyliving får du en av marknadens absolut bästa reseförsäkringar. Försäkringen täcker i princip allt och dem lade dessutom nyligen till en självriskeliminering på upp till 15 000 kr när du hyr bil eller vespa utomlands.

Rabatter och erbjudanden

Även om Easyliving saknar ett riktigt bonusprogram går det att få bonus och rabatter i utvalda butiker. Det enda som krävs är att man använder sig av appen Wrapp. Man aktiverar ett erbjudande i appen och köper sedan varan. Rabatten betalas sedan tillbaka till kortet, det blir alltså en form av cashback.

Kompletterande reseförsäkring

Easyliving har en kompletterande reseförsäkring samt självriskeliminering. Dessutom erbjuder Easyliving ytterligare allmänna försäkringar som ger dig en tryggare vardag.

Återbäring

Med Easyliving är det möjligt att använda sig av appen Wrapp för att få cashback på köp som görs i butiker där rabatt eller erbjudande gäller.

Cashback med Collectors kreditkort

Som vi nämnde ovan går det få cashback, alltså pengar tillbaka på köp i utvalda butiker genom att ladda ned och använda sig av appen Wrapp.

Collector Easyliving

Registrera ditt kort för att få pengar tillbaka på dina köp

Tyvärr har inte Easyliving ett gediget bonusprogram i dagsläget. Det går alltså inte att samla poäng på alla köp som görs för att exempelvis växla in mot flygresor.

Det som däremot går att göra är att registrera sitt Easyliving kreditkort i appen Wrapp. Detta är en app som dagligen har rabatter och erbjudanden i utvalda butiker. När man har registrerat sitt kreditkort behöver man bara aktivera den rabatt som är av intresse och sedan genomföra köpet. Rabatten dras dock inte av varans totala pris utan betalas tillbaka till ditt kort. Detta fungerar alltså som en typisk cashback. Allt eftersom Wrapp används anpassas nya rabatter allt mer utefter dina köpvanor.

Inte lika lockande som att få bonuspoäng på alla köp men fungerar bra för vad det är och det är aldrig fel att få pengar tillbaka på sina köp.

Easyliving kortet fungerar bra som en ekonomisk buffert i de fall då man vill ha möjligheten att kunna handla på kredit. Man är även skyddad utomlands genom den kompletterande reseförsäkringen.

gift

Collector kortens försäkringar

En av anledningarna till att många idag väljer att ansöka om ett kreditkort är försäkringar. Easyliving har en bra reseförsäkring samtidigt som kortet ger en trygghet i vardagen.

Försäkring – Collector Easyliving

När du betalar mer än 50% av din resa med ditt Easyliving kreditkort ingår en i princip heltäckande reseförsäkring som komplement till din hemförsäkring. Ett populärt val av resekort helt enkelt!

Reseförsäkring – Collector Easyliving

1. Avbeställningsskydd

Med avbeställningsskyddet kan du få en ersättning på 15 000 kr per person och 45 000 kr per kort. Försäkringen gäller vid akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall.

2. Resestartsskydd

Försäkringen gäller både vid ut- och hemresa. Vid utresa går det att få ersättning om 700 kr per person och totalt 2 800 kr per kort. Vid hemresa går det att få ersättning om 700 kr per person och 2 200 kr per kort.

3. Bagageförsening

Efter minst 6 timmars försening är det möjligt att få ersättning för att köpa de nödvändigaste produkterna så som hygien och kläder som försvunnit med bagaget. Ersättningen ligger på 2 000 kr per person och 6 000 kr per kort.

Efter 24 timmar stiger ersättningen till 5 000 kr per person och 10 000 kr per kort. Det är möjligt att få än mer vid uppvisande av kvitto för nödvändiga merkostnader.

4. Självriskskydd

Självriskskyddet för hemförsäkring och bilförsäkring finns och ersättningsnivån ligger på 10 000 kr per kort. Försäkringen börjar gälla då resan påbörjats till dess att resan avslutas, dock som längst 60 dagar.

Allmänna försäkringar – Collector Easyliving

1. Evenemangsskydd

Vid olycksfall eller akut sjukdom är det möjligt att få ersättning för avbeställningskostnader när du betalat ett evenemang med kortet. Ersättning ges upp till 10 000 kr per person och 30 000 kr per kreditkort.

2. Allrisk för hemelektronik och hushållsmaskiner

Denna försäkring gäller i 2 år och då varans värde är minst 1000 kr och har betalats helt och hållet med kortet. Ersättningsnivån ligger på 20 000 kr/skada.

3. 1 års förlängd garanti

När du köper en vitvara eller hemelektronik med ditt Easyliving lämnas en motsvarande garanti som tillverkaren lämnade med ytterligare 1 år. Dock inte mer än till totalt 3 år från inköpsdatumet.

4. Leveransförsäkring vid internetköp

Betalar man hela varan med sitt kort och varans värde överstiger 1 000 kr gäller försäkringen. Det går att få ersättning på upp till 20 000 kr per kort, dock skall kvitto kunna uppvisas.

Collector kortens kredit och ränta

Kredit

Collector Easyliving har en kreditgräns på 100 000 kr. Med kortet ingår en räntefri period om 56 dagar. Dessa kan exempelvis användas då man vill delbetala sin kreditfaktura för att slippa betala ränta.

Väljer du att delbetala din kreditfaktura måste du även betala ränta. Det är då en angivna räntesatsen för kortet som gäller och räntan börjar löpa från och med första dagen man påbörjar sin delbetalning av kreditfakturan.

» 100 000 kr i kredit med Easyliving

Ränta

Väljer du att delbetala din kreditfaktura på ditt kreditkort utgår räntan från 17.25% för Easyliving. Den effektiva räntan är också 17.25% . Effektiv ränta innebär den egentliga kostnaden för att använda krediten på kortet. Det är alltså bättre att kolla på den effektiva räntan då den räknar med alla kostnader för att delbetala din kortfaktura. I genomsnitt brukar den effektiva räntan för kreditkort idag ligga runt 20%.

» Ränta 17.25% och effektiv ränta 17.25% med Collector Easyliving

56 räntefria dagar

Med Collectors kreditkort får du upp till 56 räntefria dagar, det vill säga dagar som du inte behöver betala ränta för. Det innebär att du exempelvis kan välja att delbetala din kortfaktura och sedan använda 30 av dina räntefria dagar. På så sätt betalar du endast av själva kreditfakturan och slipper betala ränta för de 30 nästkommande dagarna. Men så fort de räntefria dagarna är över måste man självklart börja betala räntan för krediten igen.

ranta

Avgifter för Collectors kreditkort

Många kortutgivare bjuder idag på den första årskostnaden för nya kunder. Detta är tyvärr inget Collector Bank valt att göra, istället har dem en relativt låg årsavgift för sitt kort. Easyliving har idag en årsavgift på 195 kr/år.

Två andra viktiga avgifter som man också bör hålla koll på är valutapåslag och uttagsavgift. Är man dessutom på jakt efter ett resekort skall man kolla extra noga på dessa avgifter.

Valutapåslag

Det som gjort Easyliving till ett av de populäraste resekorten idag är avsaknaden av ett valutapåslag. Att inte ha ett påslag är ovanligt idag och gör att kortet sticker ut lite extra ur mängden.

Uttagsavgift

Easyliving har en uttagsavgift på 3% (lägst 45 kr).

Om Collector Bank

Collector bank grundades i Sverige redan 1999. Under sina första år var Collector endast verksamt inom hantering av nödlidande krediter. 2003 valde dem dock att byta inriktning och blev ett kreditmarknadsbolag. Sedan dess har dem erbjudit egna produkter så som factoring, privatlån och sparkonton.

Det var först år 2013 som Collector lanserade sitt kreditkort Easyliving. Dem har sedan dess blivit en av de mer populära kortutgivarna i Sverige.

Collector Bank Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är kreditkortet som Collector erbjuder ett bra alternativ. Det som du dock skall ha i åtanke innan du ansöker om kortet är vad du faktiskt kommer använda kortet till. Om det är ett billigt resekort i världsklass som är av intresse är Collector Easyliving det självklara valet. Med avsaknaden av valutapåslag, en grym reseförsäkring och låga avgifter överlag finns det få kort som kan mäta sig med Easyliving.

Easyliving funkar även bra som “reserv” kort för att ha tillgång till en ekonomisk buffert eller om behovet för att kunna handla på kredit uppstår.

Var denna sida till hjälp?

Har denna sida hjälpt dig med information du letat efter? Betygsätt gärna och hjälp oss bli ännu bättre!

Collector Bank

4.9 (98.46%) 13 vote[s]Collector Bank
Bäst Kreditkort